Categories: سیاسی

ماه رمضان ماه خانه خوان نعمات بیکران الهی است/ روزه‌داری پرده و سپر در برابر آتش محسوب می‌شود

چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۱۰:۴۵ ماه رمضان ماه خانه خوان نعمات بیکران الهی است/ روزه‌داری پرده و سپر در برابر آتش محسوب می‌شود

رئیس جمهور گفت: ماه رمضان ماه خانه خوان نعمات بیکران الهی است و روزه‌داری پرده و سپر در برابر آتش محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز (چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400) در جلسه هیأت دولت با اشاره به ماه پربرکت رمضان و ماه نزول قرآن اظهار داشت: این ماه، ماه قیام و صیام است و همه نفس‌ها در این ماه از دید الهی تسبیح و عبادت است و حتی خواب هم عبادت محسوب می‌شود.

وی افزود: صالحان و بندگان خالص خداوند در ماه رمضان از این فضای معنوی و درهای باز حداکثر استفاده را کردند. این درحالی است که گاهی اوقات اگر بخواهیم از یک در عبور کنیم، باید در زده و از کسی بپرسیم و کارت نشان دهیم، ولی در ماه رمضان درهای رحمت خداوند باز است و نه کارتی نشان می‌دهیم و نه معطلی داریم؛ سراسر ماه رمضان لطف خداوند است و از سفره‌ای که پروردگار پهن کرده است و ما را دعوت به میهمانی خودش کرده است و فریاد زده که من میزبان هستم و میهمان را می‌خواهم، لذا هرکس وارد خانه خداوند شده است، بایستی بداند که این خانه خوان نعمات بیکران الهی است و هیچ کس از این خانه بازنگشته است مگر آنکه توانسته به تمام آمال و آرزوهایش دست یابد.

رئیس جمهور اظهار داشت: روزه یک پرده و سپر در برابر آتش محسوب می‌شود و هر فردی که روزه‌دار است آتش به بدن او اصابت نمی‌کند و مانند آن روایتی است که فردی به جبهه جنگ می‌رود و گردوغبار روی پوتین و لباس و سروصورتش می‌نشیند، اما آن فرد دیگر هیچ وقت گردوخاک جبهه با دود آتش جهنم قابل جمع نیست و هر کسی که در میدان جنگ حضور پیدا کند خداوند او را از عذاب نجات می‌دهد و چنین وضعیتی را ما در ماه رمضان داریم و هر کسی که در این ماه روزه گرفته نجات پیدا کرده و این ماه، ماه رحمت و غفران الهی برای همگان است.

روحانی تصریح کرد: اگر فردی خدای ناکرده حداکثر استفاده را از ماه رمضان نداشته است، از عطر این ماه هم استفاده خواهد کرد و اگر حتی از بازار ماه رمضان و از کنار عابدان و صالحان و آنهایی که استغفارکنندگان به درگاه الهی بوده‌اند هم عبور کرده باشیم، قطعا از رحمت آنها ما هم برخوردار خواهیم شد.

وی افزود: ما از خداوند می‌خواهیم که رحمت بیشتری نصیب‌مان شود اما اگر ما نتوانستیم از این خوان نعمت استفاده کنیم، از ما بگذر و راضی شو؛ چراکه ما با دل خالصانه به پیشگاه تو آمدیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: احتمال دارد فردا روز عید سعید فطر باشد که این عید، عید بسیار بزرگ اسلامی است ضمن این که در عید خداوند هم اول باید به فکر فقرا و اقشار ضعیف جامعه باشیم و حتی برخی‌ها احتیاط کرده‌اند و گفته‌اند کسی که نماز بنای شرکت در نماز عید فطر دارد، بایستی زکات فطریه‌اش را پرداخت کند و حتی در برخی فتاوا آمده که باید در شب عید فطر این کار را کرده و آن پول را از مال خود جدا کنیم و صبح عید فطر آن را به مستمندان و نیازمندان بدهیم و یاد خداوند و عبادت او را کنیم.

روحانی افزود: در روز عید فطر ذکر و یاد نام خداوند و دعا و نماز و یا کمک به مستمندان و فقراست و ان‌شاءالله این عید فطر بر همه مسلمانان و ایرانیان و افرادی که این ماه را به خوبی پاس داشتند مبارک باشد و ما بتوانیم از فیض این ماه استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: این که ما از ماه رمضان استفاده کرده یا نکردیم امتحانی بسیار آسان دارد و اگر از فردای بعد از ماه رمضان نگاه و زبان و قلم و قدم و اقدام و علاج ما با قبل فرق نکرده باشد مشخص است که ما از این ماه استفاده نکرده‌ایم و فقط گرسنگی و تشنگی به تعبیر برخی روایت‌ها داشته‌ایم.

رئیس جمهور اظهار داشت: اگر بعد از ماه رمضان مشاهده کردیم که یک قفل خاصی روی زبانمان ایجاد شده است و بنای حرف زدن داریم باید حساب شده حرف بزنیم و دقیق اظهارنظر کنیم؛ وقتی احساس می‌کنیم حرفمان دروغ، تهمت و بدگمانی است باید آن را کنار گذاشت و اگر در دست، زبان، کار و تلاشمان مراعات رضای حق و حق‌الناس و حقوق مردم و خداوند را نداشتیم مشخص است که از ماه رمضان بهره نبرده‌ایم، هر چند که رحمت واسعه خداوند آنقدر بزرگ است که شاید خداوند در حق‌الله از ما بگذرد اما حق‌الناس بسیار سخت است.

روحانی افزود: در حق الناس گویی خداوند هم اراده‌اش آن است که دخالتی نکند که این موضوع طبق روایت‌هاست و فردی که صاحب حق است باید بگذرد.

وی اضافه کرد: مگر یک انتخابات چقدر ارزش دارد و مگر بالا و پایین شدن قدرت چقدر ارزش دارد و یک مقام، حقوق، جایگاه، میز و صندلی چقدر ارزش دارد که به خاطر آن دروغ بگوییم و تهمت بزنیم و حیثیت افراد برده شود. این در حالی است که همه ما می‌دانیم از دید اخلاق اسلامی غیبت در برخی روایات از 70 زنا گناهی بالاتر دارد و دروغ گناهی بزرگ محسوب می‌شود و حتی پیغمبر گرامی اسلامی می‌فرمایند آزمایش ما با نماز، حج و روزه نیست، بلکه به صداقت گفتار و راستگویی در زبان است و اگر در کلام‌مان صداقت و امانتداری داشته باشیم مسلمان واقعی محسوب می‌شویم.

ادامه دارد . . .

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار

اخبار کسب و کار

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar

Recent Posts

زیارت جامعه کبیره، ذخیره تشیع است

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، مرحوم آیت الله فاطمی‌نیا و بسیاری از…

1 ساعت ago

مهمانان این هفته برمودا/ناگفته‌های تهامی، ملی پوش سابق

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، ابراهیم تهامی مهمان شنبه ۱۵ دی «برمودا»…

1 ساعت ago

رعنا آزادی‌ور: سینما نسبت به سال‌های گذشته دچار پسرفت شده است

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، عضو هیأت انتخاب چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر-…

1 ساعت ago

واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار لیست مازاد بازیکنان در فضای مجازی

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو و به نقل از باشگاه پرسپولیس، رقابت‌های لیگ برتر…

2 ساعت ago

بازگشت ناپولی به صدر جدول سری آ ایتالیا

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، ناپولی در آخرین بازی از نیم‌فصل نخست سری آ…

2 ساعت ago

رکورد جدید ارلینگ هالند در لیگ برتر

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، بچه غول نروژی که در تابستان ۲۰۲۲ به منچسترسیتی…

2 ساعت ago