ضرورت جایگزینی شناورهای خدماتی خلیج فارس با تولید داخل/توانایی ساخت سکوهای غولپیکر نفتی در داخل
يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۹ – ۰۲:۱۴ ضرورت جایگزینی شناورهای خدماتی خلیج فارس با تولید داخل/توانایی ساخت سکوهای غولپیکر نفتی در داخل
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء گفت: اعلام میکنیم امروز ظرفیت ساخت هر نوع شناور شامل شناورهای نظامی، کانتینربر، فلهبر، صیادی و غیره را در داخل داریم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مراسم امضای 2 قرارداد سرمایهگذاری تأمین و تحویل 10 فروند شناور رهنمابر به میزان 3907 میلیارد ریال بعدازظهر امروز با حضور وزیر راهوشهرسازی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و دبیر شورای عالی صنایع دریایی برگزار شد.
در این مراسم سردار سعید محمد اظهار داشت: توجه به تولید داخل و این موارد نقطه عطفی در روند توسعه دریامحور کشور است توسعه صنایع دریامحور در هر کشور شاخصهای از پیشرفت و توسعه آن کشور است.
وی با بیان اینکه توسعه کشورهای غربی براساس صنایع دریامحور رخ داده است، گفت: آنچه طبق دغدغه مقام معظم رهبری است این است که بتوانیم با توسعه صنایع دریایی در هر نقطه دنیا نقشآفرین باشیم و امروز این ظرفیت از نظر توان اجرایی، دانش فنی، پرسنل تخصصی و تکنولوژی در کشور وجود دارد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا افزود: در خلیج فارس، دریای عمان، سواحل مکران و دریای خزر این ظرفیتها وجود دارد که باید استفاده شود. صنایع دریایی میتواند مکمل حملونقل کشور باشد.
محمد با بیان اینکه ایران چهارراه ترانزیتی دنیا و منطقهای ژئوپولیتیک است گفت: نباید از این ظرفیت خارج شد و این مسیر ترانزیتی را از دست داد.
وی با اشاره به قرارداد امروز بر توسعه شناورها اظهار داشت: امضای این سند در وزارت راه مثبت ارزیابی میشود. ما با شورای عالی صنایع دریایی به دنبال این بودیم که بحث شناوری را توسعه دهیم. دهها فرند شناور خدماتی در خلیج فارس خدمات سرچاهی به سکوها میدهند اینها شناور و کروی خارجی هستند که موجب خروج ارز از کشور ما میشود. در حالی که میتوان از محل صندوق توسعه ملی و منابع غیر نقدی و نفتی با خرید تضمین وزارت نفت به مرور این شناورها را با شناورهای داخلی جایگزین کنیم که البته این موضوع در وزارت نفت به نتیجه نرسید ولی در وزارت راه دنبال میشود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا با اشاره به ظرفیتهای شناورسازی و سکوسازی در صدرا بیان کرد: در کنار شناورسازی صدرا در ساخت سکوهای غولپیکر نفتی فعال است، ما 10 سکوی 2500 تنی در 2 سال گذشته ساختیم و در خلیج فارس نصب کردیم، همچنین دومین کشتی 130 هزار تنی افراماکس را به آب انداختیم.
محمد به ظرفیت و توان داخلی در احداث لوله زیر دریا اشاره کرد و گفت: امروز اعلام میکنیم توانایی ساخت هر نوع شناور نظامی، فلهبر، کانتینربر، صیادی و غیره را در داخل داریم.
وی ادامه داد: کار را را ساخت این پنج فروند شناور طبق قرارداد امروز آغاز میکنیم و امیدواریم شناورهای جدیدی را با همکاری همه ارگانهای دستاندرکار بسازیم.
انتهای پیام/ب
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار