چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۰۴:۲۴ ابلاغیه توقف تردد مسافر بین ایران و پاکستان صادر نشد/عبور روزانه 100 نفر از مرزهای دو طرف
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: نامهای مکتوب مبنی بر عدم تردد مسافر بین ایران و پاکستان از وزارت کشور یا ستاد مقابله با کرونا دریافت نکردهایم، فقط در نامهای که ابلاغ شد بر تشدید کنترلها تأکید شده است.
جواد هدایتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که چرا تردد مسافری بین مرز ایران و پاکستان لغو نشده است؟ اظهار داشت: براساس مصوبات قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا که در ابتدای هفته جاری به ما ابلاغ شد، فقط موضوع کنترل مرزهای شرقی کشور به ویژه مرزهای مشترک با پاکستان و تشدید اجرای پروتکلهای بهداشتی به ما ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ادامه داد: در این راستا ما به مدیران پایانههای مرزی شرق کشور به ویژه کشور پاکستان، اعلام کردیم که معاینه مسافر از نظر بیماری در آنجا با کمک دانشگاه علوم پزشکی و نهادهای مستقر، به صورت مضاعف عملیاتی شود.
وی ادامه داد: کنترل مسافران توسط همکاران وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود و ما هم در سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای پشتیبانی میکنیم تا همکاران وزارت بهداشت معاینه مسافران را به خوبی از نظر ابتلا به کرونا انجام دهند.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در پاسخ به این گفته که نامه وزارت کشور مبنی بر توقف تردد مسافر با پاکستان بوده است، گفت: اینجانب نامهای مکتوب مبنی بر عدم تردد مسافر بین ایران و پاکستان دریافت نکردهام، فقط در نامهای که دریافت کردهایم بر تشدید کنترلها تأکید شده است و نامه عدم تردد مسافر بین ایران و پاکستان به سازمان راهداری نیامده است.
وی در پاسخ به این سؤال که روزانه چه میزان مسافر بین ایران و پاکستان جابهجا میشود، گفت: روزانه کمتر از یکصد نفر مسافر از مرزهای دو طرف عبور میکنند.
هدایتی اضافه کرد: موضوع معاینه مسافران و قرنطینه انسانی در حیطه وظایف همکاران وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان است و ما هم تشدید کنترلها را به مدیران مرزی ابلاغ کردهایم.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درباره جابهجایی کالا بین ایران و پاکستان گفت: از سمت پاکستان به ایران جابهجایی کالا نداریم اما از سمت ایران بارهای صادراتی به پاکستان داریم که رانندهها و کامیونها وارد عمق خاک پاکستان نمیشوند.
به گزارش فارس روز چهارم اردیبهشت فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا در نامه ای به وزیر راه و شهرسازی، درباره ویروس کرونای جهش یافته هندی، هرگونه تردد مستقیم یا غیر مستقیم مسافر و کالا با این کشور را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد.
روز پنجم اردیبهشت معاون دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به فارس گفت که این بخشنامه هنوز کتباً به سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای ابلاغ نشده است اما ما به مدیران مرزی خود شفاهی اعلام کردهایم که تردد مسافر در مرزهای ایران و پاکستان ممنوع شود و منتظر ابلاغیه رسمی وزارت کشور به سازمان راهداری هم هستیم.
بعد از ظهر دیروز، سخنگوی گمرک هم از ورود و خروج 192 مسافر از مرز های زمینی با پاکستان خبر داد و گفت: با وجود اعلام محدودیت ها برای ورود و خروج مسافر به سمت پاکستان و هند در رسانه ها و عدم ابلاغ آن به نهادهای مستقر در مرز، روز هفتم اردیبهشت 192 مسافر از مرز میرجاوه و ریمدان تردد داشتند.
به گفته سید روح اله لطیفی 80 نفر خارجی (تبعه پاکستان) و پنج ایرانی فقط روز هفتم اردیبهشت از مرز میرجاوه به تفتان پاکستان وارد شدند و 72 نفر پاکستانی و چهار ایرانی از مرز تفتان پاکستان به مرز میرجاوه سیستان و بلوچستان وارد شدند و از مرز ریمدان نیز 30 نفر وارد و 6 نفر به سمت پاکستان خارج شدند.
به گفته وی کنترل های بهداشتی کامیونهای تجاری در مرز دو طرف به مدت 10 روز افزایش مییابد و شناورهای تجاری نیز تحت کنترلها و پروتکلهای سختگیرانهای امکان تخلیه و بارگیری پیدا میکنند.
بنابراین گزارش ورود و خروج مسافر از مرزهای مشترک با پاکستان شامل میرجاوه و بخشی هم ریمدان است.
انتهای پیام/
بازار
Error loading HTML
Error loading HTML