فرهنگ و هنر

فحاشی به سکو‌های زنانه ورزشگاه نقش جهان اصفهان و چاقوکشی هواداران فوتبالی؛ جدی می‌فرمایید؟ + فیلم

فحاشی به سکو‌های زنانه ورزشگاه نقش جهان اصفهان و چاقوکشی هواداران فوتبالی؛ جدی می‌فرمایید؟

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، بر خلاف نظر برخی که می‌خواهند حضور زنان در ورزشگاه‌های فوتبال مردان را عادی کنند و نشان دهند می‌توان با همین دست فرمان جلو رفت، اما به نظر این موضوع هنوز دستاویز سلایق سیاسی برخی با لجبازی‌های بچگانه همراه است. سال‌های زیادی از اختلافات بر سر حضور یا عدم حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تماشای یک مسابقه فوتبال مردانه نمی‌گذرد و پرسش اصلی که مطرح است پا برجاست:

آیا شرایط برای حضور بانوان در ورزشگاه‌ها مناسب است؟

رسانه‌ها و افرادی که حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای فوتبال مردانه را تجویز می‌کنند با وجود اینکه خوب می‌دانند فضای داخلی آنجا با نقطه ایده آل فاصله دارد مسئولیت اتفاقات آنجا و انعکاس آن در جامعه را نیز بر عهده می‌گیرند؟

موضوعی که به طنز گرفته شد، اما جدی بود؛ جدی می‌فرمایید؟

خوب است یادی کنیم از جملات برنامه معروف بررسی وضعیت حضور بانوان در ورزشگاه‌های فوتبال لیگ برتر و جملاتی که مجد زاده در مورد فراهم نبودن شرایط حضور بانوان در ورزشگاه‌ها داشت.
اینکه آیا واقعا ورزشگاه‌های فوتبال ما آمادگی لازم برای حضور انبوه تماشاگران زنان را دارد یا خیر؟ مسئله‌ای حل شده نیست و حداقل به مرور زمان و تثبیت و روشن شدن تکالیفی دارد که همچنان مبهم است!

مسئله فرهنگی تماشاگران فوتبال در ایران در مرحله اول یک موضوع فراجنسیتی است و تا حل شدن آن نمی‌توان بی محابا دروازه ورزشگاه‌ها را برای حضور خانواده‌ها باز کرد و توقع داشت هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. البته شاید برخی نمی‌خواهند با صورت مسئله واقعی موضوع مواجه شوند و تلفاتی که ممکن است به دلیل آسیب‌های آن متوجه شود را نادیده بگیرند، اما تصاویر حاشیه‌ای و بعضا داخل ورزشگاه‌ها فکت‌های دیگری به ما ارائه می‌دهند.
تکالیف رسیدگی به موضوع فرهنگی ورزشگاه‌های فوتبال که اتفاقا فقط نوک پیکان تیز آن سمت مردم نیست و بخش زیادی از آن با مسئولین، کانون‌های فرهنگی باشگاه‌های فوتبال و البته رسانه‌ها و افکار عمومی است، همان موضوعیست که باید رویش در بازبینی صورت مسئله با همه ابعاد آن تمرکز کرد.
در حالی برخی رسانه‌ها و افراد شاخص آن حضور زنان در ورزشگاه را جشن می‌گیرند که معلوم نیست تبعات اجتماعی و فرهنگی آن را نیز در نظر بگیرند. شرایط سکو‌های هواداران فوتبال ما به صورت طبیعی خوب نیست و حضور زنان نه تنها اصلاح کننده وضع بد آن نمی‌تواند باشد بلکه در مواردی باعث افزایش تنش و البته بازنمایی خلاف فرهنگ ما در بیرون از آن نیز هست. تجربه حضور ۴۵ هزار زن در سکو‌های نقش جهان اصفهان هم آنقدر که می‌گویند خوب نیست!
حضور زنان در ورزشگاه بدون وجود فرهنگ لازم در آنجا را چه کسانی ترویج می‌دهند؟ همان‌هایی که با پاک کردن صورت مسئله ایجاد محیط امن و کنترل شده در استادیوم‌های فوتبال برای حضور بانوان را نادیده می‌گیرند و برای آن هورا می‌کشند.
ارائه تصویر زشت و زننده چاقو کشی و تهدید با سلاح سرد، هتک حرمت دختر ایرانی با انتشار گسترده تصاویری خلاف شئونات فرهنگ ایرانی و اسلامی نتیجه این لجبازی و بازی با چاقویی است که برخی در بی پرواترین شکل ممکن و بدون تخصص لازم جامعه شناسی در حال تجویز آن هستند.
بازنمایی خلاف واقع تصاویر مثبت ساختگی بدون در نظر گرفتن حواشی ورزشگاه‌ها و آنچه واقعا در سکو‌ها می‌گذرد که در واقع اصل ماجرای بخشی از فرهنگ هواداران فوتبال در استادیوم‌های ایرانی است خطرات بزرگی برای جامعه و فرهنگ ایران در این بخش دارد که باید به آنها توجه کرد.
تصاویری که از حاشیه مسابقه فوتبال بین تیم‌های سپاهان و پرسپولیس و ضرب و شتم برخی هواداران زن، آن هم با چاقو کشی منتشر شد خلاف انعکاس خبری تقویت شده برای حضور بدون مشکل زنان در ورزشگاه نقش جهان اصفهان است.

فحاشی به سکو‌های زنانه ورزشگاه نقش جهان اصفهان و چاقوکشی هواداران فوتبالی؛ جدی می‌فرمایید؟
حتی ماجرا فقط به سکو‌ها و یا حاشیه ورزشگاه ختم نمی‌شود و واکنش دراوزه بان سپاهان و جملات رکیک او به سکو‌هایی که بانوان در آن حضور داشتند برای او جریمه سنگین به همراه داشت.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 10 =

دکمه بازگشت به بالا