دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ – ۰۲:۰۳ شرکتهای بزرگ نفتی پیشتاز در توسعه نیروگاههای بادی
با اجرای سیاستهای مبارزه با آلایندگی پیش بینی میشود در برخی از کشورها از جمله انگلیس تعداد نیروگاههای بادی تا سال 2030 از تعداد سکوهای نفتی پیشی بگیرد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، به لطف اجرای سیاستهای مقابله با دی اکسید کربن و آلایندگی انتظار میرود تعداد نیروگاههای بادی فراساحلی در انگلیس از تعداد سکوهای نفتی در این کشور تا سال 2030 پیشی گیرد.
در حال حاضر بسیاری از شرکتهای بزرگ نفتی در حال تغییر در خروجیهای خود هستند تا بتوانند همگام با زمان پیش بروند. هم شرکت بریتیش پترولیوم و هم شرکت توتال فرانسه از برنامههای خود برای تولید برق بادی در انگلیس خبر دادهاند به گونهای که شرکت بریتیش پترولیوم 924 میلیون پوند برای توسعه دو نیروگاه بادی سرمایهگذاری کردهاند.
در سال 2020 شرکت بریتیش پترولیوم از برنامه خود برای به صفر رساند تولید آلایندگی کربن تا سال 2050 خبر داد. درواقع ساخت نیروگاههای بادی بخشی از رفتن بریتیش پترولیوم به سمت این سیاستهاست.
بریتیش پترولیوم برای ساخت این نیروگاهها در دریای ایرلند در حال همکاری با شرکت ENBW آلمان است. در صورتی که این نیروگاههای بادی تکمیل شوند برای 3.4 میلیون خانه در انگلیس برق تولید خواهند کرد.
دولت انگلیس به دنبال آن است که تمام برق مورد نیاز خانههای این کشور را از نیروگاههای بادی تامین کند و ظرفیت تولید برق بادی در این کشور تا سال 2030 تا 40 گیگاوات افزایش دهد.
شرکت بریتیش پترولیوم همچنین اخیرا اعلام کرده که قصد دارد با سرمایهگذاری 1.1 میلیارد دلاری و با همکاری شرکت اکو اینور، نیروگاه بادی خود در آمریکا را توسعه دهد. در سپتامبر سال 2020 این شرکت گفت که به دنبال اجرای یک پروژه است که انتظار میرود تا سال 2030 ظرفیت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر در قالب آن را به 50 گیگاوات برساند.
البته در این مسیر این دو شرکت تنها نیستند به گونهای که شرکت رویال دات شل هلندی – انگلیسی هم به سمت ساخت نیروگاههای بادی فراساحلی رفته است. این شرکت قصد دارد با شرکت انکو هلند در سواحل این کشور نیروگاه بادی بسازد. درواقع رفتن شرکتهای بزرگ نفتی به سمت تغییر در ساختار انرژیهای تولیدی آنها باعث شده تا سهام این شرکتها در بورسهای بین المللی نیز رشد خوبی را تجربه کنند.
درواقع سهام شرکتهای نفتی که به سمت قرار دادن انرژیهای پاک در سبد انرژیهای تولیدی خود رفتهاند عملکرد به مراتب بهتری را نسبت به شرکتهای نفتی که فعلا رویکرد جدی در این زمینه اتخاذ نکردهاند، داشتهاند. به گونهای که قیمت سهام بریتیش پترولیوم پس از آنکه اعلام کردم، مناقصه ساخت نیروگاههای بادی را برنده شده در روز جمعه از 20.75 دلار به 22.05 دلار افزایش یافت.
البته یکی از مشکلات رفتن شرکتهای نفتی به سمت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر این است که به اعتقاد کارشناسان ممکن است، سوددهی انرژیهای تجدیدپذیر با توجه به هزینه تولید انرژی از آنها کم بوده و از طرف دیگر مردم هم مجبور شوند تا برای مصرف انرژی هزینه بیشتری اختصاص دهند.
ممکن است دلیل آنکه شرکتهای بزرگ نفتی به سمت ساخت نیروگاهها و تاسیسات تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر در حوزههای دریایی رفتهاند، این باشد که آنها با ساخت تاسیسات در مناطق دریایی غریبه نبوده و با چالشهای کمتری در این حوزه روبرو هستند.
دولت انگلیس به دنبال آن است تا دسامبر سال جاری 40 درصد برق مورد نیاز خود را از نیروگاههای بادی تامین کرده و ظرفیت خود را به 17.3 گیگاوات برساند.
انتهای پیام/ب
بازار
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، فرشید اسماعیلی که ابتدای فصل جاری به تیم مس…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، بحث حضور محمد صلاح در الهلال کاملا جدی است…
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، اشرف حکیمی برای اولین بار درباره اتهامات تجاوزی که…