لزوم توجه به نیاز سرمایه گذاری 100 و 25 میلیارد دلاری در حوزه نفت و برق در برنامه هفتم توسعه
شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: اقتصادی ساعت: 23:35 منتشر شده در مورخ: 1401/04/07 شناسه خبر: 1879397 لزوم توجه به نیاز سرمایه گذاری 100 و 25 میلیارد دلاری در حوزه نفت و برق در برنامه هفتم توسعه رییس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه برای عبور از مشکلات اقتصادی، می بایست از ظرفیت های انباشته منطقه ای، فرامنطقه ای و بین المللی بهره برده شود، گفت: صنعت نفت و گاز نیازمند 100 میلیارد دلار و صنعت برق نیازمند 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری است که اینها در برنامه هفتم توسعه باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دکتر بابک نگاهداری در افتتاحیه سلسله نشستهای «گفتمان سیاستی» که امروز(سهشنبه 7 تیرماه 1401) به میزبانی دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با مشارکت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، تاکید کرد که کشور ایران ظرفیت های بسیار بالایی از منظر نیروهای انسانی و نخبگانی دارد و مرکز پژوهشهای مجلس برنامههای متعددی برای استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان کشور در حوزههای مختلف دارد.
وی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه گفت: در کشور چالشهای انباشتهای وجود دارد، ولی در مقابل آن فرصتهای استفاده نشده انباشته هم وجود دارد، که با حکمرانی و مدیریت صحیح، میتوان امیدوار بود که مسیر پیشرفت توسعه کشور به سرانجام مطلوبی برسد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس یادآور شد: برای عبور از مشکلات اقتصادی، میبایست اقتصاد کشور از فرصتهای انباشته ظرفیتهای منطقهای، فرامنطقهای و بینالمللی بهره ببرد.
وی در تشریح نیازمندیهای سرمایهگذاری در صنایع اصلی کشور برای نوسازی و بهبود جایگاه آنان، صنعت نفت و گاز را نیازمند 100 میلیارد دلار و صنعت برق را نیازمند 25 میلیارد دلار سرمایهگذاری دانست که اینها در برنامه هفتم توسعه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در این نشست که با محوریت گفتمان سیاستی «واردات خودرو» برگزار شد، گفت: برنامههای توسعهای کشور عمدتا بدون توجه به ظرفیتهای ژئوپلیتیکی و منطقهای کشور تدوین شده است به صورتی که در نگاه اول میتوان برنامههای توسعهای تدوین شده را برای هر کشور دیگری هم در نظر گرفت. بر همین مبنا ضروری است تا ملاحظات جغرافیای سیاسی و اقتصادی کشور در سیاستگذاریهای آتی بیش از گذشته مدنظر قرار گیرد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، پس از تشریح جزئیات مشکلات صنایع مادر کشور، به فرصتهای انباشته و مغفول کشور در نظام بینالملل اشاره کرد و گفت: یکی از موهبتهای الهی، جغرافیای سیاسی کشور است که میبایست از آن بهرهمند شویم، ولی تاکنون از فرصتهای ژئوپلوتیک و ژئواکونومی کشور استفاده نکردهایم و جغرافیای ما تا به حال تاثیری در وضعیت اقتصادی کشور نداشته است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با ذکر مثالی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال یکی از مهمترین مزیتهای رقابتی کشور ایران، هاب منطقهای بودن از منظر وصل کریدور شمال به جنوب (اوراسیا تا خلیج فارس) و کریدور شرق به غرب (جاده ابریشم) است که میباید در طراحی سیاستهایی که برای کشور ایران انجام میشود مورد توجه باشد.
وی در تشریح وضعیت صنعت حمل و نقل افزود: اگر بخواهیم در کریدورهای و ترانزیت بینالمللی نقش آفرینی کنیم، مدل جادهای مدل مناسبی نیست و باید به سمت توسعه انتقال ریلی و دریایی پیش برویم.
وی همچنین بر درهم تنیدگی اقتصادی با کشورهای منطقهای و تبادلات کالاها، خدمات و انرژی اشاره کرد و این مهم را باعث ثبات و ارتقاء امنیت کشور دانست.
نگاهداری یک فرصت مهم انباشته و مغفول را موضوع اقتصاد دانش بنیان معرفی کرد و افزود: در سالهای گذشته زیرساخت شرکتهای دانش بنیان را توسعه دادیم، ولی از جهتدهی به آنان مغفول ماندیم و در 5 سال روبرو باید در هدفمندی و جهتدار کردن فعالیت شرکتهای دانش بنیان به سمت رفع نیازمندیهای صنعت و جامعه حرکت کنیم، مثلا صنایع خودروسازی ما باید این احساس نیاز را کنند که با شرکتهای دانشبنیان مربوط ارتباط برقرار کنند تا بتوانند ظرفیتهای خود را از این طریق تقویت کنند.
وی ضمن اشاره به اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از پنجرههای فرصت در کشور تاکید کرد: با توجه به شکلگیری پلتفرم دانش بنیان در کشور، لازم است تا از این ظرفیت برای رفع نیازهای کشور استفاده جدی شود.
رئیس مرکز پژوهش ها در پایان ظرفیت جمعیت جوان و نخبه کشور را به عنوان فرصت انباشته و مغفول ملی خواند و تاکید کرد: توجه به جمعیت و نسل دهه 60 و 70 اهمیت بسزایی دارد چراکه بخشی از نخبههای کشور را به علت مهاجرت از دست دادهایم و باید این جریان رو معکوس کرد و با بهکارگیری نخبگان و تبدیل آنها به موتور توسعه صنعت کشور، صنعت و اقتصاد کشور را بهبود بخشیم.
در ابتدای این نشست، مهدی مجیدپور، رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم ضمن استقبال از برگزاری این نشست، گفت: برای پیشبرد اهداف در کشور نیازمند گفتمان سیاستی هستیم.
وی افزود: اولین نشست از سلسله نشستهای گفتمان سیاستی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حالی برگزار میشود که در کشور ظرفیت های بسیار زیادی وجود دارد، ولی نیازمند یک عقلانیت مفاهمهای برای حل مسائل کلیدی کشور هستیم.
رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: نهادهای سیاستگذار، بنگاههای صنعتی، دانشگاهها و تشکلهای اقتصادی بایستی با گفتگوهای سازنده و تضارب آرا، مسیر پیشرفت کشور را بیش از گذشته باز نمایند. قاعدتاً تصمیمات بزرگ در کشور مانند واردات خودرو باید با کرسیهای نظریه پردازی همراه باشد و بدون چنین کرسیهایی نمیتوان تصمیمات صحیح و با اقناع افکار عمومی گرفت.
شایان ذکر است در ادامه نشست «واردات خودرو» با حضور میثم خسروی، مدیر گروه پولی و بانکی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مهدی دادفر، دبیرانجمن واردکنندگان خودرو، امیرحسن کاکایی، عضوهیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و مرتضی زمانیان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد./
پایان پیام
http://www.dana.ir/1879397 '); d.write(' اخبار مرتبط آخرین اخبار
-
گزارشی از آخرین تحولات قیمت ارز، طلا و سکه
-
جدول قطعی برق روحانی را رئیسی حل کرد
-
آشفتگی در بازار انرژی جهان در پی تحریم ایران
-
هیچ ابهام و اشکالی در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو وجود ندارد
-
کاهش ۲۵ درصدی قیمت سیمان در دو هفته گذشته
-
گزارشی از آخرین تحولات بورس و فرابورس
-
رشد ۳۲ درصدی خرید تضمینی گندم/مطالبات کشاورزان به موقع پرداخت شود
-
رئیسجمهور فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران به بازار جهانی شد
-
برق ۱۰۰ اداره پرمصرف در تهران قطع شد
-
آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن به ۱۸ هزار میلیارد رسید
-
سامانه قرعهکشی خودرو تأیید امنیتی ـ فنی نداشت
-
تورم ماهانه نزولی میشود؛ روند کاهشی رشد پایه پولی ادامه دارد
-
زیان مردم با تأخیر پروازها در سایه عدم پاسخگویی مسئولان
-
موردی از آلودگی به تب کریمه کنگو در تهران مشاهده نشده است
-
گزارشی از آخرین پیشبینی وضعیت جوی کشور
-
ارز چندنرخی موجب از بین رفتن رونق اشتغال و تولید شد
-
جزئیات تکاندهنده تورم در دولت قبل را افشا شد
-
گزارشی از آخرین تحولات قیمت ارز، طلا و سکه
-
گزارشی از آخرین تحولات بورس و فرابورس
-
آیین نامه قبلی سهام عدالت لغو شد/ تهیه آیین نامه جدید ظرف یک ماه
-
۴ درصد شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی فعالیت میکنند
-
کلیات طرح ساماندهی استخدامی کارکنان دولت تصویب شد
-
ناکام ماندن حمله سایبری به شرکت فولاد خوزستان
-
افزایش چند برابری صادرات غیرنفتی در یک سال گذشته چگونه رقم خورد؟
-
ارسال بیش از ۲ میلیون تن کالای اساسی به ۱۳۰۰ مرکز ذخیرهسازی
-
کاغذ و خوراکی، در صدر کشفیات قاچاق
-
دولت با طرح تشکیل وزارت بازرگانی موافقت کرد
-
درج شناسه کالا در وب سایتها و اپلیکیشنهای فروش الزامی شد
-
حذف قرعهکشی خودرو تا پایان ۱۴۰۱
-
مصرف برق از ۶۵ هزارمگاوات هم گذشت
-
نرخ تورم برای هر یک از دهکها
-
ضرورت بازنگری در روشهای نظارتی بازار
-
گزارشی از آخرین پیشبینی وضعیت جوی کشور
-
بررسی نقش فرایند کسبوکار مردم الوند در مردمیسازی اقتصاد
-
مزایا و معایب یارانه نقدی و کالابرگ در اقتصاد
-
گزارشی از آخرین تحولات بورس و فرابورس
-
قیمت جدید هر کیلوگرم سبوس ۶ هزار تومان اعلام شد
-
مبلغ اقساط وام ودیعه مسکن با نرخ سود ۱۳ درصدی اعلام شد
-
حقوق معوقه، عیدی و سنوات بیشترین تعداد دادخواست کارگران در ۱۴۰۰
-
افزایش جرائم بازدارنده، با مصوبه سران قوا
آموزش زبان فرانسه دانلود سریال پوست شیر آفر تور کیش بلیط هواپیما آنلاین بازار '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);