استاد دانشگاه واشنگتن: مسلمانان میتوانند با وحدت با اسلام هراسی مقابله کنند
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۹ – ۱۵:۰۲ استاد دانشگاه واشنگتن: مسلمانان میتوانند با وحدت با اسلام هراسی مقابله کنند
عضو هیئت مدیره مرکز دین و سیاست دانشگاه واشنگتن با بیان اینکه مسلمانان میتوانند با وحدت با اسلام هراسی مقابله کنند؛ گفت: ما باید منابعی برای مقابله با اسلام ستیزی تخصیص بدهیم.
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، ارسلان افتخار عضو هیئت مدیره مرکز دین و سیاست دانشگاه واشنگتن آمریکا طی سخنانی در نشست «چرایی اسلام ستیزی در غرب» که به همت مجمع بین المللی اساتید مسلمان برگزار شد، گفت: یکی از تئوریهای مطرح در دنیای سیاست عبارتست از «تئوری توطئه». معتقدان به جریانهای راست افراطی و برتری سفید پوستان هم دقیقا همین گزاره را مطرح میکنند و میگویند که مسلمانان و سیاهپوستان کشورهای دیگر آمدند در دنیای غرب ( اروپا و آمریکا) و می خواهند جایگزین سفید پوستان شوند.
وی افزود: به همین علت، جریانهای افراطی معتقد به برتری نژادی سفیدپوستان تلاش میکنند از این گزاره استفاده کنند. آنها برنامه خودشان را به صورت آنلاین، در سایتهای مخفی در فضای اینترنت منتشر می کنند. آنها از فضای خاکستری اینترنت استفاده می کنند و از رسانههای مختلف بهره می گیرند تا برنامههای خودشان را مطرح کنند.
افتخار گفت: در این میان، سیاستمداران می گویند: میخواهیم مسلمانان و مهاجران را در دل جوامع اروپای غربی بگنجانیم یا یکپارچه کنیم، اما در عین حال، یک جریان موازی نیز وجود دارد که می گوید: مسلمانان و مهاجران "دگر" هستند . این جریان به دنبال پروژه «دگر سازی» است که براساس آن گفته می شود: مسلمانان و مهاجران، اهریمن هستند، علیه جامعه ما هستند یا تروریست هستند.
وی ادامه داد: در کتابم که در ماه آوریل منتشر شد، از گزاره ای با عنوان «اسلام هراسی و نظم جدید در جهان» سخن گفته ام. در قالب گزاره مذکور، می خواهم این نکته را مطرح کنم که چگونه در جوامعی مثل جوامع خاور دور (که به علت نژاد زرد مردم آنجا یعنی کشورهایی مثل چین، میانمار یا هند که هیچ سفیدپوست اصیلی در آنجا وجود ندارد) سیاستمداران از حربه اسلام هراسی استفاده میکنند. جریانهای راستگرای افراطی در خاور دور، از این حربه بهره می گیرند. نمونه بارز آن در کشوری همانند میانمار است.
استاد دانشگاه واشنگتن گفت: نکته جالب توجه اینکه، 137 قومیت و فرقه مختلف و پیروانشان را براساس همین قانون در میانمار به رسمیت شناختند به استثنای مسلمانان روهینگیا. واقعیت چیست؟ در حال حاضر، پاکسازی قومی در این کشور به شکل دیگری در حال رخ دادن است. تجاوز دسته جمعی و به عنف به زنان مسلمان یا اقدامات شنیع دیگری که علیه مسلمانان است و به آوارگی و ریشه کنی مسلمانان از کشورشان منجر می شود، مصداق بارز پاکسازی قومی مسلمانان روهینگیا در میانمار است.
وی افزود: در چین نیز همینطور است. آقای شیجینپینگ، رئیس جمهور چین در استان سین کیانگ در شمال غرب این کشور، مسلمانها را در منطقهای قرار داده که مثل اردوگاه کار اجباری است. در اینجا نیز زنان مسلمان هدف تعدی و تجاوز به عنف قرار می گیرند یا قتلهایی رخ میدهد یا اینکه شعائر اسلامی مردم به شدت منکوب می شود. مصرف مشروبات الکلی را در این منطقه، به شدت رواج میدهند، اما با برگزاری شعائر اسلامی مخالفت می کنند. درباره اویغورهای مسلمان در غرب چین، سیاستی ازجانب دولت پیگیری می شود که عنوانش عبارتست از "رقیق سازی نژادی". براساس این طرح، تلاش میکنند اویغورهای مسلمان را از نظر نژادی به تدریج پاکسازی کنند.
افتخار تصریح کرد: در این میان باید به دیگر تحرکات چین هم توجه داشت. چین بودجه ای یک تریلیون دلاری یعنی یک هزار میلیارد دلاری را در طرح موسوم به «یک جاده یک کمربند» لحاظ کرده است. این طرح در مسیر اجرای خود از آسیای میانه عبور می کند و در قسمت جنوبی هم به آفریقا میرسد و در طول این دو مسیر موازی از کشورهای اسلامی می گذرد.
وی گفت: طبیعی است که چین باید با کشورهای اسلامی تعامل داشته باشد. سیاست چین در این زمینه به چه صورت بوده است؟ چینیها برای اینکه بتوانند پروژه خود را پیش ببرند، رهبران برخی از کشورهای اسلامی را خریدند. عمران خان، نخست وزیر پاکستان، یکی از این افراد است. درواقع، چین کوشید نوعی شست و شوی مغزی درباره سران کشورهای اسلامی انجام دهد.
وقتی آقای «مودی» نخست وزیر هند، علیه مسلمانها قانون جنجالی جدید را تصویب میکند، کشورهای مسلمانان چرا سکوت می کنند؟ او علیه اقلیت مسلمان هند این رفتار را دارد، اما درمقابله با نخست وزیر هند، کشورهای اسلامی سکوت می کنند؛ حال آنکه آنها باید واکنش نشان دهند.
این استاد دانشگاه افزود: نکته آخری که میخواهم مطرح کنم در مورد اسلام هراسی در آمریکا است. انگارههای اسلام هراسی نه تنها از جانب مقامات دولت ترامپ مطرح میشود، بلکه سیاستمداران مختلف اعم از چپ و راست، تلاش می کنند مسلمانان را در آمریکا به حاشیه برانند.
وی افزود: مسلمانان نه تنها در اروپا و کشوری همانند فرانسه، بلکه در امریکا نیز چنین وضعیتی دارند. بنده در 15 سال گذشته به صورت خاص روی مسائل مسلمانان کار کرده ام. به یاد داریم که در سال 2005 کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام منتشر شد. 2015 هم این کار در دانمارک و کشورهای دیگر تکرار شد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: شاهد آن هستیم که جریانهای راستگرای پوپولیستی در کشورهایی مثل فرانسه، آلمان و بویژه در هلند در حال گسترش هستند. در هلند فردی همانند «گرت ویلدرز» رشد کرد که سیاستمداری معروف شده است. درواقع، او پرچمدار جریان راستگرای افراطی در هلند است. این جریان در حال ایجاد نوعی مقبولیت و رسمیت بخشی به فعالیتهایش است. جریانهای راستگرای افراطی در تلاش هستند کرسیهای انتخاباتی را هم از آن خود کنند. در فرانسه هم خانم لوپن ظاهر شد که طلایه دار جریانهای نئونازی و افراطی است. او تلاش کرد حزبش در انتخابات محلی و سراسری برنده باشد. در کشورهای مختلف چنین جریانهایی داریم.
وی افزود: اگر ما دو میلیارد مسلمان جهان با یک صدای واحد در دفاع از مسلمانان کشور کوچکی مثل لهستان اقدام کنیم، طبیعتا میتوانیم در مقابل پروژه جهانی افراطی و پروژه نژاد پرستانه و اسلام ستیزانه ای بایستیم که الان نمودش در فرانسه و در کشورهای دیگر است.
افتخار اظهار داشت: ما میتوانیم با وحدت، جلوی جریان اسلام هراسی بایستیم. ما باید به این حقایق توجه داشته باشیم و منابعی برای مقابله با این بیگانه ستیزی و اسلام ستیزی در کشورهای خودمان و درکشورهای دیگر تخصیص بدهیم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار