دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ – ۲۱:۳۲ روحانی: با نگاه بدبینانه تا یک سال دیگر درگیر کروناییم/ اقناع مردم برای رعایت پروتکلها مهمترین مسئله است
رئیسجمهور گفت: با نگاه بد بینانه تا یک سال دیگر هم درگیر کرونا هستیم. فعلا مبنا را بر این میگذاریم امسال و شاید سال آینده مواجه با این مشکل هستیم و کار اصلی در مقابل آن تغییر در سبک زندگی است.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور عصر امروز در جلسه مدیران وزارت بهداشت و متخصصان کرونا گفت: هدف من از این جلسه بررسی پرونده این بیماری در ۸ ماه گذشته است. هر درمان و راهحل دیگر پیشروی ما باشد که به جای خود ممکن است، موثر باشد اما اساس مساله، تغییر سبک زندگی است یعنی همه باید باور کنیم شرایط سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ با شرایط سالهای پیش متفاوت است.
رئیس جمهور اظهار داشت: بعضی از مردم میگویند ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تا چند روز و هفته دیگر است.اینکه بخواهیم عروسی بگیریم باید سبک قبلی را کنار بگذاریم. اگر با سبک قبل بخواهیم مجلس شادمانی بگیریم، شدنی نیست.
روحانی افزود: همه باید بپذیریم و قبول کنیم که نمیشود در یک سالن جمع شویم. سبک و سیاق قبلی در حسینیه و مسجد برای عزاداری ممکن نیست. شرایط مسافرت و رفتوآمد با گذشته متفاوت است. قرار گرفتن دین، علم، تخصص، مناسک دینی و امور بهداشتی در کنار هم را از نقاط قوت کشور در مبارزه با شیوع بیماری کرونا است.
وی تاکید کرد: اگر مراجع عظام تقلید و رهبری به ستاد ملی کرونا کمک نمیکردند، خیلی مشکل پیدا می کردیم.
رئیس جمهور با اشاره به خدمات الکترونیکی در ادارات تصریح کرد: دستگاه دولتی باید خدماتش را الکترونیکی و غیرحضوری ارائه کند؛ اگر ادارهای فردی را حضوری احضار کند، جریمه خواهد شد و ممکن است با انفصال از خدمت تا چند ماه روبهرو شود.
وی ادامه داد: بر مبنای بد بینانه تا یکسال دیگر هم درگیر این بیماری هستیم. فعلا مبنا را بر این میگذاریم امسال و شاید سال آینده مواجه با این مشکل هستیم و کار اصلی در مقابل آن تغییر در سبک زندگی است.
روحانی با تاکید بر اینکه ادبیات مورد استفاده پزشکان برای هشدار به مردم باید از یک منشاء واحد سرچشمه بگیرد، گفت: هشدارها را با تعبیرات مختلف برای مردم باید بیان کنیم. مهم آن است که مردم برای همراهی با سیاستهای ستاد ملی کرونا قانع شوند.
رئیس جمهور بیان داشت: مهمترین مساله این است که ما مردم را برای رعایت پروتکلهای بهداشتی قانع کنیم. با شرایطی که کشور دارد مردم باید به بزرگان بخش پزشکی اعتماد کنند. اینکه میبینیم رهبر انقلاب خودشان را نسبت به مصوبات ستاد ملزم میدانند خیلی مهم است.
وی با اشاره به اینکه برخی متخصصین لحن یکسانی با مردم سخن نمیکنند گفت بشارت و انذار باید در کنار یکدیگر باشد. مردم اگر در کنار ما نباشند موفق نمیشویم. اگر جریمه میگذاریم مردم باید بدانند برای کمک به آنهاست و این جریمهها برای ۱۰ درصد و ۱۵ درصدی است که به دستورالعمل های بهداشتی توجه ندارند.
رئیس جمهور تاکید کرد: مردم نباید فکر کنند از جریمه برای آنها کیسه دوختهایمو ما میخواهیم همه مردم توجه کنند و بپذیرند که شرایط امروز کشور ما با دیروز متفاوت است و این شرایط ممکن است ماهها پیش روی ما باشد.
روحانی خاطر نشان کرد: باید همه از ماسک استفاده و فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت عمومی را مراعات کنند.همه تلاش ما باید این باشد که طرف مبتلا نشود و اگر مبتلا شد بستری نشود. محیط بیمارستان خودش میتواند مبتلا کننده باشد. ما باید زنجیره را متوقف کنیم. وقتی مطمئن شدیم کسی مبتلا شده است، به دنبال آن برویم و بیست یا سی نفر را دنبالشان برویم.
وی با تاکید بر اینکه لازم ات انجام تست را برای شناسایی مبتلایان گسترش دهیم، تصریح کرد: برای گسترش دادن تست، باید هم کیتهای ما آماده باشد و هم در پروسههایی در اینکه کیت به تشخیص برسد.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما آزمایشگاههایمان را باید تکمیل کنیم. کیتهایی که مورد نیاز است را خریداری کنیم و بیاوریم و ما اینجا هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم و اگر لازم باشد همانطور که وزیر بهداشت گفتند می توانیم بیست میلیون یا سی میلیون خرید کنیم. وزیر بهداشت ما گفت برای خرید واکسن ممکن است پولی که میدهیم به واکسن نرسد ما گفتیم ایرادی ندارد. ما برای بهداشت و درمان مردم محدودیتی نداریم.
وی اظهار داشت: من این را منظم و مرتب در ستاد گفتم که هر فرد که مبتلا شد خانواده، دوستان نزدیک و کسانی که با او همراه بودند را فراخوان کنیم و بلافاصله قرنطینه کنیم. ما مجازات سختی برای کسی که قرنطینه را رعایت نکند گذاشتیم. هر فردی که مبتلا است و قرنطینه را بشکند هر دفعه که از قرنطینه خارج میشود ۲۰۰ هزار تومان جریمه میشود. مردم ما نباید از تعداد ابتلای زیاد بترسند و مهم نیست اما اگر فوتی جدید ۲۰ نفر بود و به ۲۵۰ نفر رسید و یا ۳۰۰ نفر شد این معنای آژیر خطر برای ماست.
رئیس قوه مجریه گفت: وزارت بهداشت اعلام کرده ۲۵ هزار تست PCR گرفته میشود من اینجا میگویم این تعداد تست را به ۱۵ هزار دیگر یعنی ۴۰ هزار تست در روز برسانید و ما هم هزینه آن را میدهیم. یکی از راههای اساسی ما این است که سریعتر به تشخیص برسیم و سریعتر طرف ایزوله و قرنطینه کنیم نیاز به بیمارستان را کم بکنیم برای این که ما ان شاءالله بتوانیم با مرگ و میر فاصله بگیریم کاری که دارد انجام میشود.
وی خاطر نشان کرد: از نیروی انتظامی، بازرسین و از وزارت بهداشت میخواهم که همه پای کار بیایند. مردم باید احساس کنند این مصوبات قطعی و اجرای آنها ضروری است و هر کاری که موجب اطلاع بیشتر میشود به مردم توضیح بدهیم و بگوییم که چه تجمعاتی، چه اقداماتی و چه مشکلی موجب افزایش ابتلا به کرونا شده است.
روحانی بیان داشت: در این جلسه مطرح شد که ما از تجربه کشورها به خوبی استفاده کنیم. من خواهش میکنم بخش تحقیقات ما از تجربه همه کشورها استفاده کنند. ما منابع مورد نیاز برای اضافه کردن ۱۱ هزار تختها و تجهیزات مورد نیاز را تامین میکنیم.
وی ادامه داد: نیروی انسانی بار سنگینی بر دوش دارد و لازم است نیروی انسانی مورد لازم استخدام و معوقات آنها تامین شود. ستادهای استانی همه پر تلاش هستند اما استان تهران بار بیشتری بر دوشش است و همه ستادهای استانی اختیاراتی دارند که از آنها استفاده کنند. اعلام قبل از اینکه ما بررسی کنیم مشکلی را حل نمیکند و مردم را سردرگم میکند.
روحانی افزود: دولت از همه توان و امکانات خود برای خدمت به مردم استفاده میکند. همچنین بخش درمان کار عظیم و بزرگی تا امروز انجام داده است و همه ما احساس میکنیم بار بسیار سخت و سنگینی بر دوش دارد و این چیزی نیست که آن را کتمان کرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: دولت و همه مردم کشور قدردان زحمات و تلاشهای عظیم کادر درمان در مبارزه به کرونا هستند. بعضی از موارد مانند مسافرتها نیاز به پروتکلهای جدید دارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال تهیه این پروتکلها است.
وی خاطر نشان کرد: مشکلی با آموزش توسط سامانهها، تلویزیون یا حضوری وجود ندارد و تصمیم گیری در این زمینه در اختیار ستادهای استانی مبارزه با کرونا است. اینکه فردی به جایی اینکه به مدت هشت ساعت سرکار باشد، هشتاد دفعه در جاهای مختلف وقت میگذارد جالب نیست اما مسئله این است که وقتی حضور فرد در محل کار تعطیل میشود او چه کاری انجام میدهد.
روحانی افزود: اینکه هر فردی که میخواهد مسافرت برود از زمانی که از خانه حرکت میکند تا زمانی که با خانه بازگردد چه کاری باید انجام دهد، لازم بود پروتکلی در این زمینه تهیه شود و برای اجرا شدن دقیق آن، برخوردهایی که لازم است انجام شود.
رئیس قوه مجریه خاطر نشان کرد: پروتکلها حتی برای بیمارستانها نیز باید اجرا شود. ممکن است فردی نیازمند یک خدمت پزشکی باشد، باید به کدام بیمارستان و با چه شرایطی مراجعه کند. طبق آمار یکی از قسمتهایی که پروتکلهای بهداشتی خیلی رعایت نمیشود، مطب برخی از پزشکان است که خوشبختانه اکنون به مراتب بهتر شده است. به عبارتی رعایت پروتکلهای بهداشتی باید برای همه بخشها و بیمارستانها باید اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه ستاد مقابله با کرونا زمان و وقت ندارد بیان داشت: بعضی از موارد ممکن است به ظاهر مدنظر قرار گیرد اما در مقام عمل ممکن است تاثیری نداشته باشد. چیزی که در مقام عمل تاثیر گذار است سبک زندگی و حذف زنجیره کرونا است.
روحانی خاطر نشان کرد: اینکه تعطیل میکنیم طرفی را که در خانه میمانیم چطور مدیریت کنیم. این فرد در خانه نمیماند و تمام کارهای عقب افتاده خود را انجام میدهد. دولت با همه امکاناتی که در اختیار قرار دارد اولویت اولش سلامت است.
رئیس جمهور تاکید کرد: با همه توان برای مسائلی که وزارت بهداشت و درمان ضروری میداند در خدمت هستیم. امیدوارم در کنار هم بتوانیم از این موج عبور کنیم و شرایط راحت تر و بهتری در آینده برای مردم داشته باشیم.
وی ضمن بیان اهمیت خرید واکسن برای کشور خاطر نشان کرد: هر کشوری ممکن است ادعا کند به واکسن رسیده است اما این برای ما کافی نیست اگر واکسنی در دنیا کشف شد و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی باشد این واکسن حتماً تهیه میشود و در این زمینه محدودیتی نداریم.
روحانی تاکید کرد: کسی جوری سخن نگوید که دولت، وزارت بهداشت، پزشکان و پرستاران برای مقابله با این بیماری خدای نکرده از صد درصد توانشان استفاده نمیکنند. امیدوارم در این کار بسیار بزرگی که مدافعان سلامت انجام می دهند در پیشگاه خداوند ماجور باشد.
انتهای پیام/
بازار
اخبار کسب و کار
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، تیم ملی انگلیس یکشنبه شب ایرلند را با نتیجه…