سیاسی

استاد دانشگاه آلبانی: اسرائیل و گروهگ مجاهدین خلق پروژه ایران‌هراسی را در کشور ما ترویج می‌کنند

شنبه ۶ دی ۱۳۹۹ – ۱۱:۲۳ استاد دانشگاه آلبانی: اسرائیل و گروهگ مجاهدین خلق پروژه ایران‌هراسی را در کشور ما ترویج می‌کنند

استاد دانشگاه آلبانی گفت: مقامات اسرائیلی و یک گروهک تروریستی به اسم «مجاهدین خلق»، پروژه ایران هراسی را در آلبانی ترویج می کنند.

استاد دانشگاه آلبانی: اسرائیل و گروهگ مجاهدین خلق پروژه ایران‌هراسی را در کشور ما ترویج می‌کنند

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، اولسی یازچی استاد دانشگاه اروپایی آلبانی طی سخنانی در نشست «چرایی اسلام ستیزی در غرب» که به همت مجمع بین المللی اساتید مسلمان برگزار شد، گفت: در حوزه منطقه مدیترانه، اسلام در حال قدرت گرفتن است و فرانسه قدرت استعماری و نفوذ استعماری سابق خودش را در بسیاری از کشورهای حوزه مدیترانه به تدریج از دست می‌دهد.

کارشناس تاریخ و روزنامه نگار آلبانیایی افزود: به خاطر سیاست‌های ابلهانه فرانسه علیه سوریه یا لیبی، شاهد آن هستیم که امروزه انبوهی از مهاجران مسلمان، به فرانسه گسیل شده اند. آنها از دریای مدیترانه عبور کردند و به پاریس یا دیگر شهرهای فرانسه پا گذاشتند.

این استاد دانشگاه آلبانی ادامه داد: وقتی به تاریخ فرانسه نگاه می کنیم متوجه می شویم که این کشور، سابقه و تاریخ بسیار جدی در مقابله با کاتولیسم و مسیحیت کاتولیکی داشته است. همینطور، تقابل با مسلمانان در کشورهای مختلف افریقایی و آسیایی نیز، بخشی از سیاست‌های رسمی دولت فرانسه بوده است.

وی تاکید کرد: 4 یا 5 سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، برنارد لوئیس کتابی نوشت درباره تاریخ این مسئله. برنارد لوئیس، شاه ایران را ستود، همانطور که آتاتورک را می‌ستود؛ آن هم بخاطر جنگی که علیه اسلام به راه انداخته بودند. شاه ایران تلاش می‌کرد اسلام زدایی کاملی در ایران شکل بگیرد، اما خوشبختانه در ایران انقلاب اسلامی رخ داد و جریان باد مسیر خود را عوض کرد.

یازچی گفت: اما در ترکیه از زمان به قدرت رسیدن اربکان و بعد از آن هم رجب طیب اردوغان، شاهد تلاشهای مسلمانان ترکیه هستیم برای اینکه بتوانند هویت اسلامی خود را بار دیگر احیاء و بازیابی و تثبیت می‌کنند.

وی افزود: ترکیه در تلاش است جای پای خودش را در برخی از حوزه ها قوی کند که قبلا فرانسه آنجا را مستعمره خودش کرده بود. مثلا در سوریه می‌بینیم فرانسه قدرتش را از دست می‌دهد یا در لبنان نفوذ خودش را از دست داده است البته بخاطر اقداماتی که حزب الله انجام داده است. در لیبی هم ماجرای ژنرال حفتر را داریم و اقداماتی که صورت گرفته است.

استا دانشگاه آلبانی تصریح کرد: در منطقه گسترده مدیترانه، فرانسه، شاهد قدرت گرفتن دو جریان قوی اسلامگراست. آن دو قدرت عبارتند از ایران و ترکیه که در آن سوی دریای مدیترانه قرار دارند. فرانسه احساس خطر می‌کند. این ترس فرانسه، ریشه های تاریخی دارد. وقتی به تاریخ نگاه می کنیم، می بینیم وقتی عثمانی‌ها قدرت را در دست گرفتند در مناطق مختلف جنوب اروپا، تعداد مسلمان‌ها بسیار زیاد شد. همان موقع بود که جنگ‌های صلیبی را علیه مسلمانان به راه انداختند. اما با فروریختن امپراتوری عثمانی، جریان اسلام هراسی در اروپا به شدت قدرت گرفت است.

وی تاکید کرد: وقتی از آلبانی صحبت می‌کنیم باید بدانیم آلبانی، تنها کشور اروپایی با اکثریت مسلمان است. بعد از آلبانی، کوزوو را داریم که یک جمهوری نیمه به رسمیت شناخته شده است و بعد از فروپاشی یوگسلاوی سابق شکل گرفته است.

استاد دانشگاه آلبانی تصریح کرد: اکثریت آلبانیایی‌ها و کوزوویی‌ها مسلمان هستند اما در کشورهای دیگر شرق اروپا وضعیت متفاوت است. اسلام هراسی پس از شکست امپراتوری عثمانی در این مناطق رشد یافت. وقتی امپراتوری عثمانی شکست خورد، مسلمانان کشتار شدند و بیرون رانده شدند. آنها از صربستان، یونان، بلغارستان و مونته نگرو بیرون رانده و تبعید شدند. شماری از آنها به منطقه آناتولی رانده شدند که بعدا جمهوری ترکیه در همین جا شکل گرفت، یا اینکه شماری از آنها رفتند به کشوری که الان به آن آلبانی می‌گوییم و قبلا بخشی از یوگسلاوی بود و عده ای هم به کوزوو رفتند.

وی افزود: ما مسلمانان شبه جزیره بالکان، از زمان اتفاقات بوسنی و هرزه گووین، اشکال مختلف اسلام هراسی را شاهد بوده ایم. آنها تلاش کرده اند که در این منطقه، اسلام زدایی محقق شود. در آلبانی در زمان حکومت کمونیستها، اکثر مساجد و کلیساها را نابود کردند. این همان پروژه اسلام زدایی بود.

یازچی اظهار داشت: در آلبانی شاهد آن هستیم که جریانی برای هدایت مسلمانان آلبانی به راه افتاده است. هدایت این جریان به دست کیست؟ این جریان و رهبری آن را به « فتح الله گلن» سپردند که ایشان در امریکا هست. هر کسی که بخواهد در آلبانی امام جماعت باشد، باید شبکه فتح الله گلن او تأیید کند. این دقیقا همان جریانی است که در امریکا نیز وجود دارد. می‌دانید که فتح الله گلن در امریکاست. جریان فتح الله گلن در آلبانی بسیار قدرتمند است. فارغ از نگاه‌های سیاسی‌ فتح الله گلن، باید مدنظر داشت که او در رسانه‌ها و در بخش آموزش آلبانی حضور بسیار قوی دارد.

وی تاکید کرد: بنده در سال 2010 کتابی نوشتم با عنوان «روایتی از آسیا: مسلمانان و مسیحیان». این کتاب در مورد روایت‌هایی است که درباره مسلمانان وجود دارد و اینکه در کتاب‌های درسی آلبانی و کوزوو از مسلمانان چه تصویری نشان داده می شود. در این کتابها تلاش شده است این گزاره را القا کنند که اسلام، دینی تروریستی هست و آلبانیایی خوب کسی است که باید از اسلام یعنی دینش، دست بکشد و با تغییر کیش و آیین خود به سمت مسیحیت کاتولیک برود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: می دانید در کتاب‌های ما چه تصویری از عثمانی ها ارائه می شود؟ مسلمانان عثمانی را به شکل قوم بربرها و وحشی‌ها نشان می‌دهند که آمدند و اسلام را گسترش دادند! این تبلیغات ضد اسلامی است که در آلبانی وجود دارد.

وی گفت: در سال 2016 یک شکل قوی و جدید از اسلام هراسی در کشور ما ظهور پیدا کرد که تبدیل شد به ایران هراسی. مقامات اسرائیلی و یک گروهک تروریستی به اسم «مجاهدین خلق» که در ایران به آن منافقین می گویند، پروژه ایران هراسی را در آلبانی ترویج می کنند. آمریکائی ها در سال 2016 این گروهک را در آلبانی اسکان دادند. این گروه هر کاری که در دانشگاه‌ها و رسانه‌ها و در تعامل با سیاست‌مداران بتواند، انجام می دهد تا اینکه بتواند به جمهوری اسلامی ایران حمله کند و بگوید جمهوری اسلامی ایران، حکومتی تروریستی است. این گروه به رهبران سیاسی ایران و حکومت آن و به قانون اساسی ایران حمله می‌کند.

استاد دانشگاه آلبانی گفت: اسلام ستیزی یک حربه سیاسی است که کنشگران مختلف از آن استفاده می‌کنند برای حمله به اصالت مسلمانان و اسلام. از این حربه در منطقه مدیترانه برای حمله به موفقیت‌های ترکیه و ایران در حوزه سیاست خارجی بهره می گیرند. بنیاد گرایان مسیحی در منطقه بالکان، از اسلام هراسی برای توجیه اقدامات خودشان و ترویج نفرتی که علیه مسلمانان دارند استفاده می کنند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe هفت گردون زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا سفر می ایران فان بیمه البرز هفت گردون زمزم بایا لاستیک بارز رسپینا سفر می ایران فان بیمه البرز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =

دکمه بازگشت به بالا