سیاسی

اصلاح‌طلبان پایگاه خود در میان نخبگان را هم از دست داده اند/ دانشگاه‌ها دیگر با اصلاحات نیست

جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۹ – ۰۹:۱۴ اصلاح‌طلبان پایگاه خود در میان نخبگان را هم از دست داده اند/ دانشگاه‌ها دیگر با اصلاحات نیست

یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اصلاح طلبان پایگاه خود در میان نخبگان را نیز از دست داده‌اند، گفت: دانشگاه‌ها هم دیگر با اصلاح‌طلبان نیست.

اصلاح‌طلبان پایگاه خود در میان نخبگان را هم از دست داده اند/ دانشگاه‌ها دیگر با اصلاحات نیست

ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، درباره شرایط سیاسی حاکم بر کشور به ویژه شرایط حاکم بر دو جناح اصلی کشور یعنی اصلاح طلبان و اصولگرایان اظهار داشت: واقعیت این است که اکنون در شرایط کلی جامعه از نظر ابعاد مختلف شرایط نگران‌کننده‌ای دارد و این موضوع هم ریشه در سیاست و اقتصاد و… دارد.

وی افزود: مسائل سیاسی، ‌اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بین المللی بی تأثیر بر شرایط نگران کننده امروز نیست و البته تأثیر وضعیت اقتصادی بر حاکم شدن این شرایط بیشتر است. مردم امروز یک حالت بی تفاوتی پیدا کرده‌اند و در مورد مسائل اقتصادی دچار اضطراب هستند و همین امر انعکاسی در عرصه داشته است؛ چراکه حوزه‌های مختلف همچون زنجیر به هم وصل و مرتبط هستند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که امروز در دو جناح سیاسی نیز شرایط بی‌تفاوتی و افسردگی سیاسی حاکم شده است، گفت: به خاطر عملکرد دولت آقای روحانی که دولت اصلاح طلبان هم محسوب می‌شد سبب شده تا اصلاح طلبان پایگاه اجتماعی خود را از دست بدهند؛ اصلاح طلبان امروز پایگاه خود در میان نخبگان را نیز از دست رفته می‌بینند و دانشگاه‌ها هم دیگر با اصلاح طلبان نیست.

دانشگاهیان و نخبگان نسبت به اصلاح طلبان نا امیدند

ایمانی یادآور شد: دانشگاهیان و نخبگان موجود در آن و کسانی که ایده‌ها و افکار اصلاح طلبان را برای اداره کشور قبول داشتند اکنون نسبت به اصلاح طلبان ناامید شده‌اند و همین امر سبب شده تا اصلاح طلبان امروز خود را بدون پایگاه محکم اجتماعی ببینند و این تردید و یاس پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان به دلیل عملکرد آنان در دولت، مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا است.

وی با اشاره به انشقاق‌ها و افتراق‌ها در اردوگاه‌های اصلاح طلبان تصریح کرد: این طبیعی است؛ چرا که جریان‌های سیاسی وقتی در قدرت هستند مشکلات و ناهنجاری‌های درونی خود را پنهان می‌کنند، اما به محض این که آن جریان سیاسی به سمت خروج از قدرت حرکت می‌کند، اختلاف‌ها، انشقاق‌ها و اعتراضات درونی و انتقاد از خود بالا می‌گیرد و جریان اصلاح طلب هم امروز به دلیل وضعیت موجود سبب بروز تفرقه‌های جدید و ریشه دواندن تفرقه‌های قدیمی شده است. برخی از اصلاح طلبان آن طیف و برخی دیگر طیف مقابل و … را مقصر می‌دانند. حتی بعضی از آنان می‌گویند ما به لحاظ سیاسی از ابتدا اصلاح طلب نبودیم.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که در اردوگاه اصلاح طلبان انشقاق‌های فکری و ایدئولوژیک به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: امروز مجددا بحث اصلاح طلب خالص و ناخالص مطرح شده است و برخی‌ها بحث اصلاح طلب تنوری را مطرح می‌کنند و اکبر گنجی، مصطفی تاجزاده، علی شکوری راد و محمدرضا خاتمی را از این دسته می‌دانند و برخی اصلاح طلبان ناخالص را مطرح می‌کنند و حتی می‌گویند باید بازنگری کنیم چه کسانی اصلاح طلبان خالص و ناخالص بودند.

*اصلاحات دچار دگردیسی ایدئولوژیک شده است/ بازنگری ایدئولوژیک منجر به رادیکالیسم می‌شود

ایمانی با تأکید بر این که در میان اصلاح طلبان نوعی دگردیسی ایدئولوژیک در بین اصلاح طلبان به وجود آمده است، گفت: اصلاح طلبان امروز در مورد تحلیل‌های خود در گذشته بازنگری صورت دادند و مدام از خود می‌پرسند آیا ما باید در قدرت بمانیم یا به جامعه مدنی برگردیم؟ آیا اساساً حضور در قدرت صحیح بود؟ و این که ارتباط ما با قدرت باید چگونه باشد؟ بنابراین اینها هم اکنون بحث‌های تئوریک است که البته احساس می‌شود که زاده این بحث‌ها در نهایت منجر به رادیکالیسم شود؛ چرا که تجربه نشان داده که بازنگری‌های ایدئولوژیک منجر به زائیده شدن رادیکالیسم شده است.

*آیینه تمام نمای اصولگرایی، مجلس یازدهم است

وی در باره اردوگاه اصولگرایان نیز گفت: نماد اصولگرایی اکنون مجلس یازدهم است، به عبارتی آیینه تمام نمای اصولگرایان، مجلس فعلی است و اگر این مجلس سرجمع عملکردش قابل قبول برای اداره کشور باشد، معلوم می‌شود که اصولگرایان برای اداره کشور حرفی برای گفتن داشتند و در این چند سال گذشته که قدرت در دست اصلاح طلبان بود بیخود اعتراض و انتقاد نمی‌کردند.

*جامعه منتظر یک اقدام راهبردی و استراتژیک از سوی اصولگرایان است

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که اگر اصولگرایان در مجلس یازدهم خوب عمل نکنند، سبب خواهد شد مردم برای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اقبالی به آنها نشان ندهند، گفت: اصولگرایان در انتخابات 98 توانستند سبد رأی سنتی خود را به پای صندوق‌های رأی بیاورند، بنابراین جامعه همچنان منتظر یک اقدام راهبردی و استراتژیک از سوی اصولگرایان است تا به این طیف اقبال نشان دهد و اصولگرایان هم نباید دست روی دست بگذارند و فرصت را از دست بدهند و البته اصلاح طلبان در انتخابات 98 هیچ اقبال قابل توجهی از سوی سبد رأی سنتی خود هم نداشتند.

ایمانی ادامه داد: پایگاه رأی اصلاح طلبان همواره شناور بوده است اما اصولگرایان پایگاه رأی سنتی قابل توجهی دارند و علیرغم این که مشارکت پایین بود آنها توانستند از صندوق‌های رأی دربیایند. ما در اصولگرایی دارای طیف‌های مختلفی هستیم و این طیف‌ها گسترده هستند و همه اینها اکنون در مجلس یازدهم تقریبا نماینده دارند؛ یعنی از طیف‌های سنتی اصولگرایی تا جریان پایداری و جریان نزدیک به احمدی نژاد و…

*اصولگرایان باید بگویند چه برنامه‌هایی برای اداره کشور دارد

وی افزود: برخوردهای مجلس با مسائل مختلف بسیار مهم است و اصولگرایان باید بگویند چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارند. تا به الان عملکرد مجلس یازدهم چندان قابل قبول و دلچسب نبوده است که ترکیب کمیسیون‌ها، عدم تاسیس فراکسیون اصلی، عملکرد هیأت رئیسه مجلس و طرح‌هایی که توسط نمایندگان به مجلس ارائه می‌شود، از جمله علت این ادعا است.

ایمانی ادامه داد: برخی از طرح‌هایی که نمایندگان مجلسی ارائه می‌دهند برآمده از یک کار پخته، دقیق و متناسب با شرایط روز نیست.البته این قضاوت یک قضاوت سه ماهه است و به نظر من مجلس در این سه ماه نتوانسته خیلی در عرصه کشور حرف جدی داشته باشد، اگر چه قبول دارم مجلس، مجلس جدید است و بسیاری از نمایندگان نخستین دوره نمایندگی را می‌گذرانند و بنابراین این وضعیتی که من گفتم طبیعی است، اما اگر مجلس قرار باشد با همین سکان جلو برود اصولگرایان هم دچار چالش می‌شوند و آن چالش در افکار عمومی مردم‌اند.

*اصولگرایان هنوز وارد مصادیق انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نشده‌اند

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: در سطح سیاسی نیز میان اصولگرایان اختلاف نظر وجود دارد و تا آنجا که بنده خبر دارم هنوز اصولگرایان وارد این بحث‌ها و مسأله انتخابات ریاست جمهوری به ویژه در مورد مصادیق و این که نامزد آنها چه مشخصاتی باید داشته باشد و چه وضعیتی در سطح جامعه و افکار عمومی در انتخابات آینده خواهیم داشت و چه افرادی با چه مشخصاتی می‌توانند برای سال 1400 بوجود ندارد و اساساً معلوم نیست چه تشکلی از اصولگرایان متولی این کار می‌شود.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا بنر م

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + پنج =

دکمه بازگشت به بالا