اینترنت در سال ۱۴۰۰ گران نمیشود
قاضی زاده هاشمی، انتشار اخباری مبنیبر مصوبه مجلس برای تخصیص مبلغ ۳هزار میلیارد تومان به صداوسیما را خلاف واقع دانست ,تاکیدکرد که اینترنت در سال ۱۴۰۰ به هیچوجه گران نخواهد شد.
به گزارش مشرق؛ سیداحسان قاضی زاده هاشمی پیرامون مطالب منتشر شده در فضای مجازی در مورد مصوبه امروز مجلس در حوزه اپراتورها مبنی بر اینکه قرار است مبلغ ۳هزار میلیارد تومان از ۱۰ درصد افزایش صورت گرفته در این بخش به مجموعههای فرهنگی از جمله ساترا تخصیص پیدا کند، گفت: این مصوبه مربوط به بخش درآمدی بند دوم جزء (ی) تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۰ بود، اما در آن هیچ حکمی مبنی بر گران شدن اینترنت نداده و نخواهیم داد، ضمن اینکه در گزارش نهایی بودجه مجلس نیز به حکم عدم گرانی اینترنت اشاره شده است.
برخی پیرامون نحوه تخصیص بودجه ۱۴۰۰ عجولانه قضاوت کردند
نماینده مردم فریمان و سرخس و بخشهای احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اما در مورد اظهارنظر برخی افراد که گفتهاند که در این متن به این موضوع اشاره نشده است، باید به این نکته اشاره کنم که این پیشنویس حکم پیشنهادی ارجاع شده به صحن مجلس است و ما در اصلاحات کمیسیون تلفیق که به معاونت قوانین آمده است، در گزارش نهایی مجلس، حکم عدم گرانی اینترنت را خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: افرادی که زود قضاوت میکنند، بهتر است در این زمینه عجله نکنند و خیلی احساساتی نشوند و صبر کنند تا گزارش نهایی مجلس و متن مصوبه نهایی را مشاهده کنند.
بررسی گزارشهایی از بروز تخلفاتی توسط اپراتورها در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: ما آنچه که انجام دادیم در واقع افزایش حق سهم دولت از قیمت ترافیکی که از مردم دریافت میشود، بود، به این دلیل که بنابر گزارشهای دقیق و متقن مالی که وجود دارد، ۳ اپراتور داریم که تنها حاشیه سود آنها در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است و ما از این میزان حاشیه سود، مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان را کسر کردیم و به تولید محتوا در فضای مجازی و محتواهای فرهنگی تخصیص دادیم. از سوی دیگر ما هنوز در صحن بخش هزینهای لایحه بودجه را بررسی نکردهایم.
وی با بیان اینکه که اختصاص مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق بودجه به سازمان صدا و سیما به هیچوجه صحت ندارد، افزود: برای این تولید محتوا حداقل ۲۶ دستگاه فرهنگی داریم که در عرصه فضای مجازی فعالیت دارند، همچنین فعالان مردمی بخش خصوصی زیادی داریم که در فضای مجازی فعالیت دارند که بر اساس آنچه پیشبینی کردهایم حداقل مبلغ هزار میلیارد از این ۳ هزار میلیارد قرار است در قالب یک کارگروه بررسی شده و از طریق یک صندوق به صورت تسهیلات به گروهها و مجموعههای بخش خصوصی و مردمی فعال در فضای مجازی اعطا شود و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان دیگر هم بین ۲۶ مجموعه و دستگاه فرهنگی و اجتماعی توزیع شود.
قاضیزاده هاشمی خاطرنشان کرد: نکته بعدی که لازم است بدان اشاره کنم، این است که ما به هیچوجه به دنبال گران شدن اینترنت نیستیم، کما اینکه چند پیشنهاد ارائه شد مبنی بر اینکه قیمت پیامکهایی که مردم برای هم ارسال میکنند ولو ده ریال اضافه کنیم، اما نمایندگان به طور قاطع با این پیشنهاد مخالفت کردند، بنابراین چطور میشود آنها که با این میزان افزایش قیمت پیامکها مخالف بودند به گرانی اینترنت رای دهند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، بیان کرد: بنده معتقدم مباحث مطرح شده در این زمینه یک فضاسازی کور حاشیهسازانه است و هیچ کدام از این حرفهای ساخته و پرداخته شده صحت ندارد و جالب است این حرفها از سوی افرادی بیان شده است که مصوبه شورای عالی فضای مجازی را به صورت کامل در دو سال گذشته نقض کردهاند، چرا که بر اساس این مصوبه باید هزینه ترافیک اینترنت مصرفی آنچه محتوای بومی و تولیدات داخلی اعم از فیلم، صوت، تصویر، موسیقی و تولید محتواهای فرهنگی بوده در پلت فرمها و زیرساختهای مختلف را به صورت نیم بها دریافت میکردند، اما گزارشها نشان میدهد که قیمت آنها همانند خرید ترافیک بینالملل محاسبه شده است که پاسخگوی هزاران میلیارد تومان منافع مالی بوده که خلاف مصوبه شورای عالی فضای مجازی است، بنابراین مردم باید بدانند این گزارش الان در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی مستند بوده و در حال رسیدگی است.
وی افزود: این موضوعات وجود داشته و اخیرا هم مورد اعتراض ساترا قرار گرفته است، اما آنچه که ما میدانیم این است چطور افرادی که قائل به اجرای قانون هستند، مصوبه شورای عالی فضای مجازی مبنی بر نیم بها شدن تولید محتوای ایرانی را رعایت نمیکنند و اپراتورهایشان هزینههای این بخش را به صورت تمام بها دریافت میکنند، نگران این افزایش نرخ اینترنت هستند که واقعیت و وجود خارجی ندارد.
قاضیزاده هاشمی اظهار کرد: این یک تناقض آشکار و ناشی از اقداماتی فاقد مبنا، منطق تخصصی، مبانی علمی بودجهای و اجرایی لازم است که بیشتر جنبه پوپولیستی و شعارگونه دارد و فضاسازیهای کور رسانهای را ایجاد میکند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: بنده صراحتا اعلام میکنم ما پای احقاق حقوق و تامین منافع مردم ایستادهایم و خواهیم ایستاد، ضمن اینکه در گزارش نهایی مجلس شورای اسلامی که برای شورای نگهبان ارسال خواهد شد قطعا ممنوعیت گران شدن اینترنت را در بودجه ۱۴۰۰ خواهید دید.
رئیس کمیته فرهنگی و جمعیت کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ در مجلس، تاکید کرد: این افزایش حق سهم دولت در جهت کاهش سود و درآمد بیشتر آنها و از منابع درآمدی است که اپراتورها به صورت خاص دارند و در واقع کاهش سود خالص آنها است و قطعا ما کاری نخواهیم کرد که ضرر و زیانی برای مردم شریف ایران به همراه داشته باشد.
منبع: خانه ملت