اهمیت مقابله با لابیهای فشار برای افزایش واردات/ حذف معافیت واردات ماشینآلات موجب رقابت بین سازندگان داخلی و خارجی میشود
شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: اقتصادی ساعت: 09:19 منتشر شده در مورخ: 1401/06/30 شناسه خبر: 1898314 مهدی زاهدی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛ اهمیت مقابله با لابیهای فشار برای افزایش واردات/ حذف معافیت واردات ماشینآلات موجب رقابت بین سازندگان داخلی و خارجی میشود عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با اشاره اهمیت مقابله با لابیها و گروههای فشار برای افزایش واردات گفت: حذف معافیت واردات ماشینآلات موجب رقابت بین سازندگان داخلی و خارجی میشود و تولید ماشینآلاتی که در داخل امکان تولید دارند باید مورد حمایت تعرفهای قرار گیرند.
مهدی زاهدی اول، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ درباره لزوم تولید ماشینآلات در کشور اظهار کرد: در هر زمینه صنعتی که در کشور مزیت تولید داریم باید بهسوی تولید ماشینآلات آن محصول حرکت کنیم؛ اما آنچه که این مزیت را در تولیدش نداریم حرکت بهسوی تولید ماشینآلات آن صنعت توجیه اقتصادی ندارد.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی تولیدکنندگان بهاشتباه اعلام میکنند که در تولید فلان چیز دارای مزیت هستیم و میتوانیم آن را تولید کنیم. اما وقتی دولت با این امر موافقت میکند و کارها پیش میرود، در عمل به مشکل میخوریم و واردات بی رویه، عامل خروج ارز و نابودی فرصت های شغلی می شود و این واردات بیمورد به کشور ضربه میزنند.
بیشتر بخوانید:
تعرفهگذاری هوشمند بر واردات/ حذف معافیت واردات ماشینآلات در مقابل حمایت از تولید داخلی
واردات بدون توجیه اقتصادی، به هدررفت منابع مالی کشور منجر میشود
وی توضیح داد: در مبحث واردات، بعضی ماشینآلات بیکیفیت به کشور وارد میشود که صنایع را دچار مشکل میکند. واردات بدون توجیه به هدررفت منابع مالی کشور منجر میشود و گرهای از مشکلات اقتصاد کشور باز نمیکند.
وی در ادامه گفت: بهتر است بررسیهای کارشناسانه انجام دهیم و در بخشهایی که دارای مزیت رقابتی هستیم به سرمایهگذاری و تولید بپردازیم. لزوماً نباید در همهٔ زمینهها وارد شویم و تلاش داشته باشیم به خودکفایی برسیم. تمامی کشورها در همهٔ زمینهها خودکفا نیستند.
این فعال اتاق ایران گفت: باید ببینیم در تولید کدام کالاها و ماشینآلات مزیت داریم و همان چیزها را تولید کنیم. برخی محصولات جزو تولیدات اصلی کشورمان هستند و برایمان صرفهٔ اقتصادی دارد که ماشینآلات موردنیاز آن صنعت تولیدی را خودمان بسازیم. در بعضی زمینهها که صرفه اقتصادی ندارد، نیازی به تولید ماشینآلات نداریم و میتوانیم از نمونههای خارجی استفاده کنیم.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران خاطرنشان کرد: اینکه ما از ظرفیتهای کشور برای تولید ماشینآلات استفاده کنیم، راهکار مناسب و شایستهای است. اما باید دقت داشته باشیم که دانشجویان رشتههای مهندسی بهمحض فارغالتحصیلی ماشین ساز نمیشوند و نمیتوانیم انتظار داشته باشیم در این صنعت برای ما کارهای عجیبوغریبی انجام دهند.
تولید ماشینآلات، بدون برنامه هزینههای اضافه را به اقتصاد تحمیل میکند
وی در ادامه گفت: وقتی ماشینآلات با رویههای درست و روشهای صنعتی مناسب طراحی نشوند، در فرایند تولید به مشکل میخوریم و باید هزینههای اضافه پرداخت کنیم. به نظر من بهتر است ما از شرکتهای دانشبنیان و نوپا به این صورت استفاده کنیم که امکانات و تجهیزات در اختیارشان قرار دهیم و به آنها بگوییم که به مهندسی معکوس بپردازید و ماشینآلاتی تولید کنید که جنبهٔ صادراتی داشته باشد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: اگر توانستند صادرات انجام دهند و با نمونههای خارجی رقابت کنند، آنوقت جلوی واردات را بگیریم و از این تولیدات ساخت داخل حمایت همهجانبه به عمل بیاوریم. در غیر این صورت شرایطی مشابه خودروسازی خواهیم داشت که تولیدات داخل کیفیت ندارند و تولید خارجی هم وارداتش آزاد نیست. حمایت تماموکمال از تولید داخلی باید صورت بگیرد، اما باید بهگونهای عمل کنیم که در ابتدای امر صنایع داخلی به لحاظ تأمین ماشینآلات موردنیازشان به مشکل نخورند.
لزوم مقابله با لابیها و گروههای فشار برای افزایش واردات
زاهدی خاطرنشان کرد: مقابله با لابیها و گروههای فشار برای افزایش واردات موضوع مهمی است؛ اما این کار باید به روش درستی انجام شود. در ابتدا لازم است مراکزی همچون معاونت علمی ریاستجمهوری در کنار شرکتهای نوپا باشند؛ وقتی امکان تولید ماشینآلات در کشور فراهم شد، میتوان با گروههای ذینفوذ برای افزایش واردات مقابله کرد.
وی خاطرنشان کرد: بهصورت کلی ماشینآلاتی که در داخل امکان تولید شدن دارند باید مورد حمایت تعرفهای و دیگر حمایتها قرار بگیرند و حذف معافیت در این بخش موجب شکلگیری رقابت عادلانه بین سازندگان داخلی و خارجی میشود.
وی در پایان گفت: دولت باید از تولیدات داخلی به نحوی حمایت کند که بتوانند در بازار به رقابت بپردازند. نباید حمایت طوری باشد که مداخلهٔ دولت را در بازار شاهد باشیم. مثلاً دولت میتواند تولیدات داخلی را در نمایشگاههای بینالمللی به نمایش بگذارد و بستری برای عرضهٔ آنها فراهم کند.
تغییر رویه و داخلی سازی فرایند تولید ماشینآلات صنعتی و کشاورزی
به گزارش راه دانا؛ توسعهٔ صنعتی کشور موضوع بسیار مهمی است. ما در کشورمان در بسیاری از صنایع با رویکرد جلوگیری از واردات اقدام به تغییر رویه و داخلی سازی فرایند تولید کردهایم. اما به دلیل عدم اتخاذ سیاستهای درست در زمینهٔ ماشینآلات و تجهیزات صنعتی و تداوم مونتاژ آنها، در این صنایع یک رویکرد مونتاژی صرف در پیش گرفتهایم.
مشکل اینجاست که در عمل به قوانین برای تولید تجهیزات با صنعتیسازی فاصلهٔ زیادی داریم. به همین دلیل، لزوم مدیریت واردات ماشینآلات به کشور مطرح شده که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.
متأسفانه، در سازوکار صنعتیشدن کشور، بهاشتباه بهجای رویکرد توسعهٔ صنعت ماشینسازی و ساخت ماشینآلات، به توسعهٔ یک رویکرد مونتاژ گونه روی آوردهایم. نتیجهٔ این اقدام، حرکت بهسوی خامفروشی و عدم توسعهیافتگی و صنعتیشدن کشور است. به طور مثال، در بخش معدن بهجای توسعهٔ زنجیرهٔ ارزش از طریق فرایندهای پاییندستی، تنها در بخش صادرات مواد خام به توفیق دست پیدا کردیم.
عمدهٔ ماشینآلات بخش معدن وارداتی است. این در حالی است که زنجیرهٔ ارزش بخش معدن بههیچوجه توسعه پیدا نکرده است و تولید ماشینآلات صنعتی و معدنی رشد چندانی نداشتهاند. در بخش پتروشیمی و صنایع فولادی نیز وضعیت به همین منوال است. حالآنکه، صنعتیشدن اقتصاد ایران از مسیر خوداتکایی از تولید ماشینآلات میگذرد.
https://www.dana.ir/news/1898314.html/share '); d.write(' اخبار مرتبط آخرین اخبار
-
پروازها طبق ساعت رسمی کشور انجام میشود
-
اینترنت قطع نمیشود
-
صادرات رایگان سوخت به لبنان شایعه است/ هزینهی سوخت لبنان را از قبل گرفتهایم
-
تارا از قرعه کشی خارج می شود
-
مکلف شدن تمام دستگاهها به نصب پنجره ملی هوشمند تا پایان شهریور
-
واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا در حال پیگیری است
-
تداوم افت شاخص بورس امروز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱
-
پرداخت مبالغ اصلی به پیمانکاران در نیمه دوم سال
-
فردا آخرین مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان است
-
تهرانی ها با کمبود آب مواجه می شوند
-
تهاتر یک طبقه ویلایی با مسکن بافت فرسوده
-
اهمیت مقابله با لابیهای فشار برای افزایش واردات
-
۵۵ هزار پلاک اراضی کشاورزی کشور ساماندهی میشود
-
واردات در فصل برداشت تاثیری بر کاهش قیمت برنج ندارد
-
لغو ممنوعیت واردات گوشی از یکم مهر
-
نباید به پرداخت کنندگان منظم مالیات، فشار مالیاتی وارد شود
-
افت ادامه دار شاخص بورس امروز ۲۹ شهریور ۱۴۰۱
-
قیمت ارز در بازار آزاد تهران ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت سکه امروز سه شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
سازمان ملی استاندارد ایران به پنجره واحد خدمات دولت هوشمند وصل شد
-
قیمت طلا امروز ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
شاخص میزان الکترونیکی شدن در ایران رتبه ۸۹ است
-
بالاترین مصرف نان در سطح کشور لواش است
-
قیمت خودرو در بازار ۲۹ شهریور ۱۴۰۱/ قیمت تیبا اعلام شد
-
قیمت ارز دولتی امروز ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
تحمیل بار مالی اخذ حق بیمه قرارداد بر شرکتهای دانش بنیان
-
رتبه نخست ایران از نظر ذخایر نفت و گاز
-
جزئیات قرارداد آتی ایران و روسیه برای خرید و سوآپ گاز
-
شرایط خرید خودرو دیگنیتی اعلام شد
-
تداوم افت شاخص بورس امروز ۲۸ شهریور ۱۴۰۱
-
هیج زائری بدون اتوبوس نخواهد ماند
-
ایران با کمک بخش خصوصی به رشد بیشتری دست یافت
-
حراج حضوری تأثیری در افزایش تورم کالاها ندارد
-
قیمت ارز در بازار آزاد تهران ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت سکه امروز دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت طلا امروز ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت خودرو در بازار ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت ارز دولتی امروز ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ مشخص شد
-
انعقاد قرارداد۲۰۰ تن زعفران بین ایران و قطر
-
تشکیل وزارت بازرگانی موجب وابستگی به واردات و ارزبری میشود
تور مشهد دانلود سریال پوست شیر آفر تور کیش بلیط هواپیما آنلاین بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);