ایستادگی در جنگ روایتها و نقش مسئولان حفظ و نشر آثار امام(ره)
پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۹ – ۱۲:۴۶ ایستادگی در جنگ روایتها و نقش مسئولان حفظ و نشر آثار امام(ره)
در انقلاب اسلامی مسأله اساسی تحریف شخصیت امام خمینی(ره) و انحراف از خط ایشان مطرح است نه تحریف متن آثار ایشان! و این یعنی جنگ روایتها!و باید دید متولّیان موسّسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) در این جنگ چگونه عمل می کنند.
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، علی جعفری هرستانی پژوهشگر هسته مکتب امام خمینیرحمهاللهعلیه مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) طی یادداشتی نوشت: در «جنگ روایت ها»، روایت و تفسیر وقایع و شخصیت ها است که تحریف می شود نه متن وقایع! حضرت زهرا(س) در مقابل روایتی از غدیر ایستاد که «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» را به جای ولایت سیاسی به دوستی تفسیر می کرد. در انقلاب اسلامی نیز مسأله اساسی تحریف شخصیت امام خمینی(ره) و انحراف از خط ایشان مطرح است نه تحریف متن آثار ایشان! و این یعنی جنگ روایت ها! متولّیان موسّسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) در این جنگ چگونه عمل می کنند؟!
در جنگ روایتها اصل و متن واقعه تحریف نمی شود، بلکه تحلیل و روایتی وارونه از آن ارائه می شود. جای جلّاد و شهید عوض می شود و حق به صورت باطل جلوه داده می شود و باطل بر مسند حق می نشیند. کسی در جنگ روایتها پیروز می شود که روایت او غالب و پذیرفته شده است و تا زمانی که روایت آن روایت پیروز است، راوی هم پیروز این جنگ است. حتّی اگر در میدان واقعی شکست خورده باشد!
آنچه بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) منجر به شکل گیری جریان سقیفه و تغییر جریان حاکمیّت اسلامی و انحراف از مسیر بعثت نبی مکرم اسلام(ص) در طول تاریخ جامعه اسلامی شد، فراموشی واقعه غدیر و بیانات پیامبر(ص) نبود! بلکه روایتی از غدیر بود که «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» را تفسیری متفاوت می کرد و ولایت را از معنای تام آن که از محبّت و مودّت تا حکومت و ولاء سیاسی بود، به دوستی و محبّت تقلیل می داد و همین تفسیر زمینه را برای تبدیل دوستی ها به دشمنی ها توسّط جریان نفاق فراهم کرد و این اتفاقی بود که با یک عملیات روانی حساب شده و دقیق، زمینه سقیفه را در فاصله کوتاهی از غدیر فراهم کرد.
با تمهیداتی که پیامبر(ص) برای غدیر اندیشید، جنگ با اصل واقعه غدیر و انکار آن در قدم اوّل ممکن نبود، امّا وقتی جنگ به عرصه روایت و برداشت از سیره پیامبر(ص) و واقعه غدیر کشیده شد، قلب ماهیّت غدیر ممکن شد، و این همان چیزی است که از آن می توان به «جنگ روایت ها» تعبیر کرد.
پس از آن بود که با انحراف جریان حاکمیت، تحریف روایات نبوی(ص) و حذف تدریجی اصل واقعه غدیر نیز ممکن شد. خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) دقیقاً در موضع مقابله با تفسیری از سیره پیامبر(ص) بود که با عمل به آن، مسیر حاکمیت دینی تغییر کرد. حضرت زهرا(س) در این جنگ روایت ها، در خطبه فدکیه به تبیین تصویر واقعی می پردازد و با ارجاع به اصول و مسلّمات اسلامی در مقابل تفسیری از اسلام که می گوید پیامبر(ص) برای بعد از خود خلیفه تعیین نکرده است و آن را به امّت واگذار کرده، قرائتی که می گوید پیامبران ارث بر جای نمی گذارند و فدک به حضرت زهرا(س) نمی رسد بایستد. ایشان با فدک شروع می کند، اما فدک بهانه ای است برای نشان دادن کذب این تفسیر و روایت با اصول مسلّم تا نشان داده شود، تفسیر و روایت آنها از حکومت هم باطل است. و این درسی است برای ما در افق تاریخ اسلام برای جلوگیری از تحریف انقلاب بعثت گونه امام خمینی(ره).
اینکه در مراسم تودیع و معارفه سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام، حجت الاسلام سید حسن خمینی بیان می کند که «ما نه خودمان و نه هیچ نهادی را متولی انحصاری قرائت و تفسیر شخصیت و اندیشه امام نمیدانیم و هیچوقت نیز جلوی نقل خاطرات از امام را نگرفتهایم؛ گرچه اگر جایی سندی برخلاف آن داشته باشیم، منتشر میکنیم.» اگر به معنای اجازه فهم و تفسیر عمیق تر امام(ره) به دیگران در چارچوب مبانی و اصول مکتب امام(ره) باشد سخن درستی است. امّا در جنگ روایت ها، بیش از آن که ارائه سند و جلوگیری از تحریف متن واقعه مطرح باشد، ارائه اصول و محکمات بیّن و جلوگیری از تفسیر به رأی و روایت منفعت طلبانه از واقعیّت مطرح است. امّا عملکرد مؤسّسه تنظیم و نشر امام(ره) به صیانت از متون و آثار امام(ره) بسنده می کند.
این مؤسّسه در مواردی که کسی خود را منسوب به امام(ره) معرفی می کند و بر اساس اسناد و تاریخ درست می گوید، اما با این انتساب به قانون شکنی روی می آورد، باید برای حفظ خط امام(ره) احساس وظیفه کند و به میدان بیاید و نشان دهد که این روایت، روایت غلط از امام(ره) است. یا وقتی کسی با بیان خاطراتی از امام(ره)، راه سازش با استکبار را هموار می کند، باید به میدان بیاید و نشان دهد روایت سازش، مخالف صریح اصل استکبارستیزی امام(ره) است. وقتی شخصی از شاگردان و همراهان سابق امام(ره) از مسیر امام(ره) منحرف می شود، باید بداند که از نظر امام، ملاک حال فعلی افراد است و در مطالب خود او را «فرزند امام» عنوان گذاری نکند! وقتی عدّه ای برای اعدام منافقین به دستور امام(ره) اشک تمساح می ریزند، باید به میدان بیاید و موضع صریح امام(ره) در مقابل منافقین را بیان کند تا جای جلّاد و شهید عوض نشود!
شاید گفته شود که موسسه وظیفه تنظیم و نشر آثار امام(ره) را بر عهده دارد نه حفظ و صیانت از اندیشه و راه امام(ره)! در این صورت سوال این است که اوّلاً کارکرد چنین حفظ و نشری برای انقلاب و امام(ره) چیست؟ ثانیاً روایت سازی های مخالف اصول امام(ره) چه جایگاهی در وظایف این مؤسّسه دارد؟
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار