Categories: اجتماعی

به روز رسانی نقشه‌ها نیاز اصلی کلانشهرها در شرایط بحرانی

چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۹ – ۱۳:۳۵ به روز رسانی نقشه‌ها نیاز اصلی کلانشهرها در شرایط بحرانی

شهردار تهران خواستار به روز رسانی نقشه‌ها و تصاویر شهرهای کشور جهت امدادرسانی هنگام بحران شد.

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، پیروز حناچی در جلسه هماهنگی مدیریت بحران استان‌های معین تهران در زمان زلزله اظهارداشت: در زلزله های شدید که شهرها را تحت تاثیر قرار می‌دهد اگر شدت زلزله از حدی بالاتر برود، میزان تخریب ها و خسارات طوری خواهد شد که دیگر شهرها کمتر می‌توانند به خودشان کمک کنند و به همین دلیل در کوتاه مدت نیازمند کمک از استان های همجوار هستند.

وی ادامه داد: این موضوع در تهران نیز وجود دارد، به ویژه آنکه ما در تهران مناطقی داریم که هر منطقه‌اش معادل یک کلانشهر است، مثلا منطقه چهار شهرداری تهران با جمعیت یک میلیون نفر معادل یک کلانشهر است و به همین دلیل باید به این موارد توجه داشت.

شهردار تهران با اشاره به تجربه زلزله کوبه در ژاپن گفت: تقویت ایمن سازی شبکه شریان های حیاتی شهر که نقش اساسی در کاهش یا افزایش تلفات دارند. مساله حمایت های روانی از آسیب دیدگان، افزایش سطح هماهنگی بین نیروهای کمکی و دستگاه های شهری و … از جمله تجربیات این زلزله است که موضوع بحث ماست. این ها تجربیاتی است که در زلزله کوبه ژاپن هم رخ داد.

حناچی با تاکید بر اینکه در شرایط بحران یکی از مشکلات انسداد شریان های حیاتی است، گفت: این موضوع می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. باید از ظرفیت امدادهوایی هم بهره گرفت، چرا که موضوع موثری است.

وی با بیان اینکه استان های معین فقط برای تهران نیستند، گفت: برعکس این موضوع هم وجود دارد و تهران هم در صورتی که خدایی نکرده برای استان های دیگر حادثه ای رخ دهد می تواند ورود کند، کما اینکه در چابهار و گلستان و لرستان و خوزستان و … در زمان حوادث طبیعی تهران جزو اولین شهرهایی بود که وارد عمل شد و نیروهای امدادی تهرانی حضور فعالی داشتند.

حناچی با بیان اینکه امیدواریم اتفاقی در تهران رخ ندهد، گفت: تجریه نشان داده سرزمین ما به طور دائمی شاهد حوادث سخت طبیعی بوده و خواهد بود و این تدبیر ماست که می تواند آمادگی را افزایش دهد و این آمادگی است که می تواند تلفات را کاهش دهد.

حناچی همچنین با بیان اینکه در زمان وقوع زلزله بم، طرح جامع این شهر در حال تهیه بود، گفت: به همین دلیل هم عکس ها و نقشه های بم به روز بود و همین موضوع خیلی در هنگام پروازها و … کمک کرد. در شرایط بحران اولین نیاز ما نقشه های به روز شده است و من فکر می‌کنم این موضوع باید در دستورکار سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت کشور قرار بگیرد. حالا در مورد تهران شهرداری با امکاناتی که دارد اقداماتی را انجام داده اما در مورد دیگر شهرهای کشور عکس و نقشه به روز باید آماده شود. این موضوع بسیار مهم است و در مدیریت بحران بعد از زلزله موثر است.

همچنین در این نشست، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خواستار تقویت هماهنگی و همکاری استان های معین پایتخت با شهرداری تهران شد و تاکید کرد: با توجه به مسکوت ماندن این موضوع در قانون جدید مدیریت بحران تهیه آیین نامه مربوطه برای شفاف شدن آن ضروری است.

رضا کرمی محمدی گفت: 15 سالی می‌شود که استان‌های معین در زمان بحران برای تهران در نظر گرفته شده و پیشرفت‌های خوبی هم داشته‌ایم. این مساله در سال 97 با ابلاغ وزیر کشور شکل قانونی پیدا کرد.

وی ادامه داد: اما دو نکته در بحث استان های معین وجود دارد. یکی اینکه بحث استان های معین در قانون جدید مدیریت بحران مسکوت مانده و اگر لازم باشد که جنبه قانونی پیدا کند باید آئین نامه مخصوص برای آن تهیه شود.

کرمی محمدی تصریح کرد: نکته دوم این است که در این 15 سال در بحث برنامه ریزی برای استان های معین خیلی موفق عمل نکرده ایم. می توان با برگزاری مانور سراسری زلزله در تهران با حضور مردم و تمام ارگان های درگیر به برنامه ریزی برای استان های معین تهران کمک کرد.

وی افزود: برگزاری مانور سراسری نیازمند تدوین سناریوی کاملی است که در آن نقش ها و شبیه سازی رخدادها مشخص شود. البته برنامه ریزی برای برگزاری این مانور زمان خواهد برد و تا این کار انجام نشود آمادگی که نهادینه شده باشد وجود نخواهد داشت. به همین دلیل می توانیم کمیته ای برای برگزاری مانور سراسری تشکیل دهیم و بحث مانور سراسری در زلزله در شهر تهران با همکاری استان های معین را به صورت عملیاتی دنبال کنیم.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار

اخبار کسب و کار

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar