فرهنگ و هنر

سیاسی‌ها و ورزشی‌ها در چارسو/ در سومین روز از «سینماحقیقت» چه گذشت؟ + فیلم و عکس

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سومین روز از هجدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» با برنامه‌های متنوعی همچون مراسم بزرگداشت ابراهیم سعیدی، حضور چهره‌های فرهنگی و سیاسی نظیر محمدجواد ظریف، رائد فریدزاده و علیرضا رضاداد، برگزاری کارگاه‌های تخصصی و نمایش مستند‌های منتخب در بخش‌های مختلف همراه بود. این روز فرصتی برای مستندسازان و علاقه‌مندان بود تا در فضایی پرشور به بررسی آثار و تبادل اندیشه بپردازند.
سه‌شنبه، ۲۰ آذر ماه، سومین روز از هجدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار شد. این جشنواره با برنامه‌های متنوع، حضور چهره‌های برجسته و نمایش آثار برجسته مستند، فضای پویایی را برای علاقه‌مندان به سینمای مستند رقم زد. از برگزاری کارگاه‌های تخصصی تا مرور کارنامه یکی از مستندسازان مطرح کشور، این روز را تبدیل به یکی از پرجنب‌وجوش‌ترین روز‌های جشنواره کرده بود.
محمدجواد ظریف، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، چهره برجسته‌ای بود که در این روز به جشنواره آمد. او به تماشای دو مستند نشست و درباره اهمیت جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» گفت: این فرصتی برای هنرمندان و افرادی است که زحمت می‌کشند و معلوم نیست در اکران امکانی برای دیده شدن داشته باشند و از طریق این جشنواره‌ها این فرصت را پیدا می‌کنند تا با مخاطب عمومی و مردم آشنا شده و مردم نیز با آنها آشنا شوند و بتوانند از این هنر استفاده کنند.

رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، ضمن حضور در این رویداد، از رشد و جایگاه ویژه سینمای مستند در کشور صحبت کرد. او با قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره و تأکید بر اهمیت تنوع سلیقه‌ها، بر لزوم فعال‌سازی ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی سینمای مستند تأکید کرد و اطمینان داد که فیلمسازان ایرانی می‌توانند از بازار‌های بین‌المللی بهره‌برداری مناسبی داشته باشند.

سیاسی‌ها و ورزشی‌ها در چارسو/ در سومین روز از «سینماحقیقت» چه گذشت؟ + فیلم
علیرضا رضاداد، مشاور ارشد رئیس سازمان سینمایی، با حضور در جشنواره، از اهمیت این رویداد در عرصه فرهنگی کشور سخن گفت و آن را مهم‌ترین رویداد مستند ایران دانست. او تأکید کرد که برگزاری منظم و حرفه‌ای این جشنواره به یکی از سرمایه‌های فرهنگی کشور تبدیل شده است و افزود: «فعالیت فرهنگی و هنری به دیده شدن، نقد و ارزیابی زنده است و جشنواره‌هایی نظیر سینماحقیقت می‌توانند تأثیر بسزایی در پیشرفت این حوزه داشته باشند.»
یکی از بخش‌های برجسته روز سوم، مراسم بزرگداشت ابراهیم سعیدی، مستندساز برجسته ایرانی بود که با اجرای حامد شکیبانیا برگزار شد. در این مراسم که با حضور محمد حمیدی مقدم، سعید پور اسماعیلی، مهرداد فرید، و… همراه بود، نقش تأثیرگذار سعیدی در سینمای مستند ایران، به‌ویژه در معرفی فرهنگ و سینمای مناطق کردستان، مورد تجلیل قرار گرفت.
در سومین روز جشنواره، کارگاه «مبانی تاریخ شفاهی و بایسته‌های آن در فیلم مستند» نیز برگزار شد. این کارگاه به همت انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و با حضور گودرز رشتیانی، استاد تاریخ دانشگاه تهران، برگزار شد. مهرداد زاهدیان، رئیس انجمن صنفی، در آغاز این کارگاه گفت: «تاریخ شفاهی یکی از ابزار‌های مهم مستندسازی است که تاکنون کمتر به‌صورت آکادمیک به آن پرداخته شده است.» رشتیانی نیز با اشاره به اهمیت منابع دیداری و شنیداری، تاریخ شفاهی را یکی از ابزار‌های کلیدی در بازسازی گذشته دانست.
نمایش آثار متنوع مستند نیز از دیگر برنامه‌های سومین روز جشنواره بود. در این روز، فیلم‌های بخش‌های مختلف جشنواره به نمایش درآمدند و توسط کارشناسان و مخاطبان مورد بررسی قرار گرفتند. این آثار با موضوعات اجتماعی، انسانی و فرهنگی، نمایانگر تنوع و غنای سینمای مستند ایران بودند و فضای بحث و تبادل‌نظر میان مستندسازان و مخاطبان را ایجاد کردند.
اکران «ضد قهرمان» مستند جنجالی عارف افشار در خانه جشنواره با استقبال مواجه شد، بلیت‌های این مستند از قبل فروخته شده بودند و تماشاگران روی زمین نشستند. اکران «خیابان سوم سئول» ساخته محمودرضا رضایی هم با استقبال گسترده بود و پس از پایان فیلم که ساعت از ۲۳ گذشته بود، محوطه بیرونی سالن‌های سینما مملو از جمعیت بود.

سیاسی‌ها و ورزشی‌ها در چارسو/ در سومین روز از «سینماحقیقت» چه گذشت؟ + فیلم

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا