اقتصادی

تصمیم دولت برای دریافت ضمانت‌نامه از سیمانی‌ها/کارخانه‌ها در حال تعطیل شدن هستند

دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۹ – ۰۱:۲۸ تصمیم دولت برای دریافت ضمانت‌نامه از سیمانی‌ها/کارخانه‌ها در حال تعطیل شدن هستند

دبیر انجمن صنفی سیمان از تصمیم دولت برای دریافت ضمانت‌نامه بانکی از کارخانه‌های سیمان بابت مصرف مازوت به جای گاز خبر داد و گفت: وزیر صنعت در حالی فرصتی برای گوش دادن به مشکل تولیدکنندگان سیمان ندارد که کارخانه‌ها یکی یکی در حال تعطیل شدن هستند.

تصمیم دولت برای دریافت ضمانت‌نامه از سیمانی‌ها/کارخانه‌ها در حال تعطیل شدن هستند

عبدالرضا شیخان در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه پیگیری‌ تولیدکنندگان سیمان برای برگزاری جلسه با وزیر صنعت به نتیجه نرسید، اظهار داشت: در حال حاضر صنعت سیمان با مشکلات مختلفی روبرو است و با توجه به اینکه نتوانستیم از طریق وزارت صنعت مشکلاتمان را پیگیری کنیم، قصد داریم این مسائل را به هیأت دولت و مقام معظم رهبری در میان بگذاریم.

وی با اشاره به تصمیم دولت برای دریافت ضمانت نامه بانکی بابت مصرف مازوت در کارخانه‌های سیمانی، گفت: از تولیدکنندگان سیمان خواسته شده تا بابت تفاوت قیمت مازوت یارانه‌ای و قیمت فوب خلیج فارس، به شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، ضمانت نامه بانکی ارائه کنند که این اقدام برای تولیدکنندگان مقدور نیست.

وی توضیح داد: در حال حاضر قیمت فوب خلیج فارس بابت هر لیتر مازوت 6 هزار تومان است و قیمت یارانه‌ای هر لیتر مازوت در کشور 300 تومان تعیین شده است. در عین حال طبق قانون 25 تسهیل کسب و کار، تولیدکنندگان سیمان باید هر لیتر مازوت را با قیمت گاز مصرفی یعنی حدود 119 تومان دریافت کنند اما این قانون اجرا نمی‌شود و این در حالی است که قطع گاز کارخانه‌ها با تصمیم دولت صورت می‌گیرد.

دبیر انجمن سیمان ادامه داد: تولیدکنندگان سیمان هر سال با سرد شدن هوا به جای گاز از مازوت یارانه‌ای استفاده می‌کردند که امسال مشکلاتی در این زمینه برای کارخانه‌ها ایجاد شده است، به طوری که به تولیدکنندگان اعلام شده در صورت استفاده از مازوت با قیمت یارانه‌ای 300 تومان باید به اندازه تفاوت قیمت مازوت یارانه‌ای و قیمت فوب خلیج فارس یعنی 5 هزار و 700تومان بابت هر لیتر مازوت ضمانت نامه بانکی ارائه کنند.

وی توضیح داد: به این ترتیب اگر کارخانه‌ای یک میلیون لیتر مازوت نیاز داشته باشد باید حدود 10 تا 15 میلیارد تومان ضمانت نامه بانکی ارائه دهد که برای کارخانه‌ها مقدور نیست.

وی در مورد دلیل دریافت این ضمانت نامه‌ بانکی نیز گفت: دولت قصد دارد اگر کارخانه‌ای بیش از سهمیه‌اش، مازاد استفاده کرده پول آن را محاسبه و از تولیدکنندگان دریافت کند.

شیخان با بیان اینکه مخازن مازوت کارخانه‌ها بر اساس مصوبه دولت ایجاد شده است، گفت: طبق مصوبه دولت تولیدکنندگان باید از مازوت یارانه‌ای به جای گاز استفاده کنند.

* درخواست سیمانی ها برای آزادسازی قیمت

وی در ادامه با بیان اینکه مدیران شرکت های سیمانی خواستار آزادسازی قیمت سیمان هستند، گفت: در حال حاضر با مصرف مازوت یارانه‌ای، هزینه هر تن سیمان با احتساب هزینه حمل، 40 هزار تومان گران‌تر از قیمت سیمان تولیدی با گاز است. این در حالی است که فکری برای تعدیل قیمت سیمان نمی‌شود و کارخانه‌ها یکی یکی در حال تعطیل شدن هستند.

به گفته وی، برخی کارخانه‌ها از محل موجودی مازوت قبلی خود در حال تولید هستند و برخی نیز توانسته‌اند مقداری گاز دریافت کنند و کوره هایشان را گرم نگه دارند.

شیخان با تأکید بر اینکه صنعت سیمان با چنگ و دندان تولید خود را نگه داشته است، گفت: سهم سیمان در قیمت ساختمان کمتر از یک درصد است و این در حالی است که عدم توجه به کارخانه‌های سیمان باعث تعطیلی آنها و الزام به واردات سیمان خواهد شد که اصلا به صرفه نیست.

وی تأکید کرد: مشخص نیست صنعت سیمان به چه دلیلی سرکوب می‌شود.

به گزارش فارس، برخی کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «دلایل افزایش قیمت مصالح ساختمانی چیست؟» خواستار پیگیری این موضوع شدند.

انتهای پیام/ب

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe فراگستر رسپینا لاستیک بارز سفر می ایران فان بیمه البرز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − یازده =

دکمه بازگشت به بالا