سیاسی

تصویب آیین نامه اجرایی انتشار اوراق مالی اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور

چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۱۶:۱۵ تصویب آیین نامه اجرایی انتشار اوراق مالی اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور

هیأت وزیران در اجرای احکام مندرج در بندهای تبصره (۵) و بند (ل) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آیین نامه اجرایی مربوط به انتشار اوراق مالی اسلامی را به تصویب رساند.

تصویب آیین نامه اجرایی انتشار اوراق مالی اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور

به گزارش خبرگزاری فارس، هیأت وزیران در جلسه روز چهارشنبه و در اجرای احکام مندرج در بندهای تبصره (۵) و بند (ل) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آیین نامه اجرایی مربوط به انتشار اوراق مالی اسلامی را به تصویب رساند.

در این جلسه که به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده شد به نمایندگی از دولت، در چارچوب مصوبات کمیته مدیریت تبعات احتمالی انتشار اوراق مالی اسلامی در بازارهای پول و سرمایه کشور، با اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به انتشار اوراق مالی اسلامی اقدام نماید. سازمان برنامه و بودجه کشور نیز سهم هریک از دستگاه های اجرایی و استان ها از منابع ناشی از اوراق مالی اسلامی منتشره را با رعایت ترتیبات مقرر در بندهای مربوط تعیین و با ذکر مشخصات اوراق تخصیص یافته (شامل نماد معاملاتی و تاریخ سررسید) در موارد انتشار غیرنقدی به دستگاه های اجرایی دارای تخصیص اعلام می‌کند.

همچنین انتشار اسناد خزانه اسلامی موضوع این آیین نامه توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و واگذاری آن، با سررسید تا پایان سال ۱۴۰۳ و حفظ قدرت خرید و با رعایت موارد مندرج در آیین نامه انجام می‌شود.

هیأت وزیران در ادامه جلسه به منظور رفع تنش آب شرب برخی شهرهای استان بوشهر و نیز تکمیل پروژه آبرسانی از سیراف به برخی از شهرهای این استان، با اختصاص مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به وزارت نیرو (شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور) موافقت کرد.

بر این اساس، وزارت نیرو موظف است ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه به سازمان های برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.

هیأت وزیران همچنین باتوجه به خسارت وارده به سیفون انتقال آب سنگتاب در مسیر رودخانه تالار شهرستان قائم شهر در اثر سیل پایان سال ۱۳۹۷ و ابتدای سال ۱۳۹۸ و اهمیت این سازه در تأمین آب کشاورزی استان مازندران به منظور حفظ، تثبیت و پایدارسازی سیفون انتقال آب مذکور، مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای به وزارت نیرو (شرکت سهامی آب منطقه ای مازندران) اختصاص داد.

به موجب این تصمیم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای مازندران موظف است ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه به سازمان های برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.

دولت در ادامه، به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان، «لایحه تعیین جایگاه قانونی فدراسیون های ورزشی آماتوری» را تصویب کرد.

هیأت وزیران در اجرای تکلیف قانونی مندرج در تبصره (۲) الحاقی به ماده (۶۱۷) قانون مجازات اسلامی درخصوص تعیین نحوه و مرجع صدور مجوز تولید، عرضه و حمل ادوات مندرج در قانون مذکور، آیین نامه مربوط به آن را به تصویب رساند.

به موجب آیین نامه فوق، ادوات مشمول این آیین نامه عبارتند از قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس که در موارد ورزشی، نمایشی، آموزشی و نیاز ضروری اشخاص (استفاده شغلی یا دفاع شخصی) به کار گرفته می‌شوند و کلیه اشخاصی که در امر تولید و عرضه ادوات مشمول این آیین نامه فعالیت داشته و یا متقاضی فعالیت در این حوزه ها می‌باشند، مکلفند علاوه بر اخذ پروانه کسب برابر ضوابط و مقررات مربوط، قبل از هرگونه فعالیت حسب مورد نسبت به اخذ مجوز از ادارات کل ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اقدام نمایند.

مرجع صدور مجوز حمل ادوات مشمول این آیین نامه برای استفاده شغلی یا دفاع شخصی، نیروی انتظامی شهرستان مربوط، در موارد ورزشی اعم از آموزش دفاع شخصی و حرکات نمایشی ورزشی، اداره کل امور ورزش و جوانان مربوط و برای امور نمایشی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مربوط می‌باشد.

افراد دارای سابقه محکومیت کیفری مؤثر مرتبط، اختلال روحی و روانی، اشتهار به شرارت و درگیری و محکومیت به سوء استفاده از تجهیزات دفاع شخصی، از دریافت مجوز حمل ادوات مشمول این آیین نامه محرومند.

لازم به ذکر است، مجوزهای حمل موضوع این آیین نامه به اعتبار اشخاص صادر شده و قابل انتقال به غیر نیست.

آیین نامه اجرایی ساماندهی، ایجاد، ثبت و اعلام فهرست ملی تشکل های اقتصادی کشور تصویب شد

دولت در اجرای تکلیف مقرر در تبصره (۲) جزء (۴) ماده (۴) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، «آیین نامه اجرایی ساماندهی، ایجاد، ثبت و اعلام فهرست ملی تشکل های اقتصادی کشور» را تصویب کرد.

آیین نامه مذکور به منظور بهره برداری هرچه بیشتر از ظرفیت تشکل های اقتصادی و ساماندهی آنها و با اهداف زیر، تهیه و تصویب شده است:

– شناسایی تشکل های اقتصادی موازی بر اساس شاخص های تعیین شده و اقدامات لازم برای ادغام، شبکه سازی، یکپارچه سازی و انسجام آنها پس از احراز شرایط توسط اتاق ها

– اطلاع‌رسانی دلایل رد یا پذیرش درخواست های واصله برای ثبت در فهرست ملی تشکل های اقتصادی

– تشکیل کارگروه ساماندهی تشکل های اقتصادی کشور به منظور ساماندهی و زمینه سازی برای ادغام، شبکه سازی، یکپارچه سازی و انسجام تشکل های اقتصادی با مسئولیت اتاق ها

– شناسایی آن دسته از فعالیت های اقتصادی که فاقد تشکل فعال هستند و ساماندهی، ایجاد و ثبت و در صورت ضرورت، زمینه سازی برای ادغام تشکل های اقتصادی فعال توسط اتاق ها

– راه‌اندازی سامانه الکترونیکی تشکل های اقتصادی توسط اتاق ها با همکاری کلیه دستگاه های ذیربط و به اشتراک گذاری اطلاعات مرتبط با تشکل های اقتصادی

هیأت وزیران با هدف رفع تبعیض میان زندانیان سیاسی و اسرای دفاع مقدس از نظر احراز شرایط آزادگی، لایحه اصلاح بند (هـ) ماده (۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، موضوع ایجاد وحدت رویه در ساز و کارهای احراز شرایط آزادگی را به تصویب رساند.

بر اساس این لایحه، مرجع تایید استمرار شرایط آزادگی در طول دوران اسارت و یا زندان (مندرج در بند مورد اشاره) و تشخیص مصادیق آن برای احراز آزادگی، مراجع ذیصلاح در نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات می‌باشد.

همچنین میزان بهره مندی از خدمات موضوع این قانون توسط آزادگان، بر اساس مدت اسارت به موجب آیین نامه ای است که ظرف سه ماه از زمان تصویب این اصلاحیه توسط بنیاد با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

گفتنی است مطابق بند فوق، آزاده فردی است که در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار در داخل و یا خارج از کشور اسیر شده و سپس آزاد شود. همچنین به کلیه افرادی که از تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا ۱۶ بهمن ۱۳۵۷ با الهام از مبارزات و مجاهدات امام خمینی (ره) به دلایل امنیتی، مذهبی یا اتفاقات سیاسی دیگر حداقل به مدت سه ماه در بازداشت یا حبس قطعی بوده‌اند، این عنوان اطلاق می‌شود.

دولت در راستای تکلیف مندرج در ماده (۷) قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد در جهت فرهنگ سازی و ارتقای سلامت نظام اداری براساس منابع اسلامی و متناسب با توسعه علوم و تجربیات روز دنیا، «منشور اخلاق حرفه ای کارگزاران نظام» را تصویب کرد.

براساس مصوبه مذکور، کلیه دستگاه های اجرایی موظفند در چارچوب منشور یاد شده متناسب با مأموریت های خود، آیین رفتار حرفه ای و اخلاقی کارکنان خود را تدوین نموده و در استخدام کارکنان خود، پس از طی مراحل گزینش و بدو اشتغال به کار افراد، تمهیدات لازم برای ادای سوگند و امضای منشور و آیین رفتار حرفه ای و اخلاقی توسط آنان را فراهم کرده و سوگندنامه و منشور امضا شده را در پرونده کارگزینی آنان نگهداری نمایند.

هیأت وزیران با پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر اصلاح لایحه اصلاح قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته موافقت کرد.

به موجب این اصلاحیه، دولت مکلف است سه درصد از اعتبارات بودجه عمومی دولت را در قالب ردیف مشخص تحت همین عنوان تعیین کند و طی جدولی که در آن سهم هر استان براساس شاخص های نرخ بیکاری، آب شرب شهری و روستایی، آموزش و پرورش، آموزش فنی و حرفه ای، بهداشت و درمان، آموزش عالی، پژوهش و فناوری، بهسازی روستاها، راه و زیرساخت های جاده ای، سرانه های عمران شهری و درآمد شهرداری ها و فضاهای فرهنگی، مذهبی، ورزشی مشخص می گردد، در قانون بودجه درج نماید.

همچنین درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها، مؤسسات و مراکز آموزش عالی و پژوهشی، وابسته به وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش، پارک های علم و فناوری، مراکز آموزش فنی و حرفه ای وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی از شمول حکم اعتبارات موضوع این قانون مستثنی هستند.

هیات دولت در ادامه و با هدف ساماندهی، استفاده مطلوب، افزایش بازدهی و بهره وری و اداره مطلوب شرکت های دولتی، نسبت به تعیین شرکت های دولتی دارای وظایف سیاستگذاری و حاکمیتی زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی اقدام کرد.

انتهای یام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون بیمه رازی زمزم بیمه رازی زمزم

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 13 =

دکمه بازگشت به بالا