دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۹ – ۱۳:۵۳ حضور یک میلیون روستایی در صندوقهای قرضالحسنه/ 600 هزار نفر در گروههای جهادی سازماندهی شدند
مسئول بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه یک میلیون نفر از روستائیان در 21 هزار صندوق قرضالحسنه حضور دارند، گفت: 600 هزار نفر از داوطلبان نیز عضو گروههای جهادی شدهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست بررسی حل مشکل بازارز و بازاریابی در مناطق روستایی امروز با حضور محمد زهرایی مسئول بسیج سازندگی کشور، حمید اله بداشتی قائم مقام و معاونان بسیج سازندگی، مدیرانی از صندوقهای قرضالحسنه مردمی در کشور، برخی اعضای گروههای جهادی و با حضور خبرنگاران در محل سالن شهید قاسم سلیمانی در سازمان بسیج اقشار برگزار شد.
سردار محمد زهرایی در این جلسه اعلام کرد: از ظرفیت نهادهای انقلابی و بخش خصوصی برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی استفاده میکنیم، در حالی که بسیاری از ظرفیتهای مردمی مورد غفلت قرار گرفته، اما بسیج به عنوان ابرنهاد تسهیلگر و بسیج کننده گروههای مردمی در جنگ اقتصادی حضور دارد و در این جنگ سردار و عملیات کننده طراح خاص غیر از جنگهای مرسوم نظامی میخواهد.
وی گفت:ما از ظرفیت مردم برای مقابله با جنگ اقتصادی استفاده میکنیم و در مقابل دشمن که کمپین فشار حداکثری بر انقلاب اسلامی تشکیل داده ما هم میخواهیم از ظرفیت مردم در گروههای جهادی برای مقابله با جنگ اقتصادی استفاده کنیم. دشمن میخواهد در جنگ مجازی مردم را بیانگیزه کند و دل مردم را خالی کند. اما ما میخواهیم با فرهنگ جهادی و ظرفیت مردم بسیاری از فرایندهای پیچیده اقتصادی را آسان کرده و در جهت ایجاد اشتغال در روستاها و کمک به تولید و بازار رسانی محصولات با کیفیت ایرانی و با کمک مردم اقدام کنیم.
مسئول بسیج سازندگی کشور گفت: در جلسه امروز یک طرف گروههای تسهیلگر بسیجی، یک طرف نمایندگان گروههای جهادی، از یک طرف گروههای نمایندگان صندوقهای قرضالحسنه مردمی و از یک طرف نمایندگان بخش خصوصی و بازار حضور دارند و قرارگاههای جهادی تشکیل دادهاند، گروههای کوچک صندوق قرضالحسنه مردم یار و اشتغالزا درست کردهاند.
زهرایی گفت: گروههای جهادی حتی پیشروتر از ما در جاهایی که هیچ کسی حضور ندارد، حضور پیدا کرده و خدمت رسانی میکنند. در قضیه سیل،مقابله با کرونا، گروههای جهادی بدون دستور کسی وارد عمل شدند. در قضیه کمکهای مومنانه در پی دستور مقام معظم رهبری حماسههایی خلق کردند و حتی در بیماری کرونا جایی که هیچ کسی اموات کرونایی را نزدیک نمیشد، گروههای جهادی داوطلبانه برای غسل دادن، کفن کردن و دفن اموات کرونایی وارد عمل شدند.
وی با بیان اینکه از سال 79 با فرمان مقام معظم رهبری بسیج سازندگی تشکیل شد که در محرومترین نقاط ایران حضور پیدا کردند و با کار جهادی و گروههای جهادی به خدمت رسانی پرداختند. البته سابقه بسیج سازندگی قبل از این است و از ابتدای انقلاب جهاد سازندگی به فرمان امام خمینی تشکیل شد و حتی قبل از آن در زلزلهای که در شهریور 1347 در فردوس خراسان روی داد که در آن موقع مقام معظم رهبری با همکاری مرحوم آیتالله واعظ طبسی و با کمک برخی مراجع چندین کامیون کمک مردمی جمع کردند و به مدت حدود 60 روز در بین زلزله زدگان حضور پیدا کردند، حتی با در اختیار قراردادن دار قالی و نقشه بافت،به مردم برای بافتن قالی و اقتصاد مقاومتی کمک کردند و حتی از آنجا مردم را به مبارزه علیه رژیم شاهنشاهی ترغیب کردند. بنابراین سابقه بسیج سازندگی خیلی قبل بوده است.
مسئول بسیج سازندگی کشور افزود:در حال حاضر 21 هزار صندوق قرضالحسنه مردمی در روستاها تشکیل شده که با کمترین بروکراسی اداری تسهیلات قرضالحسنه به اهالی صندوق پرداخت میشود و ما برای آنها 1300 نفر تسهیلگر آموزش دادیم و این تسهیلگران به عضویابی یا ترغیب مردم برای حضور مردم اقدام میکند و این صندوقها اگر منابع خود را در صندوق کارآفرینی امید یا بانک مهر اقتصاد و یا بانک انصار سپرده گذاری کنند، چندین برابر سپرده مردمی خود صندوق یا بانک به آنها وام پرداخت میکنند.
زهرایی گفت:وامهای صندوق قرض الحسنه روستایی با رویکرد اشتغال، استمرار تولید و گره گشایی از مردم تسهیلات پرداخت میکند.
وی همچنین گفت: 600 هزار نفر در قالب 24 هزار گروه جهادی حضور دارند که وظیفه ما اتصال گروههای جهادی به یکدیگر و اتصال محصولات تولید مردم در روستاها به بازار مصرف است.
مسئول بسیج سازندگی کشور گفت: صندوقهای قرض الحسنه مردمی در روستاها را در قالب تعاونی، تشکیل میدهیم و این شرکتهای تعاونی از محل تبصره 2 ماده 29 سازمان جنگلها مجوز و رتبه دریافت میکنند و در حوزه اشتغالزایی در منابع طبیعی مانند بذرپاشی، نهال کاری،حفاظت از جنگل، به اشتغالزایی میپردازند.
زهرایی گفت: 1200 صندوق قرض الحسنه مردمی در کشور شکل گفتند که اگر این صندوقها 50 میلیون تومان منابع در صندوق کارآفرینی امید قرار دهند با رایزنی انجام شده خود صندوق کارآفرینی 250 میلیون تومان به آن اضافه میکند و وامهای اشتغالزایی به اعضای صندوق پرداخت میشود.
به گفته وی از محل تسهیلات خرد صندوقهای قرض الحسنه روستایی در سال گذشته 68 هزار شغل خرد روستای ایجاد شد.
مسئول بسیج سازندگی کشور در پایان گفت:ما پیوند بین بخش خصوصی و ظرفیت مردم را به وسیله تسهیلگران و گروههای جهادی و صندوق قرض الحسنه انجام میدهیم و معتقدیم تولید کشور با ظرفیت مردمی رونق پیدا میکند و نه با برجام و نه واردات میتوانیم اقتصاد کشور را نجات دهیم.
زهرایی گفت: همانطور که در دفاع مقدس هر گاه به زمین مین کاری میرسیدیم باید عدهای فداکاری میکردند و معبر باز میکردند الان هم برای برون رفت اقتصاد از مشکلات باید عدهای در قالب گروههای جهادی معبرها را باز کنند.
انتهای پیام/ب
بازار
اخبار کسب و کار
Error loading HTML
Error loading HTML
Error loading HTML
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو از ستاد خبری سیودومین دوره هفته کتاب…