سیاسی

دیپلماسی اقتصادی با همسایگان فراموش شده/ معاونت اقتصادی وزارت خارجه را کف عملیات بین‌المللی تجاری کشورنمی‌بینیم

شنبه ۵ مهر ۱۳۹۹ – ۱۰:۳۳ دیپلماسی اقتصادی با همسایگان فراموش شده/ معاونت اقتصادی وزارت خارجه را کف عملیات بین‌المللی تجاری کشورنمی‌بینیم

عضو هیأت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه باید دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه فعال باشد گفت: نیازمند وزارت امور خارجه اقتصادی- سیاسی هستیم که بخش اقتصادی آن به بخش سیاسی بچربد تا با همسایگان مراوده تجاری بیشتری داشته باشیم.

دیپلماسی اقتصادی با همسایگان فراموش شده/ معاونت اقتصادی وزارت خارجه را کف عملیات بین‌المللی تجاری کشورنمی‌بینیم

روح‌الله متفکرآزاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره انتقاد مردم به وزارت صمت در عمل به ایفای وظایفش اظهار داشت: متاسفانه حال صنعت خوب نیست و ما در سال جهش تولید در کشوری که در حال تحمل فشار تحریم‌هاست و با انواع فشارهای اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنیم ماه‌هاست وزیر صنعت معدن تجارت نداریم.

وی افزود: ‌این گلایه از دولت وجود دارد که چرا حدود 130 روز وزارت مهم و استراتژیک صمت بدون وزیر است.

**وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی اقدامات تخصصی خودش نیست

عضو هیأت رئیسه مجلس تصریح کرد: برخی مدیریت‌ها و شوراها که باید در وزارت جهاد کشاورزی باشد به وزارت صمت و زیرمجموعه معاونت بازرگانی آن رفته است وحتی نمی‌دانیم برای مثال پیگیری موضوعات مربوط به نخود، لپه، گندم، جو و نهاده‌های داخلی را از کدام وزارتخانه جویا شویم.

متفکر‌آزاد گفت: از سال 92 تاکنون وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی اقدامات تخصصی خودش نیست زیرا خیلی از مدیریت‌های آن به وزارت صمت منتقل شده است.

وی با انتقاد از فقدان دیپلماسی اقتصادی در کشور خاطرنشان کرد: با و جود اینکه مجلس مصوباتی درباره توسعه دیپلماسی اقتصادی داشته و وزارت خارجه را موظف به تغییر ساختار و تشکیل معاونت اقتصادی کرده و باید رایزن‌های اقتصادی هر چه سریع‌تر فعالیت خود را از سر گیرد ما خیلی اقدام خاصی مشاهده نمی‌کنیم.

**معاونت اقتصادی وزارت خارجه را کف عملیات بین‌المللی تجاری کشورمان نمی‌بینیم

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: باید بهبود در این شرایط را با راه‌اندازی معاونت اقتصادی وزارت خارجه می‌دیدیم اما خروجی این دیپلماسی را در کف عملیات بین‌المللی تجاری کشورمان نمی‌بینیم هر چند که بخشی از عدم عملیاتی شدن این موضوع به فشارهای تحریمی بازمی‌گردد اما ما باید از ظرفیت کشورهای منطقه و همسو بتوانیم استفاده کنیم.

متفکر‌آزاد خاطرنشان کرد: کشوری که می‌تواند با آوردن 40 میلیارد دلار تراز تجاری خود را سامان دهد این ظرفیت را در پیرامون خود به راحتی می‌تواند فعال کند و همین نیاز را با استفاده از پتانسیل 15 کشور همسایه رفع کند.

وی افزود: ‌مهمترین بخش وزارت امور خارجه باید معاونت اقتصادی آن باشد و شاید ما وزارت خارجه اقتصادی- سیاسی نیاز داریم که عملا بخش اقتصادی آن به بخش سیاسی بچربد هر چند که نمی‌توان آن را از یکدیگر تفکیک کرد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =

دکمه بازگشت به بالا