سیاسی

تذکر نماینده مشهد درباره برنامه وزارت جهاد برای مقابله با تحریم‌ در حوزه مواد غذایی

چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۹ – ۱۶:۱۴ تذکر نماینده مشهد درباره برنامه وزارت جهاد برای مقابله با تحریم‌ در حوزه مواد غذایی

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در صورت تداوم تحریم‌ها به ویژه در حوزه مرغ برنامه این وزارتخانه برای مقابله با تحریم‌ها چیست؟

تذکر نماینده مشهد درباره برنامه وزارت جهاد برای مقابله با تحریم‌ در حوزه مواد غذایی

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در تذکری به کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد که در صورت تداوم تحریم‌ها به ویژه در بحث مرغ برنامه آن وزارتخانه برای مقابله با تحریم‌ها چیست؟

متن کامل تذکر نماینده مشهد به وزیر جهاد کشاورزی به شرح زیر است:

خلاصه تذکر:

در صورت ادامه تحریم‌های شرکت‌های انگلیسی یا تحریم مجدد در حوزه‌های فوق به خصوص مرغ؛ راهکار عملیاتی مشخص وزارت جهاد چیست؟ (برای جلوگیری از بروز بحران کمبود این کالای معیشتی استراتژیک)

شرح تذکر:

تولید گوشت مرغ به عنوان اصلی­‌ترین منبع تامین پروتئین حیوانی در ایران، در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۲.۶ میلیون تن بوده و مصرف سرانه آن هم بیش از ۲۸ کیلوگرم گزارش شده است زنجیره تامین گوشت مرغ، یکی از پیچیده‌­ترین و گسترده‌­ترین زنجیره‌های تامین کالا در کشورهاست و با توجه به اهمیت آن در ایجاد امنیت غذایی پایدار، دولت‌ها سعی کرده­‌اند، در سراسر این زنجیره به خوداتکایی پایدار برسند. در همین راستا میزان خودکفایی این محصول در اتحادیه اروپا ۱۰۶ درصد گزارش شده است. بنابراین، اطمینان بخشی به عاملان بازار می‌تواند نقش به سزایی در ایجاد ارزش افزوده و تولید صادرات محور داشته و در نهایت موجب رونق پایدار این صنعت در کشور شود. اگرچه تولید گوشت مرغ در ایران کفاف مصرف داخلی را می‌دهد و حتی در سال‌های اخیر صادر نیز شده است، اما به‌طور کلی یک صنعت مونتاژ محسوب شده و بیش از ۹۰ درصد نهاده‌های اولیه این صنعت از منبع واردات تأمین می‌شود. یکی از نهاده­‌های مهم صنعت طیور، جوجه یک روزه اجداد است که در حال حاضر تمامی آن وابسته به واردات از کشور‌هایی مانند انگلستان، فرانسه و آلمان بوده و در سال ۱۳۹۸ تامین فقط این نهاده در حدود ۷ میلیون دلار ارزبری داشته است. برای مقابله با این وابستگی تاریخی، ایجاد صنعت مرغ لاین آرین به منظور تولید جوجه یک­روزه اجداد گوشتی و اصلاح نژاد طیور در سال ۱۳۶۰ در اراضی جنگلی بابل‌کنار مورد تصویب شورای اقتصاد قرار گرفت.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 8 =

دکمه بازگشت به بالا