سهشنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ – ۱۵:۲۳ احساس ایمنی تهرانیها کاهش یافته است/انتقاد از عملکردهای کلیشهای در شهرداری
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه حادثه پلاسکو و کلینیک سینا، بر احساس ناایمنی شهروندان دامن زده است، گفت: مدیران شهرداری با بیانیه، تکذیب و اقدامات کلیشهای در برابر حوادث برخورد نکنند.
به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در مراسم روز آتشنشان اظهارداشت: هفتم مهر در تقویم ایران، روز آتش نشان نامگذاری شده است، البته روز جهانی آتش نشان چهارم ماه می، یعنی نیمه اردیبهشت است، اما بهدلیل حماسه آتش نشانان ایرانی در مهار آتش سوزی پالایشگاه آبادان، از 20 سال قبل هفتم مهرماه بعنوان روز آتش نشانی و ایمنی در ایران نامگذاری شده است.
وی افزود: آتش نشانی به مفهوم مدرن آن در ایران از تبریز و حدود ۱۷۰ سال قبل یعنی در سال ۱۲۲۱ آغاز شد و در تهران نیز نخستین ایستگاه آتش نشانی در ابتدای قرن فعلی، در سال ۱۳۰۷ تاسیس شد و تهران کمتر از یک قرن است که با مفهوم ایمنی و آتش نشانی بصورت علمی و ساختاری آشنا شده است.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: البته باید به یک نکته ظریف نیز توجه داشت، ایمنی با احساس ایمنی متفاوت است، گاهی شهروندان در یک ساختمان و فضای ناایمن زندگی میکنند ولی بهعلت ناآگاهی و رخ ندادن سانحه، احساس امنیت و ایمنی کنند و گاهی نیز در یک ساختمان نسبتا ایمن زندگی میکنند اما بدلیل رخ دادن سوانح در اطراف خود، احساس ناایمنی و ترس دارند.
وی بیان داشت: فضایی که پس از سانحه پلاسکو و همچنین کلینیک سینا در شهر تهران ایجاد شده است، بر احساس ناایمنی شهروندان دامن زده است، در حالیکه شاید طی چندسال اخیر، گامهای خوبی هم در استاندارد سازی ساخت و پیشگیری و هم در تامین وتقویت تجهیزات اطفا حریق در شهرتهران برداشته شده است اما این بهبود هنوز به مردم منتقل نشده است.
هاشمی گفت: البته این احساس ناایمنی را میتوان یک فرصت نیز تلقی کرد بهشرط آنکه سازمان آتش نشانی و شهرداری در برابر آن منفعلانه عمل نکند و سعی نکند با بیانیه و تکذیب و اقدامات کلیشهای با آن برخورد کند.
وی گفت: یکی از ضعفهای سازمان آتش نشانی تهران، در بخش اطلاع رسانی است در حالیکه امروز با توسعه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از موثرترین ابزارها بر تحقق اهداف سازمانهای مختلف اجتماعی استفاده از انتشار اطلاعات و تعامل با شهروندان است.
رئیس شورای شهر تهران گفت: روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد که باید در فرایند کارشناسی پخته و قابل اجرا شود که پیشنهاداتی از قبیل تعیین درجه ایمنی ساختمانها در وضعیتهای مختلف از ناایمن تا نسبتا ایمن و کاملا ایمن و نصب تابو درجه ایمنی در ورودی و نمای ساختمانها تا انجام بازدیدهای الزامی در حین ساخت جهت جلوگیری از نقائص ایمنی و اطلاع دادن آن به ذینفعان وجود دارد.
هاشمی گفت: سازمان آتش نشانی میتواند از حساسیت بوجود آمده هم در جهت جذب وتقویت امکانات و نیروی انسانی و هم در جهت رفع موانع قانونی و موازی کاری استفاده شود و در این مسیر شاید بخوبی ریشههای سوانحی نظیر کلینک سینا در فرایندها برای افکارعمومی شناخته نشده است.
هاشمی گفت: لازم میدانم که از همه آتش نشانان بهخصوص همکاران عملیاتی سازمان قدردانی کنم، هفته دفاع مقدس را پشت سرگذاشتیم و باید توجه کنیم که دفاع فقط مختص نظامیان نیست
وی گفت: نظامیان مدافعین امنیت جامعه هستند و پزشکان وپرستاران مدافعین سلامت، محیط بانان مدافعین محیط زیست و آتش نشانان مدافعین ایمنی جامعه، باید ارزش زحمات وخطراتی که همه این عزیزان برای صیانت از هموطنان خود به جان میخرند، تبیین ومورد تقدیر واقع شود.
انتهای پیام/
بازار
اخبار کسب و کار
Error loading HTML
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، اتلتیکو مادرید تحت هدایت دیگو سیمئونه، درخشانترین عملکرد خود…