جنبش دانشجویی در سال۹۹/ از مقابله با کرونا و کمک دانشجویان به نیازمندان تا نشستهای اتحادیهها
جمعه ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ – ۱۰:۵۵ جنبش دانشجویی در سال۹۹/ از مقابله با کرونا و کمک دانشجویان به نیازمندان تا نشستهای اتحادیهها
اگرچه بسیاری از برنامه ها و اقدامات اتحادیهها و تشکل های دانشجویی در سال 99 تحت تاثیر کرونا قرار گرفت اما شیوع این ویروس موجب نشد تا فعالیتهای جنبش دانشجویی تعطیل شود.
حوزه تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، شیوع کرونا در کشور موجب شد تا سال ۹۹، در بسیاری از مسائل متفاوت با سالهای دیگر باشد، از ممنوعیت سفرها و صورت های پوشیده با ماسک مردم گرفته تا مجازی شدن کلاس های درس، برنامه ها، نشستها و … همه اینها اتفاقاتی بود که به دلیل شیوع کرونا شاهد بودیم.
در این میان برنامه های اتحادیه و تشکل های دانشجویی هم تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفت، از همان ابتدا که به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی دانشگاهها مجازی شد، تشکل های دانشجویی هم برای ادامه فعالیت های خود در فضای مجازی برنامه ریزی کردند و تا به امروز برنامه های بسیاری از سوی تشکل های دانشجویی در فضای مجازی برگزار شده و هم اکنون نیز با نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰ تعداد این برنامه ها در حال افزایش است.
از طرفی در سال ۹۹ اتفات تلخ و شیرینی رخ داد که موجب شد، اتحادیه و تشکل های دانشجویی علاوه بر برنامه های معمول خود به آن اتفاقات هم واکنش نشان دهند که در ادامه به واکنش های جنبش دانشجویی'>جنبش دانشجویی به این اتفاقات و دیگر فعالیت های تشکل های دانشجویی در سال ۹۹ پرداختیم.
* ترور شهید فخری زاده و واکنش های تشکل های دانشجویی و دانشگاهیان
عصر جمعه هفتم آذرماه بود که تروریستهای جنایتکار با کمین در مسیر خودروی حامل دانشمند هسته ای و دفاعی کشورمان در بلوار مصطفی خمینی شهر آبسرد دماوند، این دانشمند برجسته و ممتاز را به شهادت رساندند.
بعد از ترور شهیدفخری زاده، اتحادیه و تشکل های دانشجویی در تجمعات، برنامه ها و بیانیه های مختلف این اقدام ناجوانمردانه را محکوم کرده و خواستار مجازات عاملان این جنایت شدند.
در همان ابتدا و ساعاتی بعد از ترور شهید فخری زاده، جمعی از دانشجویان و طلاب با تجمع مقابل شورای عالی عالی امنیت ملی، ضمن محکوم کردن این ترور، با شعار هیأت منا الذله خواستار اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی شدند.
دانشجویان بسیجی دانشگاههای تهران هم یک روز بعد از ترور شهید فخری زاده در مقابل ساختمان وزارت امور خارجه تجمع کردند. در این تجمع دانشجویان با در دست داشتن پلاکاردهایی که برروی آن شعارهایی مانند "بازرسی آژانس انرژی اتمی متوقف باید شود"، "اجرای پروتکل الحاقی ملغی باید گردد" نوشته شده بود، خواستار متوقف شدن فعالیت آژانس هسته ای در ایران شدند.
تجمع دانشجویان در میدان شهید شهریاری تهران دیگر شهید هستهای کشورمان از دیگر تجمعاتی بود که در روز شنبه ۸ آذر در واکنش به ترور ناجوانمردانه شهید فخری زاده برگزار شد. دانشجویان در این تجمع، با سردادن شعارهایی همچون « هیهات من الذله»، « الله اکبر»، « مرگ بر آمریکا»، « مرگ بر اسرائیل»، بازرسین آژانس اخراج باید گردند و … خواستار پاسخ قاطع مسئولان به این اقدام جنایتکارانه شدند.
دانشجویان انقلابی بعد از برگزاری تجمعاتی در مقابل شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه در یک تجمع دیگر که شنبه ۸ آذر در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار کردند و در این تجمع هم خواستار اقدام انقلابی نمایندگان در واکنش به ترور ناجوانمردانه دانشمند هسته ای کشورمان شدند.
در این تجمع دانشجویی که با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس برگزار شد، دانشجویان با سر دادن شعارهایی، خشم و انزجار خود را از ترور ناجوانمردانه شهید فخری زاده اعلام کرده و خواستار اقدام مجلس برای اخراج بازرسان آژانس شدند.
محمدپور دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی از دانشجویانی بود که در این تجمع سخنرانی کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب سال 90 از جنبش دانشجویی گلایه کردند و گفتند جنبش دانشجویی در قضیه ترور دانشمندان هسته ای کم کاری کرده با این وجود ما امروز آمده ایم بگوییم که در قضیه ترور شهید فخری زاده تا پایان هستیم.
۹۰۰ بسیج دانشجویی از دانشگاه های سراسر کشور هم طی بیانیه ای مطالبات خود را از نیروهای نظامی و قوه قضاییه درباره ماجرای ترور شهید فخری زاده مطرح کرده و اعلام کرده بودند: مسلما اقدام وحشیانه سردمداران نظام سلطه برای ترور دانشمند ما نشان از عجز و زبونی آنان در مقابله با پیشرفت های ایران اسلامی و حرکت به سمت قله ایران قوی است.
وزیر علوم، رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و بسیاری از اساتید دانشگاه های کشور و همچنین اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور هم با انتشار بیانیه های جداگانه ای این اقدام جنایتکارانه را محکوم کردند.
بسیج اساتید، بسیج دانشجویی و اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و جمعی از دفاتر این اتحادیه، با صدور بیانیهای ترور شهید محسن فخری زاده را محکوم کردند.
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل هم با صدور بیانیه ای نکات و مطالباتی را در پی ترور دانشمند هسته ای کشورمان مطرح کرد و خواستار توقف حضور بازرسان آژانس اتمی پس از ترور شهید فخری زاده ازکشور شد.
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در بیانیه خود تاکید کرد که باید چند شهید دیگر بسان این شهید بزرگوار و سید الشهدا مدافعان حرم، حاج قاسم سلیمانی توسط دشمن تروریست و بیرحمی چون آمریکا و ایادی صهیونیستی آن در خون بغلتند تا دستگاههای تصمیمگیر نظام از ملاحظات محافظهکارانه برخلاف منافع ملّی دست بردارند؟
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی هم در پیامی تاکید کرد: این همان منطق مستکبران فرومایه است که برای جلوگیری از پیشرفت روزافزون علم و صنایع علمی کشور، دست کثیف خود را به خون دانشمندان و عزیزان ملتمان آلوده میکند؛ اما به فرموده امام راحل رضوان الله علیه، این خونها درخت انقلاب و عقیده ما را بارورتر خواهد کرد و به فضل خداوند، ملت ما در فرصت مناسب، انتقام خون شهدای خود را از این دشمنان جنایتکار خواهد گرفت.
* اقدامات دانشجویان در مقابله با کرونا
بعد از شیوع کرونا و در زمانی که تعداد مبتلایان به شدت افزایش پیدا کرده بود، دانشگاهیان، دانشجویان جهادی و تشکل های دانشجویی تصمیم گرفتند تا به هر روشی می توانند به کادر درمان و مردم برای مقابله با کرونا کمک کنند.
در همین راستا قرارگاه مبارزه با کرونا در سازمان بسیج دانشجویی راه اندازی شد. طبق گزارش ها، این قرارگاه با بیش از ۶۰۰ نیروی تخصصی، بیش از ۸۰۰ نیروی غیر تخصصی در مراکز درمانی و بیش از ۸۹۰ نفر نیز به عنوان مشاوره تلفنی فعالیت داشت.
همچنین از سوی این قرارگاه بیش از ۴۵۰۰ کارگاه تولیدی در نقاط مختلف کشور راه اندازی شد.
گروه جهادی شهید شاهینی، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، نیز برای مقابله با کرونا توجه ویژه ای به مراکز بهزیستی کرد. این اتحادیه دانشجویی با مشارکت دفاتر سراسر خود در کشور اقدام به تهیه تعداد قابل توجهی اقلام بهداشتی در مجموع، 9700 عدد ماسک، 14900 جفت دستکش و نزدیک به 661 لیتر ماده ضد عفونی کننده، تولید، تهیه و در اختیار مراکز بهزیستی 13 استان از جمله سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل، استانهای مرکزی، خوزستان، بوشهر، فارس، گیلان، همدان، گلستان و کرمانشاه قرار داد.
تدریس جهادی وتر برای کمک به دانشآموزان مناطق محروم نیز از سوی یکی از دفاتر این اتحادیه صورت گرفت.
اعضای گروه جهادی معین اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل هم از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا با راه اندازی کارگاهی به تهیه ماسک پرداختند.
بخشی از گروه جهادی معین اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل نیز به خانوادههای علاقمند تهیه ماسک را آموزش داده و بعد از آن که کار آموزش به اتمام رسید با ارائه مواد اولیه برای تولید ماسک به این خانواده ها، آنها را در این کار خیر و جهادی شریک کردند. دانشجویان جهادگر در این گروه جهادی به تولید روزانه 18 هزار ماسک و بیش از 300 گان پزشکی پرداختند.
اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در این ایام برای رساندن صدای اقشار مستضعف به مسئولان و ارائه راهکار مناسب کارشناسی برای حل مشکلات این اقشار، پویش «کرونای دیده نشدهها» را راه اندازی کرد تا صدای اقشار آسیب دیده ای که این بیماری معیشت و زندگی آنها را در سختی قرار داده است، شود.
جنبش عدالتخواه دانشجویی این پویش از عموم مردم خواست در صورت اطلاع از وجود افرادی که زندگی و کسب و کارشان بعد از همهگیری کرونا ضربه جدّی خورده است، اطلاعات آنها را به این تشکل دانشجویی اعلام کنند.
فعالان دانشجویی در خارج کشور نیز برای مقابله با کرونا بسیج شدند و با پیگیری وضعیت دانشجویان کشور در کشورهای درگیر کرونا نظیر ایتالیا و یا با تحلیل شرایط کشورهایی که در آنها ساکن هستند به تبیین وضعیت کرونا در کشورهای مختلف پرداختند.
تشکل دانشجویی دانشگاه های مختلف کشور نیز گروه ها و پویش های مختلفی در این راستا ایجاد کردند.
در زمانی که کشور به شدت با کمبود ماسک، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات پزشکی مواجه بود، دانشجویان تشکلی، جهادی و بسیجی شبانه روز تلاش کردند تا کمبودها را جبران کنند. کارگاه های بسیاری برای تولید ماسک، گان و اقلام بهداشتی از سوی دانشجویان ایجاد شد. قسمتی از لانه جاسوسی سابق آمریکا از سوی دانشجویان بسیجی به کارگاه تولید ماسک و موادضدعفونی کننده تبدیل شد و شبانه روز تعداد بسیاری از دانشجویان به همراه خانواده های خود در این کارگاه به صورت رایگان و جهادی و تنها با هدف کمک به مردم و اجرای دستور رهبر انقلاب فعالیت داشتند.
ضدعفونی معابر و خیابان ها و حضور در بیمارستان ها برای کمک به کادر درمان از اقدامات دیگر دانشجویان جهادی در ایام مقابله با کرونا بود. در کنار این فعالیت ها، بیش از ۵۰۰۰ دانشجوی علوم پزشکی هم در زمینه مقابله با کرونا فعالیت داوطلبانه انجام دادند.
* تشکلهای دانشجویی و رزمایش کمک های مومنانه
شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها موجب شد تا برخی از خانواده ها با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه شوند و همین مسئله موجب شد تا اتحادیه ها و تشکل های دانشگاهی براساس دستور رهبر معظم انقلاب، پای کار بیایند و با برگزاری برنامه های مختلف به یاری نیازمندان و خانواده های آسیب دیده از کرونا بشتابند.
جمعی از دانشجویان در دانشگاهها با راه اندازی پویش های مختلف برای نیازمندان بستههای معیشتی تهیه کرده و میان آنها توزیع کردند.
جمعی از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان عضو جامعه اسلامی دانشجویان هم با راهاندازی پویش همدلی، از عموم دانشجومعلمان، فرهنگیان و اساتید، دعوت کردند تا درصدی از حقوقشان را به صورت داوطلبانه به نیازمندان اختصاص دهند.
به همت قرارگاه جهادی دانشگاه امام صادق (ع) هم «پویش همدلی» جهت خدمت رسانی عمومی در تهران برگزار شد.
دانشجویان بسیجی دانشگاه علم و صنعت هم با راه اندازی قرارگاه کمک به نیازمندان به یاری خانوادههای بیبضاعت شتافتند.
گروه جهادی نورالهدای بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس هم با همکاری نهاد رهبری و دانشگاهیان این دانشگاه، پویش مواسات را راه اندازی کرد.
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی برای کمک به نیازمندان رزمایش همدلی را برگزار میکند.
دانشجویان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد هم با راه اندازی پویش مهربانی میان نیازمندان بستههای معیشتی توزیع کردند.
هیئت دانشجویی متوسلین به حضرت زهرا(س) دانشگاه امیرکبیر و جمعی از اعضای دفتر تحکیم وحدت هم با راه اندازی پویش همدلی، اقلام و محصولات غذایی و بهداشتی را در اختیار افراد آسیب دیده از کرونا قرار دادند.
تشکل های دانشجویی دانشگاه شهرهای مختلف کشور نیز هر کدام برنامه هایی را برای کمک به نیازمندان برگزار کرده و صحنه های زیبایی را رقم زدند.
* جنبش دانشجویی و 16 آذر
۶ا آذر برای دانشجویان روز خاصی است و هرساله در ایام روز دانشجو، تشکل های دانشجویی با برگزاری برنامههای مختلف به نوعی در گرامیداشت این روز سهیم هستند. در این ایام برخی از تشکلهای دانشجویی از شخصیتها و چهرههای سیاسی برای سخنرانی در دانشگاه دعوت میکنند و برخی با حضور در جمع مسئولان مطالبه گری می کنند. در این ایام بحث برگزاری تربیونهای آزاد دانشجویی هم داغ است و نشریات مختلف دانشجویی خاطره اتفاقات روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ را مرور میکنند.
امسال نیز برنامه های مختلفی از سوی تشکل ها در روز دانشجو برگزاری شد که البته بیشتر این برنامه ها مجازی بود.
* فعالیت های تشکل های دانشجویی در سالگرد شهادت سردار سلیمانی
بیش از یکسال از ترور سردار دلها می گذرد و دانشجویان و مردم همچنان در سوگ دوری از این اسطوره فراموش نشدنی داغدار هستند. در سالگرد این قهرمان بزرگ در سراسر کشور برنامه های مختلفی برگزار شد و در این بین بسیاری از تشکلهای دانشجویی هم سعی کردند با برگزاری برنامههای حضوری و یا مجازی، یاد و خاطره این شهید عزیز را زنده نگه دارند.
** بزرگداشت اولین سالگرد شهادت حاج قاسم
مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با محوریت مدافعان سلامت ومدافعان حرم برگزار شد.
** همایش تخصصی اخراج آمریکا از منطقه
اولین همایش تخصصی اخراج آمریکا از منطقه هم از سوی اندیشکده سیاست گذاری دانشگاه امیرکبیر با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، کارشناسان حوزه بین الملل و چهره های سیاسی برگزار شد.
** بررسی ابعاد مختلف ترور حاج قاسم سلیمانی
بررسی ابعاد مختلف ترور حاج قاسم سلیمانی با حضور حسن عباسی، رئیس اندیشکده یقین، توسط انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شهید اشرفی اصفهان در روز جمعه 12 دی ماه ساعت 18 برگزار شد.
** حرکت کاروان خودرویی فاتحان قدس بسیج دانشجویی قم در ۱۳ دی ماه
برنامه کاروان خودرویی فاتحان قدس قم به مناسبت اولین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس ۱۳ دی ماه ۹۹ از سوی بسیج دانشجویی قم به سمت جمکران برگزار شد.
** ویژه برنامه «عقیق سلیمانی» به همت دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری
ویژه برنامه «عقیق سلیمانی» به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری و بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد. در این برنامه جمعی از مسئولان، نمایندگان مجلس و دانشگاهیان حضور داشتند.
** ویژه برنامه شهادت حاج قاسم سلیمانی، توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان
ویژه برنامه شهادت حاج قاسم سلیمانی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان هم با حضور حسن عباسی، رئیس اندیشکده یقین و با موضوع بررسی ابعاد مختلف ترور حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
** سلسله نشستهای مکتب حاج قاسم، توسط بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان
ویژه برنامه شهادت حاج قاسم سلیمانی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان هم باعنوان سلسله نشستهای مکتب حاج قاسم برگزار شد.
** برگزاری تجمعات دانشجویی در محکومیت اقدام جنایتکارانه آمریکا
بسیاری از تشکل های دانشجویی دانشگاه های کشور هم با راه اندازی پویش ها و تجمعات مختلف اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار دلها را محکوم کرده و خواستار خروج آمریکا از منطقه شدند.
* برنامه های دانشگاهیان در سالروز حادثه هواپیمایی اوکراین
دانشجویان انقلابی دانشگاه ها که در زمان حادثه هواپیمای اوکراین با برگزاری برنامه های مختلف با خانواده بازماندگان حادثه همدردی کرده بودند، در سالروز این حادثه نیز با برگزاری برنامه های مختلف یاد شهدای این حادثه را گرامی داشتند.
مراسم اولین سالگرد شهدای هواپیمای اوکراینی و شهادت سردار سلیمانی و شهید ابومهندس به همت بسیج اساتید شش دانشگاه شهر تهران (دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه امیرکبیر) و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران، به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
این مراسم به دلیل شیوع کرونا به شکل مجازی در آمفی تئاتر شهید بهرامی این دانشگاه برگزار شد.
برخی از تشکل های دانشجویی نیز با انتشار بیانیه ای به توطئه های دشمنان جمهوری اسلامی برای سواستفاده از این حادثه اشاره کرده و تاکید کردند: اکنون در سالگرد این حادثه نیز متأسفانه شاهد هستیم که برخی از تشکلهای دانشجویی که پسوند اسلامی را نیز به دنبال دارند، حتی از ابراز تسلیت ساده برای شهادت سردار سلیمانی عزیز امتناع می کنند ولی در راستای بازی در پازل دشمن، جانباختن مسافران هواپیما را با آب و تاب فراوان تسلیت می گویند!
در بخشی از بیانیه انجمن حکمت دانشگاه علامه نیز آمده بود: همانگونه که در همان زمان وقوع حادثه تأکید گردید، خطای صورت گرفته در رهگیری هواپیمای مسافربری نباید موجب شود تا مجموعه خدماتی که نیروهای مسلح خصوصا سپاه در حوزه های نظامی، امنیتی، خدمات رسانی، سازندگی و… داشتهاند به حاشیه رانده شود و چنین دستاوردهای شگرفی تضعیف شوند. هیچ انسان آزاده و حقطلبی نمی تواند فداکاریها و جانفشانیهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هشت سال دفاع مقدس، مبارزه با گروه های تروریستی در داخل و خارج از مرزهای جمهوری اسلامی، حفاظت از شخصیتهای نظام مقدس اسلامی، سازندگی کشور با راه سازی، سدسازی و ساخت پالایشگاه و نیروگاه، مقابله با بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله و نهایتا بی حیثیت کردن آمریکاییها با سیلی موشکی به عینالاسد را نادیده بگیرد.
۱۲ دفتر انجمن اسلامی عضو دفتر تحکیم وحدت هم در بیانیه خود تاکید کرده بودند که عدهای خود را انجمن اسلامی می خوانند، اما اسلامشان در حد چند برگ قرآن بر سر نیزه است که به وسیله آن بتوانند اصل اسلام را بزنند. اتفاقات را تحریف کنند و برای فرار رو به جلو دست به هر ترفندی بزنند. اتفاق سهوی را عمدی نشان داده در حالیکه آنچه عمدی به وسیله پدرخواندههایشان دارد بر سر ملت میآید را کتمان میکنند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده بود: غم از دست دادن عزیز و پاره تن سخت است و از آن جانکاهتر اگر در اثر یک اشتباه این اتفاق بیفتد. از آن غمبارتر زمانیست که ببینی یک عده برای رسیدن به مقصود خود در مقابل عدهای دیگر چونان تشنگان به خون از این شرایط سو استفاده کرده و به ناراحتی داغدیدگان کاری ندارند و فقط حال نامساعد داغدیده را ابزاری میکنند تا به اهداف خود برسند. حادثه تلخ بود، اما به چه دلیل بود؛ جز به خاطر اشتباهی که به دلیل حفظ امنیت این مرز و بوم و مقابله با دشمنان قسم خورده تک تک این ملت اتفاق افتاد. نمیگوییم مقصر پیدا نشود و مجازات درخور نباشد؛ منتهی نان و آب عدهای در نمک ریختن بر زخم داغدیدگان و تغییر جای جلاد و شهید با جریانی از تحریفات بی سر و ته است؛ گویا لذت شان در این مقوله تعریف شده.
* برگزاری نشست های سالانه اتحادیه های دانشجویی
شیوع کرونا در کشور موجب نشد تا نشست های میاندوره ای اتحادیه های دانشجویی برگزار نشود. بر همین اساس اتحادیه های دانشجویی تلاش کردند با رعایت پروتکل های بهداشتی نشست های سراسری امسال خود را به صورت حضوری- مجازی برگزار کنند.
** اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان
در همین راستا نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب برگزار شد.
در این نشست حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس، عارف رئیس بنیاد باران ایرانیان و محصولی دبیر کل جبهه پایداری حضور داشتند.
** اتحادیه دفتر تحکیم وحدت
سی و هفتمین نشست میاندوره اتحادیه دفتر تحکیم وحدت چهارشنبه 22 بهمن ماه تا جمعه 24 بهمن در تهران و با حضور نمایندگان انجمن ها و دفاتر اتحادیه برگزار شد.
این نشست هر ساله با حضور حداکثری دفاتر اتحادیه برگزار می شد اما امسال با توجه به وجود کرونا و محدودیت های پیرامون آن، با حضور تعداد کمتری نسبت به سال های پیش برگزار شد.
شعار امسال نشست دفتر تحکیم وحدت؛ "تحول در مسئولیت ؛ پاسداری از مشارکت" انتخاب شده بود و مهمان ها و بخشهای مختلف این نشست نیز به این شعار پرداخته شد.
** اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی
چهل و چهارمین نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی هم 12 اسفند با نام نشست شهید محمد علی رجایی به مدت چهار روز در تهران برگزار شد.
در این نشست، مسائل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و شورایهای شهر و روستا، کنشهای انتخاباتی و ایده آلهای مطلوب انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا بررسی شد.
در چهل و چهارمین نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی از کتاب «در میان سرخپوستها» ( تاریخ شفاهی سفر چند تن از اعضای جنبش عدالتخواه به بولیوی) رونمایی شد.
** اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل
نوزدهمین اردوی جهاد اکبر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل هم چهارشنبه 29 بهمن 99 با حضور دبیران انجمن های عضو اتحادیه و مسئولان واحدهای خواهران دفاتر در مشهد مقدس برگزار شد.
اردوی جهاد اکبر هرساله با حضور 700 تا 800 نفر از اعضای دفاتر اتحادیه برگزار می شد اما امسال با توجه به شیوع کرونا، این اردو در دو بخش برگزار شد که اردوی مشهد مقدس فقط با حضور دبیران و مسئولان واحدهای خواهران دفاتر همراه بود.
بخش دیگر اردوی ندای جهاد اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل بود که برگزاری این اردو در 10 شهر کشور برگزار شد.
در اردوی جهاد اکبر که از کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری و چهره های مختلف سیاسی دعوت شده بود.
* جنبش دانشجویی و FATF
FATF از مسایلی بود که اتحادیه و تشکل های دانشجویی همواره نسبت به تصویب آن ابراز نگرانی کردند، در سال 99 دانشجویان بارها با برگزاری تجمعات و برنامه های مختلف پیوستن به FATF را خطرناک دانستند.
در همین راستا ۸۳۷ دفتر بسیج دانشجویی کشور طی نامه ای از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستند با اقدامی کارشناسانه در جهت حفظ منافع کشور و مردم، گامی مؤثر در رد همکاری با FATF برداشته و ریل گذاری مناسبی برای تقویت بنیه اقتصادی با تکیه بر داخل داشته باشید.
در بخش دیگری از این نامه آمده بود: پذیرش و تصویب FATF به هر شروطی و در هر حال زیان بار است. پذیرش آن یعنی چه در صورت برداشته شدن کامل تحریم ها و چه در حالت فعلی می پذیریم نقل و انتقالات پول در کشور رصد شود و هرزمان بخواهند تراکنش ها بی هیچ محدودیتی در دسترس قرار بگیرد.
پذیرش مشروط تنها اهرم فشار برای انجام تعهدات است زیرا با تصویب آن خود را به عضویت در آورده و ایران را در برابر عدم انجام تعهدات تحت فشار قرار می دهد.
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در بیانیه ای درباره FATF تاکید کرده بود: اجرایی شدن FATF در دست دولت است و ممکن است کابینه آقای روحانی مشابه عملکرد خود در برجام، پس از تصویب مجمع و قبل از آن که طرف های غربی به تعهدات خود عمل کنند، به اجرای کامل اف ای تی اف بپردازد. در مسئله برجام نیز دولت آقای روحانی با نادیده گرفتن شروط رهبری برای اجرایی شدن برجام، از همان فردای تصویب این معاهده تمامی تعهدات خود را انجام داد و کشور را در برابر طرفهای غربی خلع سلاح کرد. به نوعی که ما هیچ اهرمی برای فشار به کشورهای 5+1 برای الزام آنها به عمل به تعهداتشان نداشتیم.
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در بیانیهای خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام درخواست کرد: رد قاطعانه دو لایحه پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیمی منطقی بهنظر میرسد و تنها پس از لغو همه تحریمهاست که میتوان پیوستن به FATF و اجرای طرح اقدام (Action Plan) آن را در «چارچوب قوانین داخلی کشور» به بحث و بررسی مجدد گذاشت.
در زمان بررسی لوایح FATF در مجمع، برخی از مسئولان سعی کردند بحث واکسن کرونا و FATF را با هم گره بزنند تا اینگونه برای تصویب لوایح FATF به مجمع فشار بیاورند، در همین راستا، جنبش عدالتخواه دانشجویی طی نامهای ازدادستان کل کشور خواست تا با کسانی که با خلاف گویی تامین واکسن کرونا را با حل مسئله FATF گره میزنند؛ برخورد کند.
این اتحادیه دانشجویی در بخشی از نامه خود تاکید کرده بود: واضح است که با توجه به مطرح شدن مجدد مسئله FATF در مجمع تشخیص این قبیل اظهارات با جنبههایی عوام فریبانه قصد تشویش اذهان عمومی را در رابطه با پرونده FATF دارد درحالی که مشکلات پیش رو کاملا مرتبط با تحریمهای ظالمانه آمریکا است.
محمد گودرزی دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت هم در واکنش به بررسی FATF در مجمع گفته بود: مطرح کردن دوباره بحث FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، یک بازی برای غرب پرستان داخلی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است، با این امید که فرصتی به دست بیاورند تا در عرصه انتخابات عرض اندام کنند.
وی همچنین تاکید کرده بود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدا صراحتا با پالرمو و سی اف تی مخالفت کرد ولی الان صحبت از تایید مشروط آن است، اکنون تنها برداشتی که از قضیه میتوان داشت این است که به دنبال بهره برداری از این موضوع برای انتخابات ریاست جمهوری هستند. چون طرف مقابل هیچ گونه تغییر سیاست و رفتاری نسبت به جمهوری اسلامی نداشته و هر روز برای تهدید انقلاب در اشکال مختلف تلاش می کند.
* دانشجویان و انتخابات 1400
با نزدیک شدن به انتخابات 1400 برنامه های اتحادیه ها و تشکل های دانشجویی نیز رنگ بوی انتخاباتی به خود گرفته و تلاش دانشجویان در این حوزه بر حضور گسترده مردم در انتخابات و انتخاب کاندیدای اصلح است.
در همین راستا تا کنون تشکل ها و اتحادیه های بسیاری نشست های مختلفی را با حضور نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری و چهره های سیاسی برگزار کرده اند و براساس آنچه از سوی تشکل ها اعلام شده، این نشست ها در روزهای آینده نیز بیشتر خواهد شد.
یکی از مهمترین برنامه های دانشجویان انقلابی، برگزاری همایش دانشجویی-مردمی « بن بست تَکرار » بود که ۲۵ اسفند در حوزه هنری برگزار شد.
در همین همایش، حجتالاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، حمید رسایی نماینده سابق مجلس، قدیری ابیانه سفیر پیشین ایران در استرالیا و مکزیک، قاسم روانبخش فعال سیاسی و جمعی از چهره های سیاسی و فعالان سابق دانشجویی سخنرانی کردند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار