دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹ – ۱۴:۳۵ اجرای آبخیزداری در 11 استان بحرانی با اعتبارات صندوق توسعه/خسارات سیل 70 درصد کاهش مییابد
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری گفت: در 11 استان کشور عملیات آبخیزداری برای جلوگیری از خسارتهای سیل آغاز شده و اواسط آبان ماه به پایان میرسد. با اجرای این پروژه شاهد کاهش 70 درصدی خسارت سیل خواهیم شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به باور کارشناسان عملیات آبخیزداری راهکار کلیدی جلوگیری از خسارتهای سیل، در کشور محسوب میشود.
علاوه بر آن با اجرای این گونه عملیات ضریب نفوذ آب در زمین بیشتر شده، وضعیت منابع زیرزمینی آب و کشاورزی بهبود مییابد.
از سوی دیگر فرسایش خاک هم به حداقل رسیده و بستر زراعت و تولید غذا حفظ میشود.پس از آنکه در یکی دو سال گذشته سیل در شمال و جنوب کشور خسارتهای زیادی را به باور آورد نگاه جدیدی برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کشور شکل گرفته است.
هوشنگ جزی، مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: سال 98 به میزان 260 میلیارد تومان اعتبار برای 11 استان بحرانی و آسیب پذیر برای سیل اختصاص داده شد تا با اجرای عملیات آبخوانداری و آبخیزداری به ویژه در حوزههای بحرانی خاص از خسارت سیل به این استانها جلوگیری شود.
وی افزود: این پروژهها از اردیبهشت اجرایی میشود و اواسط آبان ماه امسال پایان خواهد یافت.
به گفته مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها تاکنون پروژه خراسان جنوبی افتتاح شده و بقیه هم تا پایان اجرای پروژه در کل 11 استان به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی مزیت اجرای این طرحها را تا 70 درصدی خسارت سیلاب عنوان کرد و گفت: هر جایی که این طرحها اجرا میشود کاهش 9 تن در هکتار فرسایش خاک، افزایش ضریب نفوذ آب در مناطق کوهستانی به میزان 530 متر مکعب در سال و در مناطق دشت هزار متر مربع در سال را شاهد هستیم. علاوه بر آن بازدهی قنوات سه برابر میشود، معیشت مردم بهبود یافته و به اشتغال و امنیت غذایی هم کمک میکند.
جزی اعتبارات امسال آبخیزداری را 100 میلیون یورو معادل 1125 میلیارد تومان عنوان کرد وگفت: تا کنون 26 درصد این اعتبارات تخصیص یافته و تا پایان سال قرار است همه آنها اختصاص یابد.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها در پاسخ به اینکه با این میزان اعتباری که دریافت کردهاید چه پروژههایی را انجام دادهاید، گفت: 594 حوزه آبخیز در کشور را که از سال گذشته شروع کرده بودیم هدف گذاری کردیم تا به پایان برسانیم.
* با اعتبارات صندوق توسعه ملی آبخیزداری را جلو بردیم
جزی در پاسخ به اینکه آیا اعتبارات برای آبخیزداری کافی است، گفت:متاسفانه اعتبارات کافی نیست. بر اساس قانون برنامه ششم 10 میلیون هکتار باید عملیات آبخوانداری صورت بگیرد که نیاز به 10 هزار میلیارد تومان اعتبار دارد اما اعتباراتی که دریافت میکنیم بسیار کم است.
وی تاکید کرد: در سال 98 اعتبار آبخیزداری 2 هزار میلیارد تومان بود اما امسال نصف شده و به 1100 میلیارد رسیده است و در صورتی که کمکهای صندوق توسعه ملی نبود با این اعتبارات اندک هیچ کاری نمیتوانستیم بکنیم.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها در پاسخ به اینکه آیا شما معتقدید آبخیزداری میتواند جایگزین سد سازی شود، گفت: معتقدم سرعت سدسازی در کشور باید بسیار کمتر شود اما برخی جاها ناگزیر هستیم از سد استفاده کنیم. ولی در مجموع باید توجه بیشتر به عملیات آبخیزداری شود چرا که تاثیر چند وجهی دارد. یعنی پوشش گیاهی را افزایش میدهد، ضریب نفوذ آب به خاک را بیشتر میکند، خاک به عنوان بستر تولید را حفظ میکند و علاوه بر اینها باعث جلوگیری از ورود سالانه 250 میلیون متر مکعب خاک به سدها میشود.
جزی ادامه داد:تبخیر در کشور ما بسیار بالا و سه برابر میانگین بارش است. در چنین وضعیتی سد سازی را باید دست به عصا پیش برد.
انتهای پیام/
بازار
اخبار کسب و کار
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، رقابتهای قهرمانی کشور شمشیربازی در اسلحه سابر امروز (پنجشنبه)…