اجتماعی

استفاده از طب سنتی برای درمان بیماران کرونایی/ شناسایی و مجازات متخلفان بهداشتی

سه‌شنبه ۶ آبان ۱۳۹۹ – ۱۴:۴۳ استفاده از طب سنتی برای درمان بیماران کرونایی/ شناسایی و مجازات متخلفان بهداشتی

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی و مجازات متخلفان بهداشتی خبر داد.

استفاده از طب سنتی برای درمان بیماران کرونایی/ شناسایی و مجازات متخلفان بهداشتی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، سیما سادات لاری در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: تمهیداتی که انجام شده، در آبان ۹۸ تعداد چهار هزار نیرو استخدام شده و ۲۴۰۰ نفر نیز ماه گذشته آزمون داده‌اند. برای هر تخت نیازمند ۱.۵ تا ۱.۲ پرستار هستیم. ولی وقتی بیمار به آی سی یو می‌رود به سه پرستار نیاز دارد.

وی ادامه داد: همچنان کمبود نیروی انسانی داریم. همچنین قرار است هفت هزار نیروی دیگر جذب شود و تامین اعتبار برای این کار انجام شده است. هنوز آزمون برای این نیروها برگزار نشده است.

لاری اظهار کرد: تاکنون ۶۹۴ بیمارستان در کشور درگیر ویروس کرونا شده‌اند. تخت عادی اختصاص یافته به این بیماران، ۲۶ هزار و ۹۶۹ تخت و تخت ویژه اختصاص یافته، ۵۹۰۰ و تخت ایزوله نیز ۱۸۶۸ مورد بوده است. در مجموع تعداد تخت‌های بیماران کرونایی به کل تخت‌های کشور، ۳۱.۷۸ درصد است.

معاون وزیر بهداشت گفت: کرونا در جهان همچنان رو به شتاب است و در مرحله حساس همه گیری قرار داریم. در فصل پاییز شیوع بیماری بسیار زیاد بود و عزیزان زیادی را از دست دادیم. بسیاری از این عزیزان، دوستان و آشنایان ما هستند و با فوت هر عزیزی، خانواده‌ها درگیر مشکلات روحی و اقتصادی و غیره می‌شوند. در وزارت بهداشت هر روز تلاش می‌کنیم که به سهم خودمان در بخش بهداشت و درمان راهکارهایی پیدا کنیم که سلامت تک تک مردم ایران را تضمین کند. این بیماری در همه کشور رو به صعود است. مدیریت این بیماری فقط به دست وزارت بهداشت نیست و همه تلاش‌مان را می‌کنیم که مراقبت خوبی از بیماران در بیمارستان‌ها داشته باشیم. وقتی تعداد بیماران زیاد می‌شود، قطعا مراقبت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد. پرسنل بیمارستان‌ها جدا از بیمارستان‌ها نیستند و مجبور می‌شوند برای مرخصی استعلاجی ناشی از این بیماری قرنطینه شوند.

وی افزود: هوشمندانه‌ترین اقدام این است که هر فرد احساس مسئولیت داشته باشد. در عین حفظ آرامش، باید بپذیریم فعلا این بیماری دارو و واکسن ندارد. حتی ممکن است واکسن نیز ایمنی کاملی ندهد. باید سبک زندگی را تغییر بدهیم و در عین حال باید از زندگی خود لذت ببریم. این هوشمندی هر کدام از ماست که رفتارهای خطر آفرین نداشته باشیم. در ماه ربیع الاول ممکن است جشن‌ها و مراسم در پیش باشد. از زوج‌های جوان و خانواده‌ها می‌خواهیم از این شرایط استفاده کرده و مراسم عروسی را با کمترین تعداد و در محیط‌های باز برگزار کنند.

لاری بیان کرد: مدیریت ویروس کرونا فراوزارتخانه‌ای است و همکاری و مشارکت همه سازمان‌ها را می‌طلبد. امیدواریم با وحدت بیشتر بین سران سه قوه و همه وزارتخانه‌ها و همکاری و اعتماد و همدلی مردم، این بیماری را کنترل کنیم. حتی اگر نا رضایتی‌هایی به دلیل تحریم‌ها وجود داشته باشد، باید همدل بوده و به یکدیگر اعتماد کنیم تا سلامت ما تضمین شود. همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، سلامت بر همه چیز مقدم است.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره جریمه‌ها برای افرادی که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، اظهار کرد: مطالبه وزارت بهداشت این است که اداره بیماران و مسائل بهداشتی با وزارت بهداشت است، اما کنترل ویروس نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست. بعد از هشت ماه به اندازه کافی بحث‌های اقناعی از طرف رسانه‌ها انجام شده است. باید حمایت مناسبی از مردم از طرف قانون انجام شود. به وسیله دوربین‌ها کنترل‌هایی انجام می‌شود. جریمه‌هایی برای وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی‌ها در نظر گرفته شده است. به نظر می‌رسد برخی مسائل و همکاری‌های بین بخشی کند انجام می‌شود.

وی ادامه داد: بیانات مقام معظم رهبری کارگشا بوده و امیدواریم این هماهنگی سریع‌تر انجام شود. کمیته کنترل نظارت ملی برای پروتکل‌های بهداشتی تشکیل شده که با حضور نمایندگان وزارت کشور و وزارت بهداشت و اصناف برگزار می‌شود. همه اصناف در این کمیته گزارش می‌دهند و گزارش به ستاد ملی مقابله با کرونا می‌رود.

لاری گفت: مشکلاتی در زمینه تبادل ارزی برای کوواکس نیز وجود دارد و به دنبال حل این مشکل هستیم. به محض این‌که مشکل تبادل ارزی برطرف شود، انتقال ارز برای مشارکت در کوواکس نیز انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد رییس شورای شهر تهران برای تعطیلی دو هفته‌ای گفت: برای این‌که بتوانیم همه کشور یا تهران را تعطیل کنیم، هیچ کشوری به سمت تعطیلی مطلق نمی‌رود. از ابتدا نیز رنگ بندی‌هایی انجام و محدودیت‌های اعمال شد که بر اساس خطر فوتی و بستری در هر شهرستان است. در حال حاضر به این نتیجه رسیدیم که بین استان‌های کشور که در وضعیت خاصی قرار دارند، کانون‌های بحرانی را در هر استان در نظر بگیریم. یعنی شهرستان‌هایی که بیشتر ویروس در آنجا شیوع دارد را شناسایی کنیم. در حال حاضر ۴۳ شهرستان شناسایی شده که قرار است محدودیت‌هایی مثل مشاغل دو و سه و چهار شغلی را در آن شهرستان‌ها اعمال کنیم.

وی ادامه داد: این‌که بخواهیم در این شرایط همه مشاغل را تعطیل کنیم، با توجه به مشکلات اقتصادی ممکن است عملیاتی نباشد و فشار زیادی به مردم وارد شود. این روش مناسبی است که شهرستان به شهرستان اقدام کنیم. بنابراین سیاست در حال حاضر روی این ۴۳ شهرستان است. در استان تهران کانون بحرانی دماوند و ورامین است. شهر تهران به دلیل پرتردد بودن، بحث دورکاری به نتیجه رسید. مطالبه ما این است که دورکاری جدی اجرا شود. بخشنامه این موضوع نیز آمده و باید جوری اجرا شود که اگر سازمانی نمی‌تواند تا ۵۰ درصد کاهش دورکاری را انجام بدهد، درصد خود را اعلام کند. به طور مثال وزارت بهداشت تا ۳۰ یا ۴۰ درصد می‌تواند دورکاری را انجام بدهد.

لاری در پاسخ به سوالی درباره بدترین سناریوی کرونا برای ماه‌های آتی اظهار کرد: با تغییر فصل و به خصوص فصل سرما، این بیماری شیوع بیشتری خواهد داشت. با صحبت‌هایی که در مورد سرایت بیشتر بیماری انجام شده، اگر همین روال را در پیش بگیریم و نخواهیم که قوانین را جدی‌تر اجرا کرده و محدودیت اعمال کنیم، پیش بینی خوبی نخواهد بود. آمارهای فوتی در این روزها تکان دهنده بود و این عزم جدی در مسئولان ایجاد کرده است. جلسه‌ای که به صورت حضوری با مقام معظم رهبری تشکیل شد، انتظار می‌رود با وحدت و همدلی بتوان پیشگیری انجام داد. رییس سازمان جهانی بهداشت به صورت مرتب می‌گوید که هیچ وقت دیر نیست.

وی ادامه داد: وقتی آمار بالا می‌رود، مردم این فوتی‌ها و بستری‌ها را لمس می‌کنند و قطعا روی رفتار تاثیر خواهد داشت. اگر بر محدودیت‌های اعمال شده نظارت شود، امیدواریم کنترل بهتری داشته باشیم.

لاری در پاسخ به سوالی درباره کیت‌های تشخیص سریع کرونا بیان کرد: تهیه کیت‌های آنتی ژن یا سریع یکی از سیاست‌هاست و گفته می‌شود که اگر ۸۰ درصد تشخیص تست مولکولی را داشته باشد، مناسب است. کیت‌های مطمئن آن توسط آمریکا و کره جنوبی تولید می‌شود. در حال حاضر ممکن است ۴۸ ساعت جواب تست طول بکشد و این زمانی است که شاید بیمار در این بازه زمانی در جامعه باشد و باعث آلودگی شود.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره شایعه‌هایی مبنی بر پیوند اعضای بدن از بیماران کرونایی اظهار کرد: این مسائل پیگیری شده که توسط برخی گروه‌های معاند در خارج از کشور گفته می‌شود و صحت ندارد. برخی به دنبال ارائه اطلاعات نادرست به مردم هستند.

وی ادامه داد: نقش رسانه‌ها بسیار پر رنگ است که در این شرایط که سلامت روان مردم به علت مسائل مختلف دچار اختلال شده، این شایعه‌ها باعث ایجاد اختلال روان نشود.

لاری در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرداخت کارانه‌ها و اضافه کارهای کادر درمانی گفت: مبلغی که برای کارانه‌ها تعلق گرفته، قرار شد کارانه‌ها تا پایان ۹۸ پرداخت شود. این اقدام انجام شده و حتی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در پرداخت یک یا دو ماه جلوتر هستند. در گذشته کارانه و اضافه کار با هم پرداخت می‌شد. با توجه به این‌که درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها کاهش یافته، این باعث شده که قدر مطلق عددی که همکاران دریافت می‌کردند، کمتر شود. در حال حاضر تاخیرها تقریبا حدود ۶ یا ۷ ماه است. برای جبران این تاخیر، اضافه کار از کارانه جدا شده است. پرداخت اضافه کار به روزتر است.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت درباره تعداد مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته و انجام تست کرونا در این مراکز اظهار کرد: به مردم می‌گوییم که وقتی علائم ابتلا به کرونا داشتند با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرند تا مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته به مردم معرفی شود. بسیاری از آگاهی‌ها درباره پروتکل‌های بهداشتی به مردم داده شده است. بسیاری از مردم ممکن است به مراکز خصوصی مراجعه کرده و داروهای متعددی دریافت کنند و به موقع به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند. در حال حاضر ۱۰۴۷ مرکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته در کشور داریم که تست کرونا انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: تاکنون بیشتر سالمندان و افراد آسیب پذیر در این مراکز تست رایگان انجام می‌شده و اگر تست اضافه وجود داشته برای سایر افراد هم انجام می‌شد. حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار تست روزانه انجام می‌شود. در آلمان حدود ۴۰۰ هزار تست روزانه انجام می‌شود. هرچه تعداد تست‌های روزانه بالاتر برود، بسیار ارزشمند است. در این زمینه ریاست جمهوری نیز دستور دادند که تعداد تست‌ها افزایش پیدا کند.

لاری گفت: اگر یک خانواده بخواهد در مراکز خصوصی تست بدهد باید حدود ۷۰۰ هزار تومان هزینه بدهد. شورای عالی بیمه سلامت قیمت حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان را تعرفه گذاری کرده و به هیات دولت تقدیم شده و در انتظار تصویب است.

وی افزود: با سیاست افزایش تعداد تست که ممکن است حدود یک یا دو ماه طول بکشد، می‌توانیم آمار تست را افزایش داده و جمعیت بیشتری را تحت پوشش قرار بدهیم. مهم این است که به طور هوشمند بتوانیم بیماران را از طریق کد ملی و گوشی هوشمند مراقبت کنیم که بیمار را ردیابی کرده و فرد ملزم شود که سایر افراد را مبتلا نکنند.

لاری در پاسخ به سوالی درباره احتمال برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان گفت: قطعا نباید راهپیمایی ۱۳ آبان برگزار شود، مگر این‌که اتفاق دیگری بیفتد.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره مراسم برگزار شده روز گذشته در مشهد بیان کرد: برای برنامه دیروز در مشهد نیز واقعا متاسفیم. همه اظهار بی اطلاعی می‌کنند و ما نمی‌دانیم چه کسی مجوز داده است. من هم باورم نمی‌شد. واقعا جنایت است که در این شرایط که همه به دنبال اعمال محدودیت و مشکلات اقتصادی ایجاد شده هستند، همه باید همدلی خود را بیشتر کنند. بسیاری از خانواده‌ها روز مزد هستند. از آن طرف هزار نفر در یک فضا تجمع می‌کنند. نتوانستیم اطلاعاتی کسب کنیم که چه کسی با این مراسم موافقت کرده است.

وی درباره آخرین وضعیت پرداخت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی اظهار کرد: : از مبلغ یک میلیارد یورو تخصیص یافته صندوق توسعه ملی، قرار است بیمه بی‌کاری نیز پرداخت شود. مبلغ ۸۱۸۷ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده است. معادل ۴۶۴ میلیارد یورو است. اگر بیمه بی‌کاری از آن خارج شود، سهم وزارت بهداشت حدود ۷۹۰ میلیارد یورو باید باشد که تقریبا می‌توان گفت حدود ۵۰ درصد دریافت شده است.

لاری گفت: متوسط هزینه یک بیمار که ۵ تا ۷ روز در بخش عادی بستری می‌شود، ۸.۳ میلیون تومان است که اگر به آی سی یو برود به ۱۷.۵ میلیون می‌رسد. البته این به جز داروی رمدسیویر است که تحت پوشش بیمه نیست و در پروتکل‌های درمانی نیز نیامده است. لباس حفاظتی در بخش ۲۳۰ هزار تومان و در آی سی یو ۳۳۰ هزار تومان است.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره استفاده از طب سنتی برای درمان بیماران کرونایی گفت: ۵۰ درصد تحقیقات که کد اخلاق گرفته مربوط به داروهای طب سنتی است. هرکسی که برای دارویی ادعا دارد باید به سازمان غذا و دارو اعلام کرده و کد اخلاقی دریافت کرده و کارآزمایی بالینی انجام شود.

وی ادامه داد: هیچ منعی وجود ندارد که اگر کسی ادعایی دارد، از مسیر قانونی طی کرده و دارو را مورد کارآزمایی بالینی قرار بدهد. این‌که یک دارو روی دو یا سه بیمار آزمایش شده باشد، منطقی نیست که مردم را به خطر بیندازیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر حدود سه درصد پلاسما از بیماران بهبود یافته دریافت شده که مطلوب این است که به ۱۰ درصد برسد. خود این موضوع ویژگی‌هایی دارد که باید رعایت شود. مطالعات هنوز اثربخشی خیلی جدی برای پلاسما درمانی را اثبات نکرده است. به هر حال همه این روش‌ها استفاده می‌شود. هنوز ناشناخته‌های زیادی در مورد این بیماری وجود دارد.

وی ادامه داد: آزمایش‌ها هنوز خیلی نتیجه قطعی ارائه نکرده است. به هر حال یکی از روش‌هایی که در همه دنیا مطرح است، پلاسما درمانی است. از مردم می‌خواهیم که افراد بهبود یافته بعد از ۲۸ روز مراجعه کرده و پلاسما اهدا کنند.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره ایمنی گله‌ای برای کرونا اظهار کرد: به شدت از ایمنی گله‌ای درباره کرونا پرهیز شده است. اگر قرار باشد این سیاست را پیش بگیریم باید ۶۶ درصد جامعه به کرونا مبتلا شوند که این به شدت غیر اخلاقی است. ایمنی گله‌ای با واکسن مطرح می‌شود که تعداد زیادی واکسن بزنند و ایمنی ایجاد شود. بسیاری از جوانان یا افرادی که بیماری زمینه‌ای نداشته‌اند به این ویروس مبتلا شده و فوت کرده‌اند. این غیر انسانی است که بخواهیم با زندگی انسان‌ها بازی کنیم و بگوییم که افراد به نوع خفیف ویروس مبتلا شوند. در فرهنگ ما همه افراد خانواده و جامعه عزیز هستند. در نتیجه اولین سیاست این است که بیمار نشویم و اگر بیمار شدیم مراقبت‌های خوبی دریافت کنیم تا شدید نشود.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره واکسن کرونا نیز گفت: در دنیا تلاش‌های زیادی برای تولید واکسن کرونا انجام شده است. هم هند با کمک انگلستان در حال کارآزمایی بالینی واکسن کرونا هستند و هم روسیه این اقدام را انجام می‌دهد. به هر حال همه این موارد زمان‌بر است و احتمال دارد تا یک سال دیگر به واکسن کرونا دسترسی نداشته باشیم. حتی اگر واکسنی هم تولید شود، قطعا چندین سال تولید می‌کشد که بتوان تمام جمعیت جهان را در بر بگیرد. بنابراین اگر واکسن هم تولید شده و وارد بازار شود، ممکن است فقط ۲۰ درصد جمعیت کشور را در بر بگیرد. بنابراین همچنان توصیه ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا است.

وی در پاسخ به سوالی درباره واکسن آنفلوآنزا نیز بیان کرد: خوشبختانه هنوز نمونه‌ای از بیماری آنفلوآنزا از آزمایشگاه گزارش و تایید نشده است. به هر حال ۱.۵ میلیون دوز از واکسن آنفلوآنزا در بخش بهداشت توزیع شد و تزریق‌های آن به صورت هدفمند در حال انجام است. در حالی که در سال گذشته ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار واکسن در بخش بهداشت توزیع شده بود، اما امسال برنامه‌ریزی شد تا افزایش یابد تا برای افراد آسیب‌پذیر و زنان باردار تزریق شود که قطعا به شکسته شدن زنجیره انتقال کمک می‌کند.

معاون وزیر بهداشت افزود: همکاران من به شدت در حال تلاشند تا مشکلات ارزی برای واردات واکسن آنفلوآنزا برطرف شود. رعایت اصول بهداشتی مانند شستن دست، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا نیز موثر خواهد بود.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره پیگیری افراد کرونا مثبت نیز اظهار کرد: یکی از چالش‌های ما این است که اگر در آینده میزان تست را افزایش دهیم، اما برنامه‌ای برای تعقیب افراد مثبت نداشته باشیم و قرار باشد این افراد در جامعه حرکت کرده و بیماری را منتقل کنند، قطعا تاثیری نخواهد داشت. آخرین خبرها حاکی از مذاکراتی است که وزیر بهداشت در این زمینه با وزیر ارتباطات داشته‌اند. در حال حاضر هم آزمایشگاه‌های خصوصی به سامانه سیب متصل شدند و هم اطلاعات آزمایشگاه‌های خصوصی و هم دولتی و اطلاعات دقیق بیماران شامل محل زندگی، محل کار اخذ و تعهد از آنها برای قرنطینه دو هفته‌ای گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۵۰۰ نفر از این افراد توسط نرم افزار ماسک ردیابی شده‌اند که در کجای کشور هستند و ترددهای آنها ارزیابی می‌شود. امیدواریم این کار سر و سامان بهتری بگیرد و بتوانیم این موضوع را کنترل کنیم. این غربالگری و تعقیب افراد مشکوک و مثبت در پیشگیری از انتقال بیماری موثر خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe رسپینا لاستیک بارز ایران فان هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

دکمه بازگشت به بالا