سیاستهای جذب معلمان به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تصویب سیاست های جذب معلمان در جلسه امشب (سه شنبه) این شورا خبر داد.
به گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی بعد از ظهر سه شنبه و با حضور روسای سه قوه برگزار شد.
سعید رضا عاملی درباره مصوبات این جلسه اظهار داشت: سیاستهای جذب معلمان در آموزش و پرورش مورد بحث و بررسی قرار گرفت که ماده واحدهای بهعنوان لایحه توسط وزارت آموزش و پرورش در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد.
بیشتر بخوانید:
طرح مجلس برای منع جذب معلم بهصورت خرید خدمات آموزشی
عاملی افزود: در این ماده واحده آمده است که جذب معلم فقط از مسیر دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی باشد و از سایر مسیرها امکان جذب معلم برای آموزش و پرورش وجود نخواهد داشت.
وی گفت: ذیل این ماده واحده ۶ تبصره آمده است که بر اساس تبصره اول، ضوابط اجرایی مبتنی بر ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و ماده یک اساسنامه دانشگاه شهید رجایی مبنی بر جذب معلم با گذراندن دورههای تکمیلی در دانشگاه فرهنگیان یا دانشگاه شهید رجایی امکانپذیر شود تا از این طریق کمبود معلمین متعهد و متخصص امکان پذیر شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستورالعمل اجرایی این تبصره به پیشنهاد شورای عالی آموزش و پرورش و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سه ماه صورت خواهد گرفت.
عاملی گفت: بر اساس تبصره ۲ مصوبه، افرادی که به استناد یکی از قوانین و مقررات موضوعه با واحدهای آموزشی و تربیتی همکاری کردهاند در شرایط برابر با سایر داوطلبان و فقط پس از گذراندن دوره مهارت آموزی یکساله در دانشگاه فرهنگیان یا تربیت دبیر فنی، در دانشگاه شهید رجایی بهکارگیری خواهند شد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اضافه کرد: مدت همکاری تمام وقت این افراد از حداکثر سن برای شرکت در آزمون های استخدامی آموزش و پرورش کسر میشود.
وی افزود: تبصره سوم این ماده واحده تاکید دارد که مجوزهای استخدامی وزارت آموزش و پرورش در مشاغل آموزشی و تربیتی بر اساس شاخص نسبت دانشآموز به کل کارکنان آموزشی توسط سازمان اداری و استخدامی کشور صادر خواهد شد که شاخص نسبت دانشآموز به کل کارکنان به پیشنهاد مشترک وزارت آموزش و پرورش و سازمان اداری و استخدامی کشور بهتصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: بر اساس تبصره چهار این ماده واحده هرگونه گزینش و استخدام در وزارت آموزش و پرورش باید بر اساس ضوابط برای بوم باشد، یعنی تاکید بر این نیست که معلم باید بومی منطقه باشد، ولی جذب آنها برای بومی منطقه است و به مجرد جذب و استخدام امکان جابجایی وجود ندارد.
عاملی شرط اشتغال به حرفه معلمی را بر اساس تبصره پنج این ماده واحده عنوان کرد و اظهار داشت: شرط استغال به حرفه معلمی در همه مدارس (اعم از دولتی و غیر دولتی) دارا بودن گواهینامه صلاحیت معلمی است که بیانگر توانایی یک فرد برای ایفای نقش معلمی است و ترتیب صدور، بهروزآوری، قالب و نوع اطلاعات مندرج در آن توسط شورای عالی آموزش و پرورش تعیین و ابلاغ میشود.
وی افزود: تبصره ۶ ماده واحد نیز این است که بهموجب این مصوبه همه قوانین مغایر در حدود وظایف این مصوبه لغو خواهد شد و طبق مصوبه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضوابط و مقررات قطعی جذب معلم در آموزش و پرورش تعیین شد که منجر به افزایش کیفیت جذب معلمین آموزش و پرورش خواهد شد.
به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش منوط به معلم بوده و ۲۷ راهکار که در عرصههای مختلف در سند تحول آمده است که نیازمند برخورداری از معلمان توانمند متخصص و شایسته با صلاحیت مرتبط است.
عاملی خاطرنشان کرد: تمام تحولات اجتماعی که در جامعه ایران برای استقرار جامعه اسلامی دنبال میکنیم به جذب معلم با صلاحیت و شایسته وابسته است و خوشبختانه معلمین امروز آموزش و پرورش نیز حائز این ویژگیها هستند و انشاءالله شاهد شرایط بهتری برای تعلیم و تربیت در کشور باشیم.