لزوم ایجاد آسودگی خریدهای اینترنتی و مبادلات اقتصادی با اعتماد بیشتر/ حساب امانی ابزاری برای اقتصاد دیجیتال
شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: اقتصادی ساعت: 08:59 منتشر شده در مورخ: 1401/09/28 شناسه خبر: 1917330 قلعه بانی در گفتگو با دانا مطرح کرد؛ لزوم ایجاد آسودگی خریدهای اینترنتی و مبادلات اقتصادی با اعتماد بیشتر/ حساب امانی ابزاری برای اقتصاد دیجیتال رئیس سابق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به گسترش سرویس حساب امانی و تأکید بر سپردن این حساب به بخش خصوصی باتوجهبه آییننامه حمایتی گسترش اقتصاد دیجیتال گفت: این سرویس آسودگی خاطر برای مردم در خریدهای اینترنتی را ایجاد میکند و موجب اعتماد بیشتر به انجام مبادلات اقتصادی در بستر دیجیتال میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ حساب امانی سازوکاری در راستای حفظ منافع طرفین معامله است که در آن وجه مبادله شده در یک معامله توسط شخصی ثالث تا زمان ایفای تعهدات نگهداری میشود و پس از تأیید طرفین بهحساب موردنظر انتقال مییابد.
به بیان سادهتر حساب امانی، یک شخص ثالث مستقل است که در ازای کارمزد، تا زمان انجام تعهدات و مسئولیت طرفهای معامله، وجوه پرداختی را نزد خود نگاه میدارد. این سازوکار در حال حاضر در کشورمان بهصورت محدود ارائه میشود و بخش خصوصی در این زمینه فعال است.
بیشتر بخوانید:
سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ایران حدو ۷ درصد است/ جزئیات بسته حمایتی از مشاغل اینترنتی
در آبان ماه ۱۴۰۱ (طرح حمایت از سکوها و کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور) در ششمین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال (در شأن هیئت وزیران)، برای حمایت از کسبوکارهای فضای مجازی تدوین، تصویب و ابلاغ شد.
در ماده ۲ این مصوبه در راستای حمایت از ایجاد و توسعه سکوهای داخلی، بانک مرکزی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و از طریق شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مکلف به فراهمکردن امکان «پرداخت مستقیم، حساب امانی و کیف پول الکترونیک و پرداخت مبتنی بر ریال رقومی دیجیتال» برای خرید محصولات و خدمات در سکوهای داخلی شد.
بانک مرکزی سرویس امانی را به بخش خصوصی بسپارد
بنابراین مصوبه، مفهوم حساب امانی برای اولینبار در اسناد بالادستی مورد اشاره قرار گرفت و کارگروه اقتصاد دیجیتال، بانک مرکزی را مکلف به ایجاد این سرویس کرد.
بهزعم کارشناسان، توسعه حساب امانی میتواند به افزایش پویایی اقتصادی کشور منجر شود و از طریق اعتمادآفرینی میان ارائهدهندگان و دریافتکنندگان خدمات و کالاها بر رونق اقتصادی کشور بیفزاید.
احمد قلعه بانی، رئیس سابق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران درباره لزوم گسترش سرویس امانی در سهولت انجام فعالیتهای اقتصادی به راه دانا، اظهار کرد: این سرویس دارای مزیتهای بیشماری است و در کشورهای مختلف مورداستفاده قرار میگیرد. سازوکار موردبحث میتواند به توسعه ارتباطات اقتصادی در کشور منجر شود و شرایط را تسهیل کند.
وی ادامه داد: با استفاده از خدمات این سازوکار مردم راحتتر میتوانند بهطرف مقابل اعتماد کنند و با خاطری آسوده پرداختیهای خود را انجام دهند. اگر بتوانیم این سیستم را بهدرستی پیش ببریم و حساب امانی بهخوبی کار کند، اتفاقات خوبی در حوزه اقتصادی در کشورمان رخ خواهد داد.
لزوم ایجاد آسودگی خریدهای اینترنتی و مبادلات اقتصادی با اعتماد بیشتر
وی افزود: گسترش سرویس حساب امانی باتوجهبه مصوبه آییننامه حمایتی دولت از گسترش اقتصاد دیجیتال کشور باید در کشور در دستور کار قرار بگیرد تا جامعه از مزیتهای آن بهرهمند شود و فضای اقتصادی کشور پویاتر جلو رود. این سرویس آسودگی خاطری برای مردم در خریدهای اینترنتی ایجاد میکند و باعث میشود که آنان بتوانند با اعتماد بیشتری به انجام مبادلات اقتصادی در بستر دیجیتال بپردازند.
این فعال اقتصاد دیجیتال توضیح داد: استفاده از این راهکار به پویایی بیشتر فضای اقتصادی کشور کمک میکند و به همین دلیل باید تمهیدات لازم در جهت گسترش این سرویس مدنظر قرار بگیرد؛ ولی بانک مرکزی بهتر است در چارچوب وظایف تنظیمگری که برایش در قانون تعریف شده است، عمل کند و ارائه این سرویس را به بخش خصوصی بسپارد.
حساب امانی ابزاری برای اقتصاد دیجیتال
وی تصریح کرد: اعمال سیاستگذاریها و تعیین قوانین باید بر عهده بانک مرکزی باشد، اما این نهاد نباید به امور تصدیگری مشغول شود. بانک مرکزی وظایف مهمی همچون جلوگیری از افزایش نقدینگی و تورم در کشور را برعهده دارد و باید بر این امور متمرکز باشد.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه ورود بانک مرکزی به امور تصدیگری مانند ارائه حساب امانی اقدام درستی نیست، گفت: بهتر است اجازه دهیم سرویس امانی روند فعلی خود را طی کند و بخش خصوصی به ارائه آن بپردازد. بانک مرکزی فقط باید به امور تنظیمگری مبادرت و چارچوبها را مشخص کند.
قلعه بانی در ادامه افزود: موضوع سرعت اینترنت و مشکلات نرمافزاری ممکن است به چالشی بر سر راه توسعه این سرویس در کشورمان تبدیل شود. باید زیرساختهای لازم به لحاظ الکترونیک برای ارائه این خدمت در کشور مهیا شود. این عامل همانطور که تا الان بخش خصوصی را در حوزه فعالیتهای آنلاین دچار مشکل کرده است، احتمالاً برای ارائه سرویس حساب امانی نیز مشکلساز خواهد شد که باید برای آن چارهاندیشی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امکان حک شدن سیستمهای مربوط به این سرویس وجود دارد افزود: باید در مورد آن نیز راهکارهای لازم را اتخاذ کنیم. شاید بهتر باشد ارائه این سرویس در معاملات باارزش پایینتر شروع شود و بعد از اینکه پیشرفتهای لازم را در این حوزه داشتیم، آن را به معاملات باارزش بالاتر مانند ملک و خودرو گسترش دهیم. البته الان بهنوعی این سازوکار را در بخش خودرو داریم؛ اما برای توسعه بیشتر آن بهتر است ملاحظاتی را مدنظر قرار دهیم و اندکاندک به این حوزهها ورود کنیم.
با استفاده از حساب امانی میتوانیم از بسیاری کلاهبرداریها جلوگیری کنیم
این کارشناس اقتصاد دیجیتال گفت: بهطورکلی حساب امانی میتواند در معاملات ملک و خودرو نیز مورداستفاده قرار بگیرد و اطمینانی را برای خریداران به جهت پرداختیهایشان به وجود بیاورد. با استفاده از این روش میتوانیم از بسیاری کلاهبرداریها جلوگیری کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: وقتی ارائه سرویس امانی در معاملات کلان مانند ملک مطرح میشود، بهتر است نظارت بانک مرکزی را داشته باشیم. این نهاد میتواند از طریق مقرراتی که وضع میکند به ایجاد بستری مناسب برای ارائه این سرویس مبادرت و از بروز برخی مشکلات مانند پولشویی جلوگیری کند.
https://dana.ir/news/1917330.html/share '); d.write(' اخبار مرتبط آخرین اخبار
-
واکنش وزارت صمت به ادعای واردات خودروهای هندی/ هیچ ثبت سفارشی برای واردات خودروی هندی انجام نشد
-
بررسی روند اجرایی ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی
-
اعطای تسهیلات مشاغل خانگی به ۳۰ طرح در استان تهران
-
مدت زمان لایحه بودجه ۱۴۰۲ کشور با دقت تمام بررسی شد
-
۲۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ در بورس کالا عرضه می شود
-
رشداقتصادی بدون نفت ایران به ۳.۱ درصد رسید
-
هزینه تامین برق از منابع تجدیدپذیر به شدت کاهش یافت
-
ورود جبهه هوای سرد به کشور و کاهش ۳ تا ۶ درجهای دما
-
ذخایر آب سدهای پنجگانه استان تهران به ۲۷۷میلیون مترمکعب رسید
-
اعطا نشان «مدیر منتخب خلاق» به مدیرعامل بانک صادرات ایران
-
تامین سوخت کشور با استانداردهای روز دنیا در حال انجام است/ صنایع و نیروگاهها باید از مسیر رانت انرژی خارج شوند
-
قیمت شرکتهای خودروساز افزایش نیافته است/ وزارت صمت برای تنظیم بازار خودرو برنامه دارد
-
دولت مصوب کرد تا ۳۵ هزار میلیارد تومان به سرمایه بانکهای دولتی اضافه شود
-
شاخص بورس امروز ۳۰ آذر ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۴۹۶ هزار واحد رسید
-
افزایش قیمتی برای مشترکینی که سقف الگوی مصرف را رعایت میکنند نداریم
-
۳۰ میلیون نفر گیمر در کشور داریم/۱۵۰ بازی پر مخاطب به داخل کشور منتقل شدند
-
احتمال افزایش قیمت ۲۰ درصدی بلیت های نوروزی قطار
-
قیمت ارز در بازار آزاد تهران ۳۰ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت سکه امروز چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت طلا امروز ۳۰ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
سهمیه بنزین دی امشب شارژ می شود
-
ادامه روند کنونی بازار خودرو، نتیجهای جز افزایش نارضایتی ندارد
-
جذب نیروهای شرکتی باید متناسب با نیاز دستگاه باشد
-
رشد ۲۶ درصدی صادرات محصولات لوازمخانگی تا پایان آبان/ از افزایش قیمتهای عجیب و غریب گذشته خبری نیست
-
از امروز ۲۹ آذرماه، واریز سود سهام عدالت آغاز شده است
-
پیش از ۷۰ درصد نوسازی و ساخت ناوگان ریلی پیشرفت داشته ایم
-
سود سهام عدالت فردا واریز می شود/ ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان
-
راهاندازی مرکز تماس ارتباط صاحبان کسب و کارهای اینترنتی با دولت
-
قیمت ارز در بازار آزاد تهران ۲۹ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت سکه امروز سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
قیمت طلا امروز ۲۹ آذر ۱۴۰۱ مشخص شد
-
افزایش سقف منابع عمومی بودجه دولت تا سقف ۲ هزار همت/دنبال اجرای توافق ۲۵ ساله با چین هستیم
-
نهایی شدن ثبت سفارشهای واردات خودرو/ واردات خودرو به زودی آغاز می شود
-
گرانی تعرفه مخابرات به بهانه ۴ هزار دقیقه مکالمه رایگان
-
بانک مرکزی برای تحول دیجیتال نقشه راه دارد
-
لایحه بودجه ۱۴۰۲ هفته آینده به مجلس ارائه می شود
-
کمیتهای برای تعیین راهبردهای ایجاد تعادل در تدوین استانداردها تشکیل شود
-
دریافت کارت بانکی برای اتباع غیر مجاز
-
اقتصاد پنهان ضد تولید و به نوعی ضد اقتصاد است
-
روزانه ۱۲۰ تا ۳۰۰ پرواز مسافری در این فرودگاه انجام میشود/ خرید هواپیمای دسته دوم و نو در دستور کار است
تور مشهد دانلود سریال پوست شیر بلیط هواپیما آنلاین بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);