سهشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۰ – ۱۲:۳۵ امیدبستن به لغو تحریمها دستگاههای اجرایی را برای فعالیت بیانگیزه میکند
یک استاد دانشگاه گفت: امید بستن به لغو تحریمها و دادن وعده پایان تحریمها در سال ۱۴۰۰، دستگاههای اجرایی را در کاربست ظرفیتها و توان داخلی برای عبور از تحریمها با بسترسازی لازم برای تولید حداکثری و رفع موانع آن بیانگیزه میکند.
مهدی تقوی عضو هیات علمی دانشگاه و دکترای علوم سیاسی در گفتوگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «تولید، پشتیبانیها، مانع زداییها» گفت: بیشتر از ده سال است که رهبر معظم انقلاب در انتخاب و معرفی شعار سال بر بحث تولید ملی بهعنوان شاهکلید حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید میورزند و این تجدید شعار حکایت از آن دارد که انتظارات معظمله از مسئولان و مردم در تحقق شعار مزبور تامین نشدهاست.
وی افزود: هرچند بخشی از این ناکامی در رونق بخشی به تولید به مسائل ناخواسته همچون شیوع کرونا و همزمان افت شاخص بورس، تعطیلی کارخانهها و آسیب شدید به صنعت گردشگری و تجارت خارجی برمیگردد اما پارهای از سوء تدبیرها و اهمالکاریها نیز در این قضیه دخیل بوده که برای آن باید در سال جدید چارهاندیشی کرد. فارغ از پاندومی کرونا که بر اقتصاد تمامی کشورهای جهان سایه افکندهاست بحث تحریمها نیز چالش مهم دیگر کشور در سالهای اخیر و در حال حاضر است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بهشدت اعتقاد داریم که بیشاز اثر تحریمهای خارجی بر شرایط داخلی کشور، مشکل تحریمهای داخلی است که سرعت حرکت ماشین اقتصاد کشور را بهشدت کند کردهاست.
وی تصریح کرد: تحریمهای داخلی چیزی جز ایجاد قفل و بندهای متعدد بر صنایع داخلی نیست و رفع آن صرفا با حذف مقررات زائد و دستوپاگیر _که انگیزه تولید را از سرمایهگذاران سلب کردهاست، مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی از سوی دستگاه قضا، تقویت فرهنگ مصرف کالاهای داخلی، اصلاح الگوی مصرف که خود نیازمند ترویج سبک زندگی اسلامی است؛ ایجاد مشوقهای لازم برای تولیدکنندگان و بسیاری از اقدامات لازم توسط نهادهای تصمیمساز انجام خواهد گرفت.
تقوی اظهار داشت: نکته بسیار مهم در سخنان رهبری تاکید بر برنامهریزی اقتصادی در داخل کشور با فرض وجود و استمرار تحریمها است که هم به دشمن پیام مقاومت و ایستادگی در برابر خصومتهای آنان را میدهد و هم کشور را آماده مقابله با شرایط دشوار اقتصادی میکند. بنابراین انتظار آن است که مسئولان اجرایی کشور مبتنی بر این راهبرد اساسی که از آن به اقتصاد مقاومتی یاد میشود برنامهریزیهای خود را به گونه ای استوار کنند که دشمن تحریم های خارجی را کم اثر و بیشتر به زیان خویش ببیند.
وی افزود: متأسفانه علیرغم توصیههای رهبری انقلاب بر بحث تولید داخلی بهعنوان تنها راه برون رفت از تنگنای اقتصادی موجود، دولت محترم به مانند سالهای گذشته همچنان با امید بستن به لغو تحریمها و دادن وعده پایان تحریمها در سال ۱۴۰۰ دستگاههای اجرایی را در کاربست ظرفیتها و توان داخلی برای عبور از تحریمها با بسترسازی لازم برای تولید حداکثری و رفع موانع آن بیانگیزه میکند و این آفت بسیار بزرگی بر سر راه تحقق شعار جهش تولید بهعنوان تنها راهکار نجات اقتصاد ایران از شرایط دشوار کنونی به شمار می رود.
این استاد دانشگاه یادآور شد: قرار داشتن ایران در رتبه ۱۸ اقتصاد برتر دنیا بنا به آمار جهانی حکایت از وجود ظرفیتهای فراوان طبیعی، انسانی و جغرافیایی کشور ما دارد که به فرموده رهبر انقلاب با عزم ملی و همت مضاعف مردم و مسئولان میتواند به جایگاهی شایسته و زیبنده نظام اسلامی بدل گردد. بنابراین بهجای تأکید بر پایان تحریمها سال آینده را باید سال غلبه بر تحریمها دانست و بر آن اصرار کرد و برای آن برنامهریزی کرد در غیر این صورت ایجاد دوگانه لغو تحریم_غلبه بر تحریم که یکی ریشه در نگاه به بیرون و دیگری بر پایه اتکاء به درون است برای کشور چیزی جز تشدید تحریمهای خارجی و توقف تولید داخلی به ارمغان نخواهد آورد.
انتهای پیام/
بازار
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، پیتسو موسیمانه، سرمربی آفریقایی تیم فوتبال استقلال، شب کریسمس…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو،بعد از تغییرات اخیر در کادرفنی پرسپولیس و جدایی گاریدو،…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، جمال موسیالا، ستاره جوان بایرن مونیخ و تیم ملی…