تعلل دولت در تهیه آیین نامه اجرایی قانون جدید مدیریت بحران
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۹ – ۱۰:۱۵ تعلل دولت در تهیه آیین نامه اجرایی قانون جدید مدیریت بحران
نماینده مجلس با اشاره به تعلل دولت در تهیه آیین نامه اجرایی قانون جدید مدیریت بحران گفت: مجلس می تواند از افرادی همچون رئیس جمهور که تاکنون در تهیه آیین نامه اجرایی تعلل داشته اند، سوال کند.
شهریار حیدری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، درباره تعلل دولت در تهیه آئین نامه اجرایی قانون جدید مدیریت بحران اظهارداشت: برنامه و کار مجلس قانونگذاری است اما آنچه وظیفه دولت محسوب می شود تهیه آیین نامه اجرایی قوانین تصویب شده توسط مجلس، متناسب با ظرفیت و توان قانونی بوده که به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ایران جزء ۱۰ کشور حادثهخیز در دنیا از نظر بلایای طبیعی است،گفت: با توجه به شرایط تهران و تجربه مدیریت بحران در خصوص زلزله سرپل ذهاب می توان متناسب با جغرافیای کشور و نیز تهران، آییننامه اجرایی قوی در خصوص قانون به تصویب رسیده تهیه شود که البته محتوای آن متکی بر پیش بینی و مقابله نه صرفا متکی بر مدیریت بحران باشد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تهیه نشدن آیین نامه اجرایی قانون جدید مدیریت بحران یک ضعف است، گفت: در صورتی که در این قانون نیز ایرادی وجود دارد مجلس میتواند ورود کرده و آن را اصلاح کند.
وی در پاسخ به این سوال که با وجود گذشت یک سال از تصویب قانون جدید، مسوول پاسخگویی به وقوع هر حادثه در پایتخت و سایر کلانشهرها در نبود آییننامه اجرایی این قانون چه شخصی است، خاطر نشان کرد: به صورت عمومی دولت و به صورت خاص سازمان مدیریت بحران کشور که وزیر کشور مسوولیت اصلی آن را بر عهده دارد و رئیس آن معاون وزیر کشور است.
حیدری با اشاره به اینکه در فقدان آییننامه اجرایی قانون جدید مجلس در صورت هر نوع اتفاقی در تهران و سایر کلانشهرها برخورد جدی با دولت و وزیر کشور خواهد داشت، تاکید کرد: اما چرا باید منتظر حادثه بود؛ مجلس می تواند در حال حاضر با ارائه اخطار و تذکر به افرادی که تاکنون در تهیه آیین نامه اجرایی تعلل داشته اند از آنها سوال کرده و حتی آنها را استیضاح کند. این موضوع می تواند از رئیس جمهور تا سایر اشخاصی که در این مسئله مسوولیت دارند را شامل شود.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه کمیسیون داخلی و امور شوراها و کمیسیون عمران به صورت تخصصی به این موضوع ورود میکنند، اظهار کرد: اما کمیسیون امنیت ملی از نگاه امنیتی به این موضوع نگاه میکند زیرا حقیقتاً در صورتی که در فقدان آیین نامه اجرایی حادثه ای در تهران رخ دهد، بحران امنیتی شکل می گیرد. در نتیجه بهتر است به سرعت آییننامه اجرایی تهیه شود تا قانون قابل اجرا باشد.
وی خاطرنشان کرد: تجربه ناکارآمدی های گذشته در آیین نامه اجرای جدید حذف شده و یک آیین نامه کارآمد و توانمند که بتواند هر حادثه را بلافاصله مدیریت کند، توسط دولت تهیه شود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار