بایننس در سودای بازگشت به آمریکا با حمایت ترامپ
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز و به نقل از وال استریت ژورنال، گفته میشود مدیران بایننس ماه گذشته با مقامهایی از وزارت خزانهداری آمریکا دیدار کردهاند تا درباره لغو یا کاهش نظارت فدرالی که از سال ۲۰۲۳ برای پیگیری رعایت قوانین مبارزه با پولشویی بر این صرافی اعمال شده بود، مذاکره کنند. بایننس در آن زمان با پرداخت جریمه بیسابقه ۴.۳ میلیارد دلاری، به نقض قوانین اعتراف کرده بود.
در همین حال، بایننس به دنبال همکاری تجاری با پروژهی ورلد لیبرتی فایننشل (WLFI) است؛ یک پروژه دیفای که اعلام کرده از «الهامات دونالد ترامپ» شکل گرفته و قصد دارد استیبلکوینی با پشتوانه دلار به نام USD1 راهاندازی کند. درج این توکن در بایننس میتواند میلیاردها دلار سود برای خانواده ترامپ به همراه داشته باشد؛ خانوادهای که تاکنون میلیونها دلار در پروژه WLFI ضرر کردهاند. طبق گزارشها، بیش از ۶۰٪ مالکیت این پروژه در اختیار خانواده ترامپ است.
ماجرای نزدیکی بایننس به ترامپها از یک گردهمایی خصوصی در ابوظبی در دسامبر گذشته آغاز شد؛ جایی که چانگپنگ ژائو، بنیانگذار بایننس، با اریک ترامپ و استیو ویتکاف (یکی از بنیانگذاران WLFI) دیدار کرده بود. اکنون، به نظر میرسد که این رابطه دو سر سود در حال شکلگیری است: از یکسو، بایننس در تلاش است تا با کمک ترامپها از فشارهای نظارتی خلاص شود؛ و از سوی دیگر، خانواده ترامپ با تکیه بر نفوذ جهانی بایننس (با بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر و حجم معاملات روزانه ۶۵ میلیارد دلاری) به دنبال تثبیت جایگاه خود در بازار رمزارز است.
همزمان، منابع خبری گزارش دادهاند که نمایندگان ترامپ در حال مذاکره برای خرید بخشی از سهام بایننس آمریکا هستند؛ بخشی که در حال حاضر با مشکلات زیادی روبروست. همچنین استفاده از روابط ژائو برای تقویت همکاریها نیز در دستور کار قرار دارد. از سوی دیگر، بایننس در تلاش است تا برای ژائو، که چهار ماه به دلیل نقض تحریمها و قوانین پولشویی در آمریکا زندانی شد، عفو ریاستجمهوری بگیرد.
در همین راستا، دولت ترامپ برخی اقدامات مثبت برای بایننس انجام داده؛ از جمله انحلال واحد پیگیری جرایم رمزارزی در وزارت دادگستری آمریکا. نکته مهم ماجرا اینجاست: ائتلافی عجیب در حال شکلگیری است؛ جایی که متهمان سابق، حالا در کنار کاخ سفید قرار گرفتهاند. بهویژه در شرایطی که ترامپ (که خودش به جرم کیفری محکوم شده) پیشتر هم افرادی مانند آرتور هِیز (بنیانگذار بیتمکس) را عفو کرده است. به نظر میرسد دورهای تازه در سیاست رمزارزی واشنگتن آغاز شده؛ دورهای که ممکن است برخلاف شعارهای مبارزه با فساد، به نفع بازیگران پرسابقه اما پرحاشیه این صنعت تمام شود.