اقتصادی

اتصال خط آهن «آی تی آی» به راه ابریشم چین/ راه جدید دور زدن تحریم ها از سوی ایران

چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۹ – ۰۳:۲۳ اتصال خط آهن «آی تی آی» به راه ابریشم چین/ راه جدید دور زدن تحریم ها از سوی ایران

خط آهن اسلام آباد ـ تهران ـ استانبول که قرار است در سال 2021 احیا شود، به راه ابریشم چین متصل خواهد شد و به ایران کمک خواهد کرد تا تحریم های آمریکا را دور بزند.

اتصال خط آهن «آی تی آی» به راه ابریشم چین/  راه جدید دور زدن تحریم ها از سوی ایران

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس، روزنامه نیکی آسیای ژاپن طی گزارشی نوشت دولت های ترکیه، ایران و پاکستان خط آهن استانبول، تهران و اسلام آباد موسوم به ITI را در سال 2021 احیا خواهند کرد. انتظار می رود، خط آهن ترانزیتی ITI، با ایجاد اتصال ریلی میان چین و ترکیه، به پروژه راه ابریشم جدید چین وصل شود.

ریشه های این پروژه بزرگ را می توان در خدمات قطاری باری ITI یافت که در سال 2009 تحت لوای سازمان همکاری اقتصادی، «اکو» راه اندازی شد.

«اکو» یک سازمان بین دولتی سیاسی اقتصادی است که ده عضو دارد و در سال 1985 توسط ایران، پاکستان و ترکیه تاسیس شد.

این خدمات باری تنها مرحله آزمایشی را پشت سر گذاشت و هیچ وقت کاملا عملیاتی نشد. با این وجود، این سه کشور همیشه در نظر داشتند پس از قطارهای باری اولیه، خدمات مسافری را پیگیری کنند.

این مسیر طولانی 6540 کیلومتر امتداد دارد و بیش از یک ششم از مساحت جهان است. حدود 1950 کیلومتر از این مسیر در ترکیه، 2600 کیلومتر در ایران و 1990 کیلومتر آن در پاکستان واقع شده است. مدت زمان سفر از استانبول تا اسلام آباد از طریق این مسیر ده روز زمان می برد که بسیار سریع تر از مسیر 21 روزه دریایی میان ترکیه و پاکستان است.

یک مقام پاکستانی که نخواست نامش فاش شود، گفت خط آهن ITI از طریق خط آهن ML-1 پاکستان به منطقه خودمختار سین کیانگ اویغور چین متصل خواهد شد.

ارزش خط آهن ML-1 پاکستان 6.8 میلیارد دلار برآورد شده است و بزرگ ترین بخش از کریدور اقتصادی چین- پاکستان به شمار می رود. این اتصال زمانی که ML-1 در سال 2026 تکمیل شود، صورت می گیرد.

لئکاس پرزای بای زسکی، تحلیلگر غرب آسیا معتقد است پکن به عنوان بخشی از پروژه راه ابریشم جدید خود، به صورت ویژه زیرساخت های حمل و نقل در ایران و به صورت کلی تر در سازمان اکو را مدنظر دارد.

«در زمان بحران و جنگ، چنین مسیرهای تجاری زمینی جایگزین بسیار با ارزش و پرمنفعت هستند.»

به گفته وی، پکن تصور می کند این کشورها شرکای فعال در پروژه راه ابریشم خواهند بود.

کارشناسان معتقدند که خط آهن ITI به ایران کمک خواهد کرد تا تحریم های آمریکا را دور بزند.

پرزای بای زسکی گفت: «برای تهران، این یک مسیر تجاری جایگزین جذاب است زیرا کشورهای عضو اکو با ارزهای محلی تجارت می کنند.»

هفت کشوری که در سال 1992 به سازمان اکو پیوستند، آذربایجان، افغانستان،قزاقستان و قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان بودند.

این تحلیلگر توضیح داد: «عملا غیرممکن است ایران را در تجارت با همسایگانش منزوی و متوقف کرد.»

وی افزود پروژه های زیربنایی نظیر خط آهنITI ، اقتصاد ایران را تحریک خواهد کرد و ارتباطات ریلی جدید انعطاف پذیری بیشتری را به دنبال دارد.

کارشناسان معتقدند موانعی بر سر راه این پروژ وجود دارد بطوریکه هفته گذشته چین با پرداخت وام به پاکستان برای تکمیل این خط آهن موافقت نکرد و خواستان ضمانت های بیشتر شد.

چین به لحاظ سیاسی از خط آهن ITI حمایت می کند پروژه را ابریشم جدید این کشور را تکمیل می کند اما انتظار دارد ایران، پاکستان و ترکیه، اگر می خواهند در آن سهیم شوند، هزینه ها و خطرات آن را متحمل شوند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe هفت گردون زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا سفر می ایران فان بیمه البرز هفت گردون زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا سفر می ایران فان بیمه البرز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + 15 =

دکمه بازگشت به بالا