سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ – ۱۵:۰۲ صرفهجویی ۶۸۴ میلیون دلاری در یارانه سوخت
با تولید خانواده موتور کممصرف سهاستوانه ایرانی، علاوه بر کاهش ۲۵ درصدی میزان تولید گازهای گلخانهای، صرفهجویی کلی یارانه سوخت برای شمارگان تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاهی در یک دوره پنجساله، حدود ۶۸۴ میلیون دلار خواهد بود.
اخبار شرکتها؛ ایکوپرس– پیمان شرقی، مدیر توسعه و صنعتیسازی موتور کممصرف ایرانخودرو با بیان این مطلب گفت: شمارگان تولید خانواده موتور سهاستوانه طی پنچ سال پس از آغاز تولید، سالانه بالغ بر ۷۰۰ هزار دستگاه خواهد بود. این موتورها در محصولات جدید ایرانخودرو و در سطح ملی، قابلیت نصب بر روی سایر خودروهای داخلی را دارد.
وی افزود: نخستین موتور کممصرف سهاستوانه ایرانی با بهرهگیری از توان علمی و خلاقیت مهندسان گروه صنعتی ایرانخودرو، بدون وابستگی به شرکای خارجی و با همت سازندگان داخلی در شرایط تحریمهای بینالمللی طراحی و تولید شده که قابل رقابت با موتورهای روز مشابه خودروسازان اروپایی است.
شرقی افزود: موتور کممصرف سهسلیندر متناسب با جغرافیای اقلیم ایران طراحی، تولید و نمونهسازی شده است.
وی با اشاره به این که پیشرانه سهاستوانه ایرانی، قابل رقابت با موتورهای مشابه خودروسازان بزرگ است، افزود: این طرح، ایران را در زمره کشورهایی قرار میدهد که دارای مالکیت دانش طراحی و توسعه موتورهای سهاستوانه کممصرف با تزریق مستقیم سوخت و سازگار با محیط زیست هستند.
مدیر توسعه و صنعتیسازی موتور کممصرف ایرانخودرو، هدف از اجرای این طرح را تحقق بیانات مقام معظم رهبری و دستیابی به مصرف سوخت کمتر از پنج لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش با سطح آلایندگی یورو شش، اقتصادی بودن موتور در چرخه عمر محصول و قابلیت بهکارگیری در خودروهای دو رگه (هیبرید) عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده موتور سهاستوانه کممصرف با پنج محصول شامل دو پیشرانه تنفس طبیعی ۱ و ۱.۳ لیتری با فناوری تزریق سوخت درگاهی (PFI)، موتور سوم از نوع ۱.۳ لیتری پرقدرت با فناوری توربوشارژ (TC) و تزریق درگاهی بنزین، چهارمین پیشرانه با ظرفیت ۱.۳ لیتر، پایهگازسوز با پاشش مستقیم بنزین به درون سیلندر و پنجمین و قدرتمندترین موتور از این خانواده نیز یک پیشرانه ۱.۳ لیتری ۱۴۸ اسبی با بهرهگیری از فناوری توربوشارژ و سامانه تزریق مستقیم بنزین (GDI) تحت مالکیت معنوی شرکت ایرانخودرو است. نمونههای دیگر این خانواده موتور، در نیمه نخست سال آینده معرفی خواهد شد.
شرقی با اشاره به این که گروه صنعتی ایرانخودرو برنامه تجاریسازی موتور سهاستوانه را متناسب با نقشه راه قوای محرکه محصولات آینده خود و با رویکرد جهادی دنبال میکند، تصریح کرد: تولید قطعات اصلی این پیشرانه مانند بدنه و سرسیلندر و نیز همبندی آن، در شرکت ایرانخودرو انجام خواهد شد.
انتهای پیام/ب
بازار
Error loading HTML
Error loading HTML
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی گروه سینمایی «هنر و…