Categories: اجتماعی

ابتکار: اورژانس اجتماعی قوی‌ترین شبکه مقابله با آسیب‌های اجتماعی در دنیاست

يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ – ۱۶:۲۵ ابتکار: اورژانس اجتماعی قوی‌ترین شبکه مقابله با آسیب‌های اجتماعی در دنیاست

تقدیر از ۱۲۳ نفر به نمایندگی ۵ هزار پرسنل کارشناس اورژانس اجتماعی در سراسر کشور با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده انجام شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس: معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در این مراسم گفت: آسیب دیدگان اجتماعی افرادی بی‌صدا هستند که قبلاً صدایشان به‌جایی نمی‌رسید، اما با تأسیس اورژانس اجتماعی صدای این افراد شنیده می‌شود.

وی با اشاره به رصد و مقایسه فعالیت‌های اورژانس اجتماعی ایران و گزارش‌های رسیده از دیگر کشورها، گفت: اورژانس اجتماعی کشور ما از پیشرفته‌ترین و قوی‌ترین شبکه‌های مقابله با آسیب‌های اجتماعی در دنیاست. همچنین مراکز مداخله در بحران و مراکز جدید سازمان بهزیستی که در حمایت از خانواده و با نگاه خانواده محوری فعالیت می‌کنند؛ با کمک به حفظ سرمایه‌های اجتماعی موجب تحکیم خانواده به‌عنوان مهم‌ترین مأمن برای حفظ حقوق آحاد جامعه می‌شوند.

وی افزود: اگر کارکرد حمایتی خانواده با روابط سالم و سازنده، احترام متقابل، رعایت حقوق انسانی اعضا و … همراه باشد شاهد چنین آسیب‌هایی نخواهیم بود و به همین دلیل توجه و تمرکز ویژه‌ای در معاونت زنان و خانواده و در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت دوازدهم بر موضوع خانواده قرارگرفته است.

ابتکار گفت: بر همین اساس با تصویب شاخص‌های خانواده و تنظیم سیاست‌های اجرایی همه دستگاه‌ها؛ به‌زودی دولت دوازدهم به‌عنوان «دولت دوستدار خانواده» معرفی می‌شود. همچنین توجه به مهارت‌های ارتباطی و حقوقی خانواده از رویکردهای جدی معاونت زنان و خانواده است. طرح‌هایی مثل گفتگوی ملی و گفتگوی بین نسلی، از سه سال گذشته، با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد و دانشگاهیان، باهدف تقویت و تحکیم خانواده و کاهش آسیب و بحران‌های اجتماعی در سطح کشور اجرا می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تصویب لایحه حفظ کرامت و حمایت زنان در دولت دوازدهم نیز گفت: این لایحه به‌عنوان گام استوار در مقابله با خشونت علیه زنان، ۲ ماه پیش در دولت تصویب شد و توسط رئیس‌جمهور جهت اجرای تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال‌شده است که تا امروز از اعلام وصول این لایحه خبری نشنیده‌ایم و از مجلس محترم تقاضا می‌کنیم که اعلام وصول و تشریفات قانونی را سریع‌تر طی کنند.

وی در خصوص قانون حمایت از اطفال که در مجلس قبلی تصویب‌شده است نیز گفت: این قانون اکنون اجرایی شده است و از قوانین بسیار پیشرو و جامع است که به حقوق کودکان و نوجوانان توجه دارد و در این قانون نقش کلیدی به سازمان بهزیستی و اورژانس اجتماعی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی داده‌شده است. همچنین لایحه پلیس اطفال نیز درکمیسیون لوایح نهایی شده است و امیدواریم در روزهای پایانی امسال یا اوایل سال ۱۴۰۰، بتوانیم لایحه پلیس اطفال را هم در دولت به تصویب برسانیم تا بتوانیم بخش مهمی از آسیب‌های وارده به اطفال را پیشگیری و مدیریت کنیم.

ابتکار همچنین به ظرفیت‌سازی دولت دوازدهم در به‌کارگیری سازمان‌های مردم‌نهاد اشاره کرد و گفت: دولت دوازدهم گام‌های خوبی درزمینهٔ استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد برداشته است و سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌هایی که با سازمان بهزیستی و معاونت زنان و خانواده همکاری می‌کنند ثروت عظیمی هستند که داوطلبانه، باعلاقه و با نگاه تخصصی به موضوعاتی همچون مهارت‌های تحکیم خانواده، مهارت‌های گفتگو، طرح ملی گفتگوی خانواده، مهارت‌های خوب زیستن و… می‌پردازند.

وی افزود: در نشست‌های حضوری قبل از کرونا و نشست‌های مجازی بعد از کرونا، تاکنون برای بیش از ۲۲۰۰ سازمان مردم‌نهاد (برای حضور در عرصه‌های مختلف اجتماعی) دوره آموزشی توان‌افزایی برگزار کرده‌ایم. همچنین یکی از دوره‌هایی که به‌زودی با همکاری بهزیستی آغاز خواهد شد، دوره تخصصی و آموزشی (برای حمایت از خانه‌های امن) برای این تشکل‌ها، که در حال پیگیری است.

ابتکار همچنین به موضوع ارتقای تاب‌آوری اجتماعی و اقدامات ارزشمند بهزیستی در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون حداقل در ۲۲۰۰ نقطه پرآسیب کشور (که اعتیاد، خشونت، خودکشی، افسردگی و … در آن‌ها بالا هستند) برنامه‌های تاب‌آوری اجتماعی با کمک تسهیل گران تخصصی و تعلیم‌دیده، اجراشده است. مخاطب این طرح زنان و مادران به‌عنوان محور خانواده هستند و این طرح برای تجهیز در برابر آسیب‌های اجتماعی برای حداقل ۸۰ هزار نفر اجراشده است و همچنان ادامه دارد

وی افزود: هم‌پیمانی خوبی با استان‌ها داریم و سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده که سال گذشته در شوراهای برنامه‌ریزی استان‌ها تصویب‌شده بود در ۳۱ استان کشور در حال اجراست.

ابتکار گفت: حمایت از اورژانس اجتماعی از ابتدا در دستور کار فعالیت‌های ما بوده و کماکان هست و باافتخار این حمایت‌ها را انجام می‌دهیم زیرا ارزیابی‌ها و بررسی‌ها نشان می‌دهد اورژانس اجتماعی یکی از مؤثرترین سازوکارهای مداخله در آسیب‌های اجتماعی است که البته نیاز به تقویت دارد

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور با اشاره به پیگیری و تلاش دکتر شریعتمداری در حمایت از اورژانس اجتماعی نیز گفت: ما هم به‌نوبه خود پی گیری‌های لازم را انجام می‌دهیم امیدواریم این شبکه بسیار گسترده در سطح ملی بتواند با بهترین کیفیت خدمات خود را انجام دهد و کارکنان شریف، خدوم و دلسوز آن‌که باانگیزه‌های متعالی در این تشکیلات خدمت می‌کنند؛ بتوانند در مقابل این آسیب‌ها که بخشی از جامعه ما را درگیر کرده است، راهگشا باشند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار

اخبار کسب و کار

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar