پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۰۹:۵۵ دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان: وزیر خارجه نشان داد نگران کاهش محبوبیتش است
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه آقای نشان داد ظریف نگران کاهش محبوبیتش است، گفت: وزیر خارجه صراحتاً اعلام میکند که در حدفاصل سالهای ۹۶ تا ۹۹، میزان محبوبیت خودش بین مردم از ۹۰ درصد به زیر ۶۰ درصد رسیده است.
امیر محمد زارعی دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفت وگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به انتشار فایل صوتی مصاحبه وزیر خارجه گفت: آقای ظریف در این مصاحبه به بیان موضوعاتی درخصوص دیپلماسی و سیاست خارجی کشور پرداخته و سعی کرده در این مصاحبه دوگانه دیپلماسی و میدان را برای مخاطب جا بیاندازد.
وی افزود: بخش زیادی از این گفت وگو به تعریف و تمجید آقای ظریف از عملکرد خودش و همکارانش در حوزه سیاست خارجی بهویژه برجام تعلق دارد ولی بهنظر میرسد پربحثترین موضوع در این گفت وگو آنجایی است که وزیر خارجه در مورد سردار شهید قاسم سلیمانی و سیاستها و عملکرد این شهید بزرگوار سخن میگوید.
زارعی تاکید کرد: اینجا نقطه اوج دوگانهسازی دیپلماسی و میدان است که در آن، ظریف نماد «دیپلماسی» و حاج قاسم نماد «میدان» معرفی شده است و اینطور القا میشود که دیپلماسی همیشه برای میدان هزینه شده است و نه بهعکس. این در واقع موضعگیری عجیبی از مشهورترین دیپلمات سالهای اخیر ایران است که «میدان» و «دیپلماسی» را دو ساحت مجزا از هم میداند که همواره یکی باید برای دیگری هزینه شود و بهقول او همیشه این دیپلماسی بوده که برای میدان هزینه شده است.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: نکته جالب این است که آقای ظریف کمی جلوتر به نقش سردار سلیمانی در پیشبرد دیپلماسی اشاره میکند و میگوید " اگر حاج قاسم نبود ما در افغانستان موفق نمیشدیم" و یا اینکه میگوید " ۲ بار مذاکره با آمریکاییها در سال ۲۰۰۳ را مدیون حاج قاسم و نیروی ایشان هستیم".
وی با بیان اینکه آقای ظریف نشان داد نگران کاهش محبوبیتش است، گفت: آقای ظریف در این گفت وگو صراحتاً اعلام میکند که در حدفاصل سالهای ۹۶ تا ۹۹، میزان محبوبیت خودش بین مردم از ۹۰ درصد به زیر ۶۰ درصد و حاج قاسم از ۷۰ درصد به بالای ۹۰ درصد رسیده و این یعنی مردم، قهرمان میدان را بیشتر دوست دارند و این راه را انتخاب کردهاند.
زارعی تاکید کرد: آقای ظریف در این فایل تقطیعشده سخنانی درباره دیپلماسی و منطقه و… به زبان میآورد که اگر همه حرفهای او همینها باشد و تقطیع صحبتهای او مفهوم را عوض نکرده باشد سخنان نابجا و غلطی است. تجربه آقای ظریف و دیپلماسی او هم نشان میدهد که عاقبت رویکردهای او و دولت آقای روحانی شکلگیری سنگینترین تحریمهای تاریخ علیه ایران بوده و چنین توجیهات و آسمان ریسمان بافتن هایی نمیتواند مسئولیت این افتضاح در حکمرانی را کم کند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: طبق آنچه آقای ظریف چند بار در مصاحبه تأکید میکند، قرار نبوده است این گفت و گو فعلاً منتشر شود و یا لااقل اینطور به او گفته شده است. با این تفاصیل باید پرسید؛ گفت و گویی با این درجه از اهمیت و حاوی مطالبی که میتواند فضای سیاسی کشور را بههم بریزد، چطور به بیرون درز کرده است؟ آیا آقای آشنا که خود از جمله چهرههای امنیتی در دولت آقای روحانی است از اهمیت این فایل صوتی مطلع نبوده و در نگهداری آن اهمال کرده است و یا این فایل با برنامهریزی قبلی و بهشکل غیررسمی برای تأثیرگذاری در انتخابات ۱۴۰۰ منتشر شده است؟
وی افزود: سؤال مهمتر اینکه؛ چطور این فایل برای اولین بار توسط تلویزیون فارسیزبان ایران اینترنشنال پخش شده است؟ اگر این فرایند یک فرایند برنامهریزیشده نیست، آیا آقای آشنا نباید جوابگوی این اهمال در زیرمجموعه خود باشد؟
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اضافه کرد: علیرغم مسئولیت آقای اشنا و زیرمجموعهاش و سخنان پر از غلط آقای ظریف در این فایل، نحوه مواجهه با این مسئله را باید فراتر دید.
وی ادامه داد: نکته مهم برنامه دشمن در این زمینه است؛ دشمن و بهویژه رسانه بدنام و رسوایی مانند ایران اینترنشنال که مزدبگیر جلادی مانند بنسلمان است با چه رویکرد و انگیزهای این فایل را منتشر کرده است؟ آیا هدف تشدید یک دوقطبی مضر درباره سیاست خارجی در کشور است که در این راستا میخواهد موضع آقای ظریف و دوستانش را تقویت کند؟ و یا بهدنبال شکلگیری نزاعی است که نهایتاً دود آن به چشم تمام جناحها و از جمله اصل انتخابات برود؟
زارعی افزود: علت هرآنچه باشد، نمایندگان دولت بازی جدیدی را برای نقشآفرینی فعال در انتخابات ۱۴۰۰ شروع کردهاند که شاید ظریف هم در این میان قربانی سادهانگاری خود در اعتماد به مجموعه آقای آشنا شده باشد.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نزدیک است و علیرغم همه انتقادات و افت محبوبیت دولت میان مردم که آقای ظریف در مصاحبه خود به یک مصداق آن اشاره کرده است، هنوز هم عدهای بهدنبال امتداد وضع موجود هستند و یکی از نمادهای آن را هم محمدجواد ظریف میدانند.
وی اظهار داشت: نکته مشخص این است که ضمن مسئول دانستن جناب آقای آشنا و غلط دانستن رویکرد آقای ظریف که میتواند معانی مشخصی برای انتخابات داشته باشد، باید از قرار گرفتن در مسیر سیاسی دوستان بنسلمان اجتناب کرد، چه این رویکرد بنسلمان موافقت با بخشی از اظهارات ظریف باشد و چه دامی که ناظر به انتخابات چیدهاند.
انتهای پیام/
بازار
Error loading HTML
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، در دیدار معوقه از هفته هجدهم سریآ از ساعت…