الزامی شدن ثبت اطلاعات نقل و انتقال چک از ابتدای امسال چه مزایایی دارد؟+ویدئو
چهارشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۰ – ۰۶:۲۵ الزامی شدن ثبت اطلاعات نقل و انتقال چک از ابتدای امسال چه مزایایی دارد؟+ویدئو
الزامی شدن ثبت اطلاعات نقل و انتقال چک توسط صادرکننده و گیرنده چک در سامانه صیاد از ابتدای امسال، یکی از مهمترین اقدامات بانک مرکزی در راستای اجرای قانون جدید چک است، اقدامی که منافع زیادی برای مردم و اقتصاد کشور به دنبال دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس اطلاع رسانی صورت گرفته توسط بانک مرکزی و در راستای اجرای قانون جدید چک، از آغاز سال 1400 دسته چکهای جدیدی در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت و صادر کنندگان چک موظف هستند، تاریخ سر رسید، مبلغ و اطلاعات هویتی گیرنده چک را در سامانه صیاد بانک مرکزی ثبت کنند و همچنین گیرندگان چک اطلاعات ثبت شده در سامانه صیاد را رد یا تایید کنند.
همچنین چکهایی که در سال 1400 و با دسته چک جدید صادر میشوند تنها در صورت ثبت در سامانه صیاد امکان تسویه دارند و شبکه بانکی تنها با در نظر گرفتن اطلاعات ثبت شده در سامانه نسبت به تسویه مبلغ چک اقدام میکند. اما این اقدامات چه مزایایی دارد و چرا این اقدامات از ابتدای امسال لازم الاجرا شده است؟
الف- با الزامی شدن ثبت اطلاعات چک توسط صادرکنندگان و گیرندگان آن، از کلاهبرداری یا اشتباه در فرایند صدور و اخذ چک جلوگیری خواهد شد.
ب- با ثبت شدن اطلاعات چک در سامانه صیاد، خطر دزدیده شدن و مفقودی چک از بین رفته و سطح امنیت آن افزایش پیدا میکند.
ج- ثبت اطلاعات نقل و انتقال چک در سامانه بانک مرکزی موجب میشود در صورت بروز اختلاف یا دعاوی حقوقی، پیگیری قضائی و احقاق حقوق هر یک از طرفین با سهولت بیشتر و در زمان کمتری صورت پذیرد.
د- با ثبت اطلاعات چکها در سامانه صیاد، امکان استعلام آخرین وضعیت صادرکننده چک شامل سقف اعتبار مجاز، سابقه چک برگشتی در سه سال اخیر و میزان تعهدات چکهای تسویه نشده نیز فراهم میشود. در نتیجه، گیرنده چک قبل از دریافت آن اطلاعات بیشتری از صادر کننده در اختیار دارد و در صورت بد حساب بودن از دریافت چک پرهیز میکند.
ه- اجباری شدن ثبت صدور و انتقال چک در سامانه صیاد موجب ایجاد شفافیت برای بانک مرکزی میشود که میتواند از این شفافیت برای جلوگیری پولشویی استفاده کند.
ویدئویی درباره این موضوع در ادامه ببینید:
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار