پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۱۷:۲۵ لزوم ایجاد تحول بنیادین و اساسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
راهحلهای مشخصی برای بهبود عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت ثمربخشی شایسته در شیوه اداره فرهنگی کشور وجود دارد که این مهم نیازمند تحول بنیادین و اساسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس؛ مهدی فراهانی مسئول فرهنگی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت طی یادداشتی نوشت: دوم اردیبهشتماه سال ۵۹ حضرت امام(ره) جهت بهبود وضعیت دانشگاهها پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پس درگیریهای متعدد در دانشگاهها فرمان انقلاب فرهنگی را صادر کردند، فرایندی که با تعطیلی بیش از دو ساله آموزش عالی کشور همراه شد تا تغییرات اساسی در نظام آموزشی دانشگاهی ما صورت گیرد.
نکته مهم این این است که انقلاب فرهنگی جریان حاکمیتی و از بالا به پایین نبود که امام(ره) از جایگاه رهبری دستور به تصفیهی دانشگاهها را صادر نمایند، بلکه فرایند انقلاب فرهنگی از بطن جامعه و مردم و با تکیه و اصرار جریان انقلاب بر لزوم اصلاح دانشگاهها صورت پذیرفت، به همین دلیل بود که مردم نهتنها از تعطیلی دوسالهی دانشگاهها استقبال کردند بلکه محور تغییرات در دانشگاه اقشار مختلف مردم و در راس آنها انجمنهای اسلامی دانشجویان بودند.
شما کافیست افراد اصلی فرایند انقلاب فرهنگی را در آن سالها بررسی نمایید، روشن است که انقلاب فرهنگی در دانشگاهها جز با مشارکت خود دانشجویان و تشکلهای دانشجویی به هیچعنوان عملیاتی نبوده است.
شرایط هم به این صورت نبوده که چون فضا فضای انقلاب و هیجانات انقلاب بوده بستر برای بروز و ظهور جنبشدانشجویی کاملا فراهم بوده! خیر… اتفاقا دانشگاه از جمله دستگاههایی بوده که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ هنوز آثار حکومت طاغوت و جریانهای غربی با قدرت در آن حضور داشتند، در این فضا و شرایط محیطی بوده که انجمنهای اسلامی احساس مسئولیت کردهاند برای ایجاد تغییر در روند دانشگاه، در چنین اتمسفر مسمومی ما شاهد نقشآفرینی دانشجویان عضو انجمنهای اسلامی بودیم.
اما امروز فضای جنبش دانشجویی جریان انقلاب کاملا دگرگون شده است. ما از روزها و سالهایی که جریان دانشجویی در ضعف محتوایی و تشکیلاتی بوده رسیدهایم به امروزی که جریان دانشجویی متعلق به انقلاب چه در بحث محتوا و چه در تشکیلات اسلامی به مراتب از اردیبهشت ۵۹ جلوتر است اما عملکرد و نمرهای که امروز جنبش دانشجویی در خصوص مسیر دانشگاه اسلامی از خود به جا گذاشته به هیچ عنوان قابل دفاع نیست!
نگاه تقلیل یافته مسئولان به امر فرهنگ شاید مهمترین دلیل فاصلهگیری جنبشدانشجویی از فعالیتهای فرهنگی باشد. زمانی که برخی مسئولان هویت تشکل دانشجویی را از یک هویت فرهنگی_سیاسی به یک هویت صرفا سیاسی تقلیل میدهند و رسالت ایجاد تشکلهای دانشجویی را فعالیت سیاسی بیان میکنند ناگزیر جنبش دانشجویی به سمت اکتهای سیاسی حرکت میکند.
وضعیت جنبش دانشجویی امروز نتیجه سیاستهای غلط مسئولان در سالهای متمادی است. جنبش دانشجویی فرهنگمدار که رسالتش به فرمان امام ایجاد تحول در دانشگاه و هدایت دانشگاه به ریل دانشگاه اسلامی بود در کشاکش اتفاقات سیاسی در سرگردانی به سر می برد و مسیر صحیحی برای نقشآفرینی پیدا نمی کند.
من فکر می کنم ما چه در قامت فعالین جنبش دانشجویی و چه در قامت مسئولین جمهوری اسلامی نیازمند بازبینی در رفتار و کردار و عملکردهایمان هستیم، اگر نگاهمان به فعالیت فرهنگی در تشکلهای دانشجویی نگاه حداقلی و رفع تکلیفیست باید بدانیم انتهای مسیرمان جز خستگی و ناامیدی و سرخوردگی چیزی به همراه ندارد و برای اصلاح رویههایمان لازم است کمی بازگردیم به تاریخ و صحبتهای حضرت امام رضوانالله علیه، در خصوص نقش دانشجو و تشکلهای دانشجویی در انقلاب فرهنگی را مطالعه کنیم.
اگر ما دهه اول انقلاب را دهه عبور از بحرانهای سخت بنامیم که حقا هم همینطور بوده مطمئنا این مهم جز با مسئولیتپذیری اقشار مختلف امکانپذیر نبوده است. امروز که ولیامر مسلمین بارها و بارها در فرمایشات مختلف مسئله فرهنگ را به عنوان یک مسئله حیاتی جمهوری اسلامی عنوان کردند، جنبش دانشجویی اصیل انقلاب با تحولآفرینی در مسئولیتهای خود می تواند نقشآفرینی شایستهای آنطور که رهبر معظم انقلاب و حضرت امام انتظار دارند، داشته باشند.
در خصوص عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای اسلامی شدن دانشگاه و اعضای آنها مانند وزارت علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها و دیگر نهادهای مرتبط به دانشگاه هم صحبتهای بسیاری در گذشته بیان شده است.
امروزه ناکارآمدی در اداره فرهنگ کشور و به خصوص دانشگاه برای همگان ملموس است و مسئولان دولتی و غیردولتی مربوطه هم مشخصا کارنامهای ندارند که بخواهند از خود دفاع کنند.
مغز متفکر فرهنگی کشور دچار سرطان بدخیم شده است. متاسفانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مانند غده سرطانی کلیه عملکردهای جمهوری اسلامی را در حوزه فرهنگ با اختلال روبرو کرده و همه مسئولان به این ناکارآمدی و شیوه معیوب حکمرانی فرهنگی تن دادهاند و اگر اصلاحی صورت نگیرد آیندگان نیز تن خواهند داد.
امروز ما در اتحادیه انجمنهای اسلامی(دفتر تحکیم وحدت) پس از سالها فعالیت و پژوهش و مطالبهگری تخصصی حول ساختار و عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی می توانیم با اطمینان بگوییم راهحلهای مشخصی برای بهبود عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت ثمربخشی شایسته در شیوه اداره فرهنگی کشور وجود دارد که این مهم نیازمند تحول بنیادین و اساسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
زمینهسازی و فراهمآوری بستر مناسب برای اعمال این تغییرات گسترده نیازمند حضور و نقشآفرینی فرهنگی صحیح اقشار مختلف مردم و به خصوص تشکلهای دانشجویی است که انشاالله انجمنهای اسلامی عضو دفتر تحکیم وحدت در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.
انتهای پیام/
بازار
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، کمیته وضعیت آرای خود را درباره دو باشگاه لیگ…