عمویی: وحدت نظر راهبردی ضرورتی کلیدی است/ راهکار اول کشور خنثی سازی تحریمهاست
پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۹ – ۲۰:۰۲ عمویی: وحدت نظر راهبردی ضرورتی کلیدی است/ راهکار اول کشور خنثی سازی تحریمهاست
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در موضوع مشکلات اقتصادی رهبر انقلاب یک نگاه راهبردی را ارائه کردند، گفت: اگر کسی بخواهد بر اساس روایت صحیح و دقیق از فرمایشات ایشان نگاه کند، راهکار اول و اولویت کشور خنثیسازی تحریمهاست.
ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در دیدار با مسئولین ستاد بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی و اشاره ایشان به ضرورت وحدت در کشور، اظهار داشت: وحدت هم توصیه مقام معظم رهبری هست و هم محور پیروزی حرکت انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی اتحاد کلمهای بوده که بین مسئولین جمهوری اسلامی و مردم تاکنون اتفاق افتاده است.
وی افزود: واقعیت این است که ما بر اساس ارزیابیهای اجتماعی میبینیم که مطالبات مردم عموماً در مسائل کلی مشابه است و خواستههایشان در این زمینه روشن است و در جایی که ممکن است در مسیر حرکت کشور مشکل پیش بیاید، مسئولین کشور و روسای قوا و دستگاههای کشور میتوانند با هم به یک وحدت نظر برسند.
عمویی با بیان اینکه بیانات مقام معظم رهبری در شرایط حساس کنونی مطرح شده که تمام تلاش و برنامهریزی دشمنان بر این است که مسیر حرکت کشور را دچار اختلال کنند و برنامه های راهبردی کشور را با ایجاد اختلال در نیروهای مجری و سیاست گذاری برنامه ها متوقف کنند و آمریکایی ها با پیگیری فشار حداکثری سعی میکنند مسئولین کشور را دچار اخلال در تصمیم گیری کنند، گفت: وحدت نظر راهبردی یک ضرورت کلیدی برای ما هست و از این جهت توصیه مقام معظم رهبری ضمن اینکه برخاسته از اندیشه دینی ما و تجربه چهل ساله انقلاب اسلامی هست، با توجه به شرایط حساس فعلی یک ضرورت امروزی نیز هست.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: شعار مجلس از ابتدا این بود که تلاش میکنیم با دولت در یک مسیر حرکت کنیم و تا کنون سعی کردهایم از برخی ابزارهایمان مثل استیضاح که ممکن است باعث خلل در حرکت کلی دولت شود، استفاده نکنیم و تلاشمان بر این بوده که با برگزاری جلساتی این موضوعات را پیگیری کنیم و انتظارمان از دولت این است که در همین جهت حرکت کند.
وی افزود: وجود اختلاف نظر بین کارشناسان و مدیران امری طبیعی هست ولی تلاش نکردن برای حل این اختلاف نظرها و رسیدن به یک وحدت نظر غیر طبیعی است و از این جهت فکر میکنیم که با توصیه مقام معظم رهبری ضرورت تعامل متفکرانه و جدی بین دولت و مجلس و قوه قضائیه بیش از قبل وجود دارد.
عمویی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد بیانات دیروز رهبر انقلاب پیرامون ضرورت خنثی سازی تحریم ها و تلاش برخی رسانه ها برای انتقال روایت ناقصی از این بیانات تصریح کرد: بیانات مقام معظم رهبری در جلسه با ستاد بزرگداشت شهید سلیمانی برخاسته از تصویر کلیای است که از فضای مدیریت و شرایط کشور از ایشان سراغ داریم.
وی افزود: مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم و مسائلی که مردم در معیشتشان با آن مواجه هستند، هم ریشههای داخلی و هم ریشههای خارجی دارد. ریشه های داخلی این موضوع به این برمیگردد که ناهماهنگی بین دستگاههای مجری و اقتصادی یا کمکاریهایی که در مقولههای مختلف مدیریتی صورت میگیرد ریشه این موضوع هست و برای این نیاز به تلاش مضاعف بین مسئولین است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در موضوع مشکلات اقتصادی که برآمده از اقدام دشمنان کشور و اعمال تحریم علیه ما هست رهبر انقلاب یک نگاه راهبردی را ارائه کردند، خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد بر اساس روایت صحیح و دقیق از فرمایشات ایشان نگاه کند، مبنی بر این است که راهکار اول و اولویت کشور خنثی سازی تحریمهاست.
عمویی ادامه داد: بخشی از خنثیسازی تحریمها به تقویت توان داخلی کشور و توجه به تولید ملی یا توجه به نیروی جوان داخلی برمیگردد و لازم هست که به اینها رسیدگی شود و بخشی از این موضوع هم به این برمیگردد که ما باید کاری کنیم که دشمنانمان از مسیر اعمال تحریم علیه ما دست بردارند.
وی با تاکید بر اینکه حتماً موضوع اول اولویت دارد و راهکار اصلی آن هست و از این جهت در مجلس شورای اسلامی کمیسیون های مرتبط با این موضوع اعم از کمیسیون اقتصادی، برنامه و بودجه و صنایع این مسئله را دنبال می کنند که راههایی را برای تقویت تولید داخلی ایجاد کنند، گفت: اهمیت این موضوع از این جهت است که اگر دشمن به این نتیجه برسد که راهکار داخلی برای حل مشکلات در داخل جمهوری اسلامی پیدا شده و اعمال تحریمها بی نتیجه هست، سعی خواهد کرد از این مسیر برگردد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی با اشاره به تحریم ها در سال های گذشته تصریح کرد: در سالهای ۹۰ و ۹۱ یکی از تهدیدات دائمی دشمن در مورد ما این بود که دائما دست به تحریم بنزین میزد و ما در آن مقطع روزانه بیش از ۲۰ میلیون لیتر بنزین برای مصرف روزانه خودرو های داخلی وارد می کردیم اما مسیری که انتخاب شد، هم با تولید مقطعی بنزین پتروشیمی و بعد از آن افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس گزینه تحریم بنزین ایران برای همیشه از سمت دشمنان ما برداشته شد و احساس کردند این مسیر به این نتیجه نمی رسد و باید تدبیری کنند.
وی افزود: خنثی سازی فشار تحریمی در موضوع بنزین که با افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس رخ داد، نمونهای روشن برای این مسئله است و از این جهت اگر راهکار خنثی سازی تحریم را در داخل پیدا کردند در واقع ابزار تحریم را از دشمن گرفتهاند و آن وقت خود کشورهای غربی هستند که سعی میکنند این مسیر را اصلاح کنند.
عمویی تاکید کرد: تا روزی که مسیر تجارت خارجی ما از سمت کشورهای غربی می رود، نمی شود انتظار داشت که مشکلات اقتصادی ما حل شود. ما در سالهای ۹۴ تا ۹۶ که ادعا می شد تحریم ها برداشته شده هم این تجربه را داریم و شاهد بودیم در این چند سال علیرغم اینکه دشمنان ادعا میکردند تحریم ها را تعلیق کرده اند یا برداشتهاند اما مسائل اقتصادی این کشور حل نشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: ریشههای مشکلات اقتصادی ما عمدتاً به مسائل داخلی برمیگردد و برای اینکه اقتصادمان را تقویت کنیم و هم ابزار تحریم را از دشمن بگیریم، اولویت اول خنثی سازی تحریم ها هست. اینکه کسانی مدعی شوند گزینه رفع و تعلیق تحریم ها هم وجود دارد، منکر نمیشویم ولی حتماً می دانیم که اولویت ندارد و این ادعا قلب واقعیت در این مسیر است.
وی با بیان اینکه ما در کمیسیون امنیت ملی با همین نگاه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را تهیه کردیم، گفت: ما منکر مسیر اصلی در خنثیسازی تحریمها نیستیم و مسیری هست که در عمده کمیسیون های تخصصی مجلس پیگیری میشود، اما ما هم در کمیسیون امنیت ملی بعنوان کمیسیونی که وظیفه ذاتیاش پیگیری امنیت ملی و سیاست خارجی هست، در این چارچوب عمل کردهایم که با تقویت برنامه هستهای سعی بکنیم که دشمن را به این نتیجه برسانیم که مسیری که می روند غلط و بی مبنا هست و اگر فکر می کنند ادعاهایشان واقعی هست، سعی کنند این مسیر را اصلاح کنند.
عمویی در پایان تاکید کرد: اگر کسانی برداشت غلطی از این ماجرا کنند در واقع مسیر کلام مقام معظم رهبری را از مسیر اصلی منحرف می کنند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار