يکشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ – ۰۸:۴۳ باقی ماندن ۸۷.۵ درصد تحریم ها در برجام پذیرفته شد/ اهداف انتخاباتی در مذاکرات
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: مذاکرات برای رفع تحریمها اگر برای مردم آب ندارد برای تیم مذاکره کننده نان دارد چرا که مأموریت میروند، سفر خارجی میروند و حق مأموریت دریافت میکنند.
حجتالاسلام سیدمحمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به مذاکرات تیم مذاکره کننده کشورمان برای رفع تحریمها در قالب مذاکرات برجام گفت: من از آقایان دولتی و به ویژه آقای روحانی و ظریف این سؤال را دارم که چرا به مردم نمیگویند که در برجام پذیرفتهاند 87.5 درصد تحریمها باقی بماند.
وی افزود: تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است، تحریمهای هستهای، موشکی، منطقهای و حقوق بشر که دولت آقای روحانی در ماجرای برجام پذیرفته است که تحریمهای موشکی، تحریمهای مربوط به مسائل منطقهای و همچنین حقوق بشری همچنان باقی بماند و تنها تحریمهای مربوط به مسائل هستهای برداشته شود.
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: تحریمهای مربوط به حوزه هستهای نیز خود چهار بخش است؛ تحریمهای نفتی، بانکی، تحریمهای مربوط به تجارت غیر نفتی و تحریمهای مربوط به آموزش دانشمندانمان در حوزه مسائل هستهای در خارج از کشور که با مذاکرات برجام باز آقایان پذیرفتند که فقط تحریمهای نفتی و بانکی رفع شود و دو تحریم تجارت غیر نفتی و آموزش دانشمندان هستهای باقی بماند. پس در نتیجه تنها 12.5 درصد از تحریمها علیه جمهوری اسلامی در برجام برداشته شده و 87.5 درصد آن باقی مانده است.
نبویان خاطرنشان کرد: مسئله مهم اینجا است که باید همه تحریمها برداشته شود نه اینکه دولت قبول کند بخشی از تحریمها بماند و بخش دیگر برداشته شود. چرا که تحریمهایی که برداشته شده میتواند تحت عناوین دیگر مجدد علیه کشورمان اعمال شود. همانطور که تحریم بانک مرکزیمان در حوزه تحریمهای بانکی در ذیل تحریمهای هستهای برداشته شده اما به مسائل بهانه حقوق بشر مجدد تحریمها علیه بانک مرکزی ما اعمال شده است.
وی افزود: وقتی بانک ما تحریم باشد ما به فرض اگر نفت هم بفروشیم چگونه میتوانیم پول آن را وصول کنیم و وقتی ما نتوانیم پولمان را وصول کنیم دیگر فروش نفت چه فایدهای دارد.
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: ما در مجلس قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را مصوب کردیم که در آن تصریح شده بود چنانچه تحریمها علیه ایران تا 5 اسفند 99 به صورت یکجانبه و کلی برداشته نشود ایران اجرای پروتکل الحاقی را لغو خواهد کرد آقای روحانی پاسخ دهد که چرا پس از این مصوبه تیم مذاکره کننده ما رفت مذاکره کرد و پذیرفت که تحریمها سه ماه دیگر نیز باقی بماند و سه ماه دیگر برای اعمال تحریمها به دشمن فرصت داد.
نبویان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با وجود تأکیدات رهبر معظم انقلاب و اصرار ملت و نظر اکثریت در ایران که باید تحریمها به صورت یکجا برداشته شود تیم مذاکره کننده ما به برداشتن تحریمها به صورت تدریجی و گام به گام اصرار میورزد و این مسیر را دنبال میکند.
وی افزود: واقعیت این است که تیم مذاکره کننده ما تخصص لازم را برای این کار ندارد. روزی از آقای عراقچی پرسیدم که مگر بنا نبود تحریمها فروش هواپیما و قطعات هواپیما برداشته شود پس چرا برداشته نشد «او به من گفت چرا تحریمها را برداشتهاند اما غربیها گفتهاند که فروش هواپیما در اختیار شرکتهای خصوصی ما است و ما مشکلی نداریم بروید با آنها وارد مذاکره شویم.» واقعاً آیا این یک نوع مسخره کردن نیست؟!
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: آقای بعیدینژاد عضو تیم مذاکره کننده در کتاب «گام به گام تا برجام» آورده است که روزی خبرنگاری سؤال میکند که چرا فقط برای برداشته شدن تحریمهای هستهای مذاکره کردهاید و بعیدینژاد در پاسخ خبرنگار میگوید اصل ماجرا تحریمهای هستهای نه بخشهای دیگر و وقتی تحریمها به بهانههای دیگر اعمال میشود او در پاسخ به سؤال خبرنگاران در مورد تحریمها تحت عناوین دیگر عنوان میکند که من نمیدانستم و از این بخشها بیاطلاع بودهام.
نبویان خاطرنشان کرد: وقتی در مجلس به آقای ظریف گفتیم که اجازه دهید یکی از نمانیدگان مجلس که در حوزه مسائل هستهای تخصص دارد با تیم مذاکرهکننده همراه باشد عنوان کرد که مطلقاً امکان ندارد و ما تیم مذاکرهکننده را بستهایم و ممکن نیست که این امر اتفاق بیفتد اگر چنین چیزی را میخواهید به رئیس مجلس بگوید با رئیس جمهور تماس بگیرد و درخواست کند تا در صورتی که ممکن بود این کار انجام شود.
وی افزود: سؤال من از آقای روحانی است که چرا به مردم نمیگوید دوست ندارد و نمیخواهد تحریمها برداشته شود و برای باقیمانده تحریمها سه ماه به آمریکا و غرب فرصت میدهد و چرا به مردم نمیگوید که اگر هم بحث رفع تحریمها است نمیخواهد تحریمها یکجا برداشته شود و به دنبال رفع تحریمها به صورت گام به گام و تدریجی آن هم در ارتباط با بخشی از تحریمها است.
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: آنچه از این نحوه مذاکرات برداشت میشود این است که این مدل مذاکرات با انگیزههای انتخاباتی انجام میشود و آقایان به دنبال آن هستند تا همانطور که در این هفت سال برای مردم جهنم درست کرده بودند بار دیگر این جهنم را در قالب مذاکرات برای رفع تحریمها در آستانه انتخابات درست کنند.
نبویان خاطرنشان کرد: اگر مذاکرات هستهای برای رفع تحریمها برای مردم آبی نداشته برای اعضای تیم مذاکره کننده نان داشته چرا که به مأموریت و سفر خارجی میروند و حق مأموریت دریافت میکنند.
انتهای پیام/
بازار
Error loading HTML
Error loading HTML
Error loading HTML
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو از ستاد خبری سیودومین دوره هفته کتاب…