فراکسیون شهید دیالمه خواهان ریشهیابی ناکامی سامانههای مبارزه با قاچاق شد
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ – ۲۰:۴۳ فراکسیون شهید دیالمه خواهان ریشهیابی ناکامی سامانههای مبارزه با قاچاق شد
سخنگوی فراکسیون شهید دیالمه مجلس گفت: اعضای فراکسیون شهید دیالمه در جلسه اخیر خود از مسئولان مربوطه خواستهاند که شیوه کار سامانههای مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تشریح کرده و دلیل عدم موفقیت مدنظر را ریشهیابی کنند.
جلال رشیدی سخنگوی فراکسیون شهید دیالمه مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس درباره نشست اخیر این فراکسیون اظهار داشت: جلسه اخیر فراکسیون شهید دیالمه در راستای اهداف و چشمانداز فراکسیون بود که یکی از این اهداف مبارزه با قاچاق کالا است.
وی تأکید کرد: ما در فراکسیون شهید دیالمه تلاش داریم تا بتوانیم منویات و دغدغههای مقام معظم رهبری را در زمینه مبارزه با قاچاق کالا به صورت ویژه پیگیری و برطرف کنیم.
سخنگوی فراکسیون شهید دیالمه مجلس با بیان اینکه جلسه اخیر فراکسیون شهید دیالمه حول محور قاچاق کالا در چهار محور پیگیری شد، گفت: «اجرای دستورات رهبری در به نتیجه رساندن سامانهها به خصوص سامانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، «به نتیجه رساندن گزارش تحقیق و تفحص قاچاق کالا در مجلس دهم»، «نگارش قوانین و اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا مربوط به سال 92» و «فعال کردن نظارت بر اقدامات دستگاههای دولتی در مبارزه با قاچاق» عناوین این محورها بود.
رشیدی با بیان اینکه اکنون سامانههای الکترونیکی مختلفی در دستگاههای مختلف دولتی، نظارتی، تنظیم، تهیه و آماده شده و در حال فعالیت هستند، گفت: این سامانهها آن گونه که انتظار میرفت نتوانستند با ورود کالا قاچاق به داخل مبارزه کنند. البته مبارزه آنان با قاچاق نتیجهبخش بوده اما دغدغه مدنظر مقام معظم رهبری محقق نشده است.
وی افزود: اعضای فراکسیون شهید دیالمه در جلسه اخیر خود از مسئولان مربوطه خواستهاند که شیوه کار و عملکرد این سامانهها را تشریح کرده و دلیل عدم موفقیت مدنظر را ریشهیابی کنند.
سخنگوی فراکسیون شهید دیالمه مجلس ادامه داد: به نظر میرسد مهمترین ایراد این سامانهها این است که یکپارچه نیست و این خود راه را برای متخلفین باز گذاشته است. ما باید تمام تلاش خود را صورت دهیم که کاربری انسان و فرد را در این سامانهها به حداقل برسانیم.
رشیدی تأکید کرد: این سامانهها هرچقدر هم دقیق باشند باز یک فرد یا انسان اطلاعات ورود را ثبت میکند و از این کاربر هم باید صیانت شود چرا که هرچقدر بتوان دخالت انسانی را کمتر کرد به طبع آن میتوان شاهد کمتر شدن ورود کالای قاچاق از مبادی رسمی باشیم.
وی با تأکید براینکه بیش از 90 درصد قاچاق به داخل کشور از مبادی رسمی صورت میگیرد، گفت: به طور مثال شخصی 5 چرخ خیاطی را وارد کشور کرده اما در گمرک گیر افتاده است. اگر خدای ناکرده بر روی کاربر گمرک به سامانه هم دسترسی دارد نظارت دقیقی صورت نگیرد به جای اینکه چرخ خیاطی ثبت شود در سامانه چرخ خیاطی اسباببازی درج میشود و کسی هم نمیتواند کانتینر به آن بزرگی را باز و بررسی کند تا مطابقت دهد. چرا که به سامانه اعتماد دارد.
سخنگوی فراکسیون شهید دیالمه مجلس افزود: آن وقت ما میبینم چندین هزار چرخ خیاطی به مبلغ 10 میلیون تومان به دلیل اینکه چرخ خیاطی اسباببازی درج شده آن قیمت به یک میلیون تومان کاهش مییابد که این مصداق بارز تخلف است.
رشیدی درباره تحقیق و تفحص قاچاق کالا در مجلس دهم نیز خاطرنشان کرد که نمایندگان فراکسیون شهید دیالمه مجلس پیگیر خواهند بود که این تحقیق و تفحص که آغاز آن از مجلس دهم بوده را به سرانجام قطعی برسانند.
وی در خصوص نگارش قوانین و اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا مربوط به سال 92 نیز گفت: قطعاً قانون مشکل داشته که ما تا به امروز نتیجه مطلوب را به دست نیاوردهایم و فراکسیون پیگیر خواهد بود تا این قانون را اصلاح کند.
سخنگوی فراکسیون شهید دیالمه مجلس در پایان گفت: ما قاچاق کالا را از بعد نظارتی مجلس به صورت جدی پیگیری میکنیم تا بتوانیم قاچاق کالا از مبادی رسمی کشور را به حداقل برسانیم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار