جزئیات برنامه های ایران برای افزایش روابط تجاری با عراق در سال 1400
شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ – ۰۶:۳۵ جزئیات برنامه های ایران برای افزایش روابط تجاری با عراق در سال 1400
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عوامل موثر در کاهش صادرات ایران به عراق در سال جاری گفت: اما روابط تجاری دو کشور با توجه به هدف گذاری های انجام شده رو به رشد خواهد بود.
فرزاد پیلتن در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس و در پاسخ به این سوال که وضعیت تجارت ایران و عراق در سال 99 چگونه ارزیابی می کنید، گفت: بازار عراق با 22 درصد سهم صادرات کشور در گروه کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران در 11 ماهه سال 99 در رتبه اول بازارهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و در میان گروه کشورهای هدف بعد از چین طی همین مدت در رتبه دوم قرار داشته است.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: ارزش صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق طی 11 ماهه اول سال 99 نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 13 درصد کاهش داشته و به 6.9 میلیارد دلار رسیده است.
وی گفت: از نظر وزنی صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق در 11 ماهه سال 99 نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با 7.6 درصد افزایش روبرو بوده و به حدود 24 میلیون تن رسیده است.
پیلتن بیان داشت: محصولات صادراتی مانند پسته، روغن های سبک، گوجه فرنگی، آلومینیوم، کاتد مس، پروپان مایع، پلی اتیلن، آلومینیوم در 11 ماه سال 99 نسبت به مدت مشابه سال 98 رشد صادراتی داشته اما برخی کالا از جمله مس، مصنوعات آهن، شیرآلات بهداشتی، دوغ، شیرخام، پیاز، موسیر و سیر در 11 ماهه سال 99 نسبت به مدت مشابه سال 98 با کاهش صادرات مواجه بوده است.
وی عمده دلیل کاهش صادرات نسبت به سال گذشته را در درجه اول تحریم های بین المللی عنوان کرد و گفت: تحریم ها همچنان باعث مزاحمت و محدودیت در توسعه روابط تجاری دو کشور شده است.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران به عامل دوم اثرگذار بر کاهش تجارت ایران و عراق اشاره کرد و گفت: شیوع ویروس کرونا تاثیری به مراتب بیشتر از تحریم ها بر کاهش تجارت دو کشور داشت بطوری که پس از شیوع این ویروس در ماه های ابتدایی ارتباطات تجاری و روابط اقتصادی ما با همه کشورها و بویژه عراق به مدت حدود 5 ماه دچار افت شدید شد.
وی بیان داشت: با توجه به محدودیت در صادرات محصولات کشاورزی به عراق پس از شیوع ویروس کرونا روند صادرات رو به رشد به کشور عراق در سال 99 نسبت به سال 98 با کندی و کاهش مواجه شد.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران در ارتباط با چشم انداز تجاری دو کشور نیز بیان داشت: با کاهش سایه تحریم ها و رفع عامل شیوع ویروس کرونا پیش بینی می شود از سال آینده روابط ایران و عراق حرکت رو به رشدی داشته باشد و به سمت افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور حرکت کنیم.
*جزئیات برنامه های ایران برای افزایش روابط تجاری با عراق در سال 1400
پیلتن با بیان اینکه پیش بینی می شود که روابط تجاری دو کشور ایران و عراق در سال آینده نسبت به سال جاری افزایشی باشد، گفت: سازمان توسعه تجارت ایران هم برای این رشد برنامه ریزی کرده است و به دنبال فراهم کردن زمینه برای حضور هر چه بیشتر فعالان اقتصادی مان در کشور عراق است.
پیلتن افزود: به عنوان نمونه ما برنامه ریزی کرده ایم که سال آینده در کلیه نمایشگاه های مهم بین المللی عراق در بخش عربی و کردی (اقلیم کردستان) مشارکت داشته باشیم.
وی افزود: برنامه های مختلف دیگری نیز پیش بینی شده لذا برای حمایت از تاسیس مراکز تجاری و دفاتر تجاری توسط شرکت های صادراتی جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی کرده ایم و تسهیل صدور ویزا برای تجار دو کشور نیز یکی از برنامه ها است.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت به برخی دیگر از اقدامات مورد نظر برای توسعه روابط تجاری و کشور اشاره کرد و گفت: برای اعزام هیات های تجاری برنامه ریزی هایی انجام شده و برگزاری همایش های معرفی بازار عراق و برگزاری جلسات میز کشور عراق در سازمان توسعه تجارت برای هماهنگی میان دستگاه های دولتی و بخش های خصوصی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: برنامه پیگیری حل مشکلات و مطالبات شرکت های ایرانی در عراق از طریق تشکیل کارگروه مشترک فنی نیز از دیگر برنامه های ما است.
پیلتن گفت: تسهیل حمل و نقل و پیگیری کاهش مشکلات پایانه ها و بازارچه های مرزی بین دو کشور از جمله برنامه هایی است که در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران در مورد عراق است.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار