شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: اقتصادی ساعت: 10:44 منتشر شده در مورخ: 1401/04/26 شناسه خبر: 1883712 در گفتوگو با عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس مطرح شد؛ دو راهکار برطرفشدن مشکل صادرات مشتقات نفتی/ توانایی صادرات خدمات فنی مهندسی در بخش انرژی؛ نقطه قوت صنایع کشور
جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ با اشاره به موضوع ظرفیتسازی برای فروش نفت ایران و صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: برای نفت بهعنوان یک کالای بسیار مهم در اقتصاد ایران برنامهریزیهای زیادی میتوان داشت، ما اکنون با قرارگرفتن در شرایط تحریمی بسیار شدیدی که آمریکاییها پالایشگاههای ما را تحریم کردهاند، باید به دنبال راهکارهای برونرفت از این مشکل باشیم.
وی ادامه داد: این ایده که نفتمان را به پالایشگاههای کشورهای دیگر ببریم و در آنجا تبدیل به فراوردههای نفتی کنیم تا در نهایت بتوانیم آن را بفروشیم، کمی سخت ولی ممکن است، البته ملاحظات جدی دارد؛ ما اکنون با وجود همه اهرمهایی که داریم چیزی در حدود ۱ میلیون بشکه نفت به دنیا صادر میکنیم که معمولاً بازگشت پول آن با مشکلاتی مواجه میشود، یعنی گاهی در برابر طلب حقه خود مجبور میشویم کالا وارد کنیم.
این عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی گفت: از سوی دیگر کشور در حال حاضر در حوزه استخراج نفت در زمینه تکنولوژیهای استخراج از سایر کشورها عقبتر است، به طور مثال در دریای خزر نمیتوانیم استخراج داشته باشیم چون تکنولوژی آن وجود ندارد و وزیر نفت سابق (بیژن نامدار زنگنه) مطرح میکرد که استخراج نفت در عمق هزارمتری در دریای خزر برای ما امکانپذیر نیست.
وی توضیح داد: اما کشور ما در زمینه پالایشگاه ظرفیتهای خوبی دارد؛ بنابراین میتوان سرمایهگذار خارجی برای پالایشگاه سازی در داخل کشور را نیز بررسی کنیم و نقطهضعف موجود در استخراج را از طریق بهکارگیری نقطه قوت خود یعنی پالایشگاهها تقویت کنیم.
کوچکی نژاد توضیح داد: قرارگاه خاتمالانبیا در این حوزه بسیار فعال است چه در فروش نفت و چه در فروش بنزین، این قرارگاه تا کنون کارهای بزرگی انجام داده، و نمایندگان معتقدند ما علاوه بر اینکه این توان را داریم که تکنولوژی و نفت را به خارج از کشور ببریم و از آنجا صادرات انجام دهیم، میتوانیم در داخل کشور هم همه این ایدهها را بالفعل کنیم.
وی تأکید کرد: فروش فراوردههای نفتی مانند بنزین هم مشتری بیشتری دارد و هم تحریمهای کمتری نسبت به آن اعمال شده است و امکان خنثیسازی تحریمها با تبدیل نفت کشور به فرآورده از طریق پالایشگاههای داخل و خارج وجود دارد.
وی در ادامه گفت: ما در صادرات نفت خام مشکلات جدی داریم ولی در صادرات فراوردههایی مانند بنزین مشکلات کمتر است، زیرا کشورهای حاشیه خلیجفارس و نفتی عموماً قدرت و توانایی تولید بنزین ندارند، در نتیجه بهتر است به دو شکل به سمت تولید فرآورده برویم، اولاً سرمایهگذار خارجی را به داخل بیاوریم تا در بخش نفت و گاز ما سرمایهگذاری کند و از خامفروشی جلوگیری شود ثانیاً از ظرفیت سهامداری در پالایشگاههای فرا سرزمینی برای تبدیل نفت خود به فرآوردههای نفتی نظیر بنزین استفاده کنیم.
عضو کمیسیون برنامه بودجه در پایان گفت: کشور ما در خصوص صادرات خدمات فنی مهندسی در بخش انرژی نیز تواناییهای زیادی دارد که قطعاً این توان برای ما در حوزه خدمات فنی و مهندسی در پالایشگاههای کشور و به طور مشخص در حوزه تولید بنزین، یکی از تجربیات بسیار موفق است که این توان را برای ما ایجاد میکند تا صادرات خدمات فنی مهندسی را هم در برنامههای آینده کشور بگنجانیم.
اخبار نفتی را از لینک زیر دنبال کنید.
رئیسجمهور فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران به بازار جهانی شد
انتهای پیام/
آموزش زبان فرانسه دانلود سریال پوست شیر آفر تور کیش بلیط هواپیما آنلاین بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، بنا به اعلام کادر پزشکی تیم ملی فوتبال، وضعیت…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سرخپوشان پایتخت برای آمادگی کامل در شروع مجدد مسابقات،…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، در ادامه رقابتهای لیگ ملتهای اروپا و از مرحله…