دهنوی دبیر گروه دوستی پارلمانی ایران و چین شد
شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ – ۱۲:۴۲ دهنوی دبیر گروه دوستی پارلمانی ایران و چین شد
با رأی اکثریت اعضا سید محسن دهنوی به عنوان دبیر گروه دوستی پارلمانی ایران و چین انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سید محسن دهنوی نماینده مردم تهران و عضو هیأت رئیسه مجلس با رأی اکثریت اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و چین به عنوان دبیر این گروه انتخاب شد.
وی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در این باره گفت: روابط تجاری ایران و چین طی چهار دهه گذشته بر اساس سیاستهای نظام جمهوری اسلامی همواره مورد توجه ویژه دولتمردان بوده است. چین به عنوان یکی از قدرتهای رو به صعود در عرصه بین الملل است که طی سه دهه گذشته توانسته است به پیشرفتهای عظیمی در حوزههای مختلف اقتصادی، نظامی و فناورانه دست یابد. متأسفانه روابط میان ایران و چین طی سالهای گذشته با وجود مبادلات اقتصادی نسبتا گسترده در حد قابل قبولی قرار ندارد. طبیعی است که با توجه به عدم وجود طرحهای راهبردی برای روابط دوجانبه نمیتوان انتظاری از چینیها برای ادامه روابط اقتصادی در شرایط تحریم را داشت.
وی افزود: هم اکنون با وجود موقعیت ممتاز ایران در منطقه غرب آسیا و حتی در سطح جهانی و قرار گرفتن در قلب مسیرهای ترانزیتی اقتصادی میان شرق و غرب و نقش بی بدیل آن در تأمین امنیت تنگه هرمز، مشاهده میگردد که نه تنها کشورهای آسیایی و آفریقایی بلکه کشورهای اروپایی همچون ایتالیا با وجود برخی ملاحظات امنیتی به دلیل حضور پایگاههای ناتو به دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی چینیها هستند و گوی سبقت را از ایران ربودهاند و ایران رتبه قابل قبولی در جذب سرمایه گذاری چینیها در جهان ندارد.
دبیر گروه دوستی پارلمانی ایران و چین اظهار داشت: جمهوری اسلامی همواره به دنبال روابط تجاری و اقتصادی بر مبنای برد برد با چین بوده است و بر همین مبنا حجم تجارت دوجانبه میان دو کشور در سال 2019 با وجود تحریمها در حدود 23 میلیارد دلار بوده است. از این رو با توجه به ظرفیتهای دو کشور و روابط تاریخی اقتصادی طبیعی است که جمهوری اسلامی به روابط با چین توجه داشته باشد و برای روابط بلند مدت برنامه ریزی کند.
دهنوی گفت: روابط راهبردی و بلند مدت میان ایران و چین نیز در ابتدا در سال 94 و در طی سفر شی جین پینگ رئیس جمهور چین به ایران و دیدار وی با مقام معظم رهبری مطرح شد که ثمره آن قرارداد بلند مدت میان ایران و چین بود. بر طبق گفته مقامات مسئول، هم اکنون در روابط اقتصادی دو کشور چرخه تولید وجود دارد و چین تنها کشوری است که به طور رسمی از ما نفت میخرد. سیاست آمریکا و غرب تمرکز بر فشار بر ایران برای جلوگیری از رابطه ما باچین و روسیه است.
دهنوی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی توانایی این را دارد که با استفاده از موقعیت راهبردی خود در جهان، به عنصری کلیدی در ابتکار عمل کمربند و جاده تبدیل گردد و نقش بارزی را در تأمین امنیت جریان انرژی به شرق ایفا نماید. از این رو چینیها نیز به منظور موفقیت بیش از پیش این ابتکار عمل به همکاری با ایران علاقه مند هستند. مانور سه جانبه ایران، روسیه و چین در بندر چابهار در همین راستا ارزیابی میگردید.
وی افزود: جمهوری اسلامی با توجه به پتانسیلهای موجود در چین و توانایی دو کشور ایران و چین در حوزههای مختلف اقتصادی، فناوری، نظامی و امنیتی و گردشگری و اشتراک نظر دو کشور بر عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، دو کشور میتوانند به عنوان مکمل یکدیگر در عرصه بین المللی عمل نمایند و با توجه به تحریمهای ظالمانه آمریکایی، روابط با چین میتواند باعث شکست تحریمها و توطئههای دشمنان و افزایش بسیار زیاد قدرت دو کشور در عرصه جهانی شود و از این رو در شرایط تحریم، نگاه ویژه ای به روابط ایران و چین داریم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار