ذوالنوری: ایران قربانی تروریسم و افراط گرایی و در خط مقدم مبارزه با تروریسم است
پنجشنبه ۵ فروردین ۱۴۰۰ – ۱۹:۳۵ ذوالنوری: ایران قربانی تروریسم و افراط گرایی و در خط مقدم مبارزه با تروریسم است
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست تقویت همبستگی برای مقابله با تروریسم در جهت صلح و رفاه منطقه ای گفت: جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم و افراط گرایی و در خط مقدم مبارزه با تروریسم است.
به گزارش خبرگزاری فارس، مجتبی ذوالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست موضوعی با عنوان تقویت همبستگی برای مقابله با تروریسم در جهت صلح و رفاه منطقه ای در چهارمین کنفرانس روسای مجالس درباره مقابله با تروریسم و تقویت ارتباطات منطقه ای گفت: در ابتدا مراتب تشکر و قدردانی خود را از مجلس ملی ترکیه برای میزبانی این نشست مهم ابراز نموده و امیدوارم چهارمین کنفرانس رؤسای مجالس بتواند با هم اندیشی نمایندگان محترم پارلمانها، به نتایج مهم و اهداف مورد نظر این کنفرانس در مقابله با تروریسم و تقویت همکاریهای منطقه ای دست یابد.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: موضوع تروریسم، به عنوان مهم ترین و اساسی ترین چالش امنیتی در دنیای جهانی شده، باید در قرن بیست و یکم، مورد توجه جدّی قرار گیرد. این کنفرانس، فرصتی است مغتنم و ارزشمند، برای کشورهای ما، که با همکاری و رویکرد چندجانبه گرایی، خود را از مدار معیوب یکجانبه گرایی و اقدامات پیشدستانه رهایی بخشیم و امنیت دسته جمعی منطقهای، مبتنی بر واقعیتها و مختصات منطقه را پایه گذاری نمائیم زیرا تروریسم، به عنوان پدیده ای چند وجهی و چند بعدی، صرفاً از طریق همکاری و معاضدت منطقه ای و بین المللی محو و ریشه کن خواهد شد.
وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران، تروریسم به دلیل اینکه یکی از جدّی ترین و بلکه خطرناک ترین مظاهر تهدید برای صلح و امنیت بین المللی تلقی می شود؛ در همه اشکال و مظاهر آن، از سوی هر کسی، هر کجا و برای هر هدف و مقصودی که باشد، مطرود و محکوم است.
وی گفت: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم، مانند برخی کشورهای قدرت طلب و استعمارگر که به بهانه مبارزه با تروریسم، خود عامل و مبنای اقدامات تروریستی شده اند و به تروریسم دامن می زنند، نبوده و ایران اسلامی به دنبال این است که با محوریت دین مبین اسلام که آزادگی و کرامت انسانی را مبنا قرار داده و همه انسانها را به این ارزش ها دعوت نموده است، به جامعه ای پر از صلح ، دوستی، برابری، عدالت، آزادگی، امنیت و پایبند به ارزش های اسلامی و انسانی نائل شود و بشریت را از این وضعیت نابسامان، نجات دهد.
این نماینده مجلس در دوره یازدهم بیان کرد: همه شما در تعریف تروریسم یعنی استفاده از زور و ترس و فشار برای رسیدن به مقاصد سیاسی، با اینجانب هم عقیده هستید. با همین منطق، آیا تحریمهایی که چهار دهه است بر مردم ایران اعمال میشود تا آنها را تحتفشار قرار دهد بهگونهای که واضعان تحریم به اهداف خود برسند، معنایی غیر از تروریسم دارد؟ جمهوری اسلامی ایران همواره در معرض شدیدترین حملات تروریسم اقتصادی و تحریم های ضد بشری از جمله دسترسی به دارو و تجهیزات مقابله با بیماری کرونا قرار دارد. تروریسم اقتصادی، امنیت، سلامت و رفاه شهروندان عادی را با هدف تحقق اهداف سیاسی، هدف خشونت خود قرار میدهد و این دقیقا کاری است که تحریمهای آمریکا برای آن طراحی شدهاند.
ذوالنوری ادامه داد: متأسفانه، بسیاری از هنجارها، معیارها و ادبیات بینالمللی در مورد تروریسم توسط تعداد کمی از کشورها تعریف و تولید شده است.
ذوالنوری افزود:عمدتاً آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی، بر اساس منافع نامشروع و ملاحظات سیاسی خود، معیارهایی را برای مقابله با تروریسم تعریف میکنند. ما باید این انحصار را بشکنیم، زیرا کشورهای ما قربانی تروریسم و افراطگرایی و در خط مقدم مبارزه با تروریسم هستند. ما باید با تقویت همکاری و هماهنگی میان خود، راه های نوینی برای ایجاد هنجارها و مقررات بینالمللی در مبارزه با تروریسم ترسیم کنیم. اقدام خصمانه آمریکا در ترور شهید قاسم سلیمانی و پذیرش رسمی مسئولیت آن تنها یکی از مصادیق اعمال تروریستی آمریکا است که در منطقه در حال اجراست. همچنین ترور دانشمند ممتاز کشورمان دکتر محسن فخری زاده به دست عوامل رژیم صهیونیستی، مصداق بارز تروریسم دولتی و عامل بی ثباتی و ناامنی در منطقه است. تعداد 17 هزار نفر شهروند ایرانی اعم از روسای قوه، نخست وزیر، اساتید دانشگاه، فرماندهان نظامی، نمایندگان پارلمان تا مردم پابرهنهی کوچه و بازار توسط سازمانهای تروریستی مورد حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی اسرائیل و کشورهای غربی و اروپایی، ترور و شهید شده اند، ولی اعضاء سازمان تروریستی مجاهدین خلق یا در حقیقت همان سازمان منافقین، امروز راحتتر و آزادانه تر از اعضاء پارلمانهای کشورهای اروپایی، در آن پارلمانها تردد می کنند.
نماینده مردم قم در مجلس بیان کرد: تروریسم نه تنها ابزار سیاست خارجی آمریکا بلکه از ارکان مهم و محوری سیاست خارجی این دولت است و حمایت و پشتیبانی از گروههای تروریستی و حتی دستزدن به اقدامات تروریستی ازسوی دولت آمریکا و نیز برچسب تروریسم زدن به هر کشور و جریانی که مقابل تجاوزگری آمریکاییها مقاومت کند، از جمله ترفندهای آنها برای تأمین منافع نامشروعشان است و هر کشور و یا جریانی که مقابل منافع نامشروع آمریکا بایستد، در چارچوب راهبرد تروریسم نماییِ آمریکاییها، آن کشور و جریان متهم به تروریست بودن میشود.
وی افزود: در مبارزه با تروریسم کشورهای منطقه هستند که باید نقش اصلی را بر عهده داشته باشند، چراکه هرچه نزدیکی جغرافیایی کشورها به مراکز اصلی فعالیت تروریستها بیشتر باشد، تهدیدات علیه آن کشورها بیشتر و در نتیجه نقش آن کشورها در مقابله با تروریسم نیز مهم تر خواهد بود.
این نماینده مجلس در دوره یازدهم ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سالهاست بر این نکته تاکید می کند که جهان باید به راهکارهای واقعی و موثر در مقابله با تروریسم روی آورد و استفاده ابزاری و گزینشی از آن را کنار بگذارد.
وی افزود: اینجانب میخواهم بر ضرورت جلوگیری از سوءاستفاده و سیاسی کردن مقابله با تروریسم علیه هر یک از کشورهای عضو سازمان ملل تأکید و تصریح کنم که مقابله با تروریسم و تأمین بودجه مقابله با تروریسم، باید کاملاً مطابق با منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی باشد. بهتبعِ همین منطق، ما تهیه یکجانبه لیستهایی را که دلبخواهانه برخی کشورها را در لیست کشورهای بهاصطلاح حامی تروریسم معرفی میکنند، مردود میدانیم و معتقدیم که نگاه ابزاری به مقوله تروریسم با قوانین بینالمللی مغایرت دارد. نگاه ابزاری و سیاسی به مقوله تروریسم نهتنها این مشکل جهانی را حل نمیکند بلکه به آن دامن نیز می زند و جامعه بین الملل برای مقابله با این پدیده شوم باید از قدرت دیپلماتیک و اقتصادی، تقویت قوانین، همکاریهای سیاسی، حقوقی و اطلاعاتی – امنیتی بهره ببرد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در پایان، امیدوارم این کنفرانس در راستای مسائل مهم منطقه ای و تبادل تجربیات سازنده و اطلاعات مورد نیاز، فرصتهایی را برای کشورهای منطقه جهت تبادل دیدگاهها، تعامل و همافزایی در راستای ارتقای همکاریهای منطقهای و جهانی به منظور تحکیم روند درازمدتِ همگرایی منطقه ای فراهم آورد.
انتهای پیام/
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار