دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۲:۱۴ فارس من| ۷۰ درصد ظرفیت صنایع پیچ و مهره غیرفعال است
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره گفت: ۷۰ درصد ظرفیت کارخانه های تولید پیچ و مهره به علت نبود مواد اولیه غیر فعال است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «نهادهای نظارتی و امنیتی به بازار شمش و مقاطع فولادی ورود کنند» اعلام کردند که«امیدواریم قوه قضائیه و بقیه نیروی امنیتی به خصوص اطلاعات سپاه به بازار شمش، فولاد و مقاطع فولادی ورود کنند ما میتوانیم خودکفا در این زمینه ها باشیم و ارزانی را ایجاد کنیم. باید جلوی رانت عظیم در این حوزه ها و بی کفایتی وزارت صمت در سال جهش تولید گرفته شود.»
در این خصوص سید اسماعیل مرعشی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره با بیان اینکه افزایش قیمت پیچ و مهره به دلیل کمبود این کالا در بازار است افزود: اردیبهشت امسال مواد اولیه را کیلویی ۹ هزار و ۵۰۰ تومان میخریدیم، اما قیمت آن اکنون بیش از ۱۹ هزار تومان است.
وی گفت: قیمت نهادههای تولید پیچ و مهره در مقایسه با سال ۹۸ به طور میانگین ۷۰ درصد افزایش یافته است.
عضو هیئت مدیره تولیدکنندگان پیچ و مهره افزود: نیاز بازار برای پیچ و مهره حدود ۴۰ هزار تن است و در صورت تامین مواد اولیه مشکلی برای عرضه محصولات به بازار نداریم.
مرعشی گفت: تامین نشدن مواد اولیه موجب شده است تولید کنندگان پیچ و مهره برای تامین نیاز داخل حتی برای بخش خودرو نیز با مشکل روبرو شوند اکنون فقط ۳۰ درصد مواد اولیه کارخانجات تولید پیچ و مهره تامین میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره گفت: امسال تقاضاهای خرید مواد اولیه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن بوده است، اما شرکت فولاد آلیاژ ایران ۴۰ تا ۶۰ تن از هر کدام از این تقاضاها را تامین کرده است نمایندگان فروش شرکت فولاد آلیاژی ایران حتی قول تامین مواد اولیه برای سه چهار ماه آینده را نیز نمیدهند.
وی گفت: زمانی که از بخش فروش شرکت فولاد آلیاژی ایران مسئله را پیگیری میکنیم ما را به عاملان فروش ارجاع میدهند.
عضو هیئت مدیره تولیدکنندگان پیچ و مهره افزود: در ماههای خرداد و تیر و نیمه نخست مرداد سامانه فروش شرکت فولاد آلیاژی ایران بسته بود و از نیمه دوم مرداد بخشی از نیاز متقاضیانی که در اردیبهشت پول واریز کرده اند تحویل داده شده است این مسئله تولید کنندگان را در انجام تعهداتشان با مشکل روبرو کرده است.
وی افزود: اکنون در کارخانهای از ۴۰ دستگاه فقط سه یا چهار دستگاه کار میکنند که آنها نیز برای سه چهار روز آینده مواد اولیه دارند.
* قیمت پیچ و مهره 2.5 برابر شد
نورالدین مهری، رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره نیز گفت: در هفت، هشت ماه گذشته قیمت پیچ و مهره دو و نیم برابر افزایش یافت.
وی با بیان اینکه میزان مصرف پیچ و مهره کشور سالانه ۱۰۰ هزار تن است افزود: برخی تولید کنندگان محصولات خود را به بازار عرضه نمیکنند. چرا زمانی که نیاز داخلی داریم شمشهای فولادی را صادر میکنیم؟
رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره افزود: اکنون زمان تحویل مواد اولیه به تولید کنندگان پیچ و مهره هفت ماه است و مشخص نیست تولیدکننده در این هفت ماه چه کار باید کند.
وی گفت: به هیچ عنوان تجار بازار پیچ و مهره را به هم نزده اند، زیرا همه توزیع کنندگان این محصول دارای شناسنامه و جواز کسب هستند و میزان سود و مالیات آنها کامل مشخص است و نمیتوانند از آن تخطی کنند.
مهری افزود: میزان سود برای عمده فروشان سه درصد و برای خرده فروشان ۱۱ درصد تعیین شده است.
* برای کسب مجوز واردات، بازار را مختل کردند
علیرضا چایچی مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز گفت: امسال میزان تولید خود را در محصولات مذاب فولادی به ۵۱۵ هزار تن افزایش داده ایم که ۴۵۰ تا ۴۷۰ هزار تن آن انواع محصولات فولادی از جمله میلگرد است.
وی افزود: محصولات ما به بازار داخلی و شرکتهای مادر تخصصی به طور مستقیم عرضه میشود.
چایچی گفت: ۸۰ درصد عرضه محصولات خود شرکت فولاد آلیاژی انجام میدهد و فقط ۲۰ درصد را به عاملین فروش واگذار کرده است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران افزود: نیاز فولادی سالانه صنایع پیچ و مهره کشور ۵۵ تا ۶۰ هزار تن است که امسال بیش از ۲۲ هزار تن آن را به صورت مستقیم و بقیه را از طریق شرکتهای نورد مانند کویر کاشان و افق ابهر تامین میکنیم.
وی گفت: شرکت فولاد آلیاژی ایران امسال به تنهایی توان تامین ۳۰ درصد نیاز صنایع پیچ و مهره کشور را دارد.
چایچی افزود: سال گذشته ۱۵ هزار تن کلاف مورد نیاز صنایع پیچ و مهره را تامین کردیم، اما امسال این حجم را به ۲۲ هزار تن افزایش داده ایم.
مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: در حالی که سال گذشته ۲۵ هزار تن صادرات داشتیم در شش ماهه نخست امسال فقط پنج هزار تن محصولات فولادی صادر کردیم و زمان تحویل تعهدات ما دو سه ماهه است.
چایچی گفت: براساس آمار رسمی گمرک سال ۹۸، هفت هزار تن واردات فولاد آلیاژی برای تولید پیچ و مهره داشتیم و در این سال ۲۳ هزار تن پیچ و مهره نیز وارد شد.
مدیرعامل شرکت آلیاژی ایران افزود: با احتساب ۲۵ هزار تن تولید داخلی پیچ و مهره در مجموع تقاضای بازار برای این کالا ۵۵ هزار تن است.
وی گفت: ممکن است تجار و واسطههایی که از واردات پیچ و مهره سود میبردند برای کسب مجوز واردات دوباره بازار تامین مواد اولیه صنایع پیچ و مهره را با اخلال روبرو کرده باشند.
چایچی افزود: برخی از انواع فولاد وارداتی در داخل بومی سازی شده است.
* صادرات کاهش یافت
سیف الله امیری مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت نیز گفت: در سال ۹۷، هفت هزار و ۲۰۰ تن مفتول برای صنایع پیچ و مهره وارد شد که این حجم در سال ۹۸ به هزار و ۵۰۰ تن کاهش یافت و از ابتدای سال تاکنون نیز وارداتی نداشتیم.
وی افزود: صادرات نیز که در سال ۹۷، دو و نیم میلیون تن بود در سال ۹۸ به ۲۳۶ هزار تن کاهش یافت.
امیری گفت: با توجه به حجم تولید مواد اولیه در داخل برای صنایع پیچ و مهره سازی پذیرفتنی نیست که ۷۰ درصد ظرفیت این صنایع غیر فعال باشد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت افزود: ۱۱۵ واحد تولید پیچ و مهره به دلیل واردات پیچ و مهره بی کیفیت تعطیل شدند و اکنون فقط ۴۰ واحد از آنها دوباره فعالیت خود را آغاز کرده اند.
انتهای پیام/
بازار
اخبار کسب و کار
Error loading HTML
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران ۲۵ آبانماه همزمان با…