Categories: سیاسی

مجلس به نحوه جذب، تربیت و به‌کارگیری معلمین اهتمام جدی داشته باشد

دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۴:۴۲ مجلس به نحوه جذب، تربیت و به‌کارگیری معلمین اهتمام جدی داشته باشد

جمعی از جوانان انقلابی در نامه ای خطاب به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای خواستار اهتمام و توجه جدی مجلس شورای اسلامی به برنامه اجرایی کلان آموزش ‌و پرورش برای دستیابی به اهداف عالی انقلاب اسلامی شدند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، جمعی از جوانان انقلابی در نامه ای خطاب به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با مسئولین وزارت آموزش ‌و پرورش که به مسائل راهبردی مهمی اشاره کردند، خواستار اهتمام و توجه جدی مجلس شورای اسلامی به برنامه اجرایی کلان آموزش ‌و پرورش برای دستیابی به اهداف عالی انقلاب اسلامی شدند.

متن این به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مقام معظم رهبری مدظله العالی دردیدار اخیرخود با مسئولین وزارت آموزش وپرورش به مسائل راهبردی مهمی اشاره نمودند که اهتمام و توجه جدی به آنها در برنامه اجرایی کلان آموزش و پرورش برای تربیت نسل آینده انقلاب و دستیابی به اهداف عالی انقلاب اسلامی مردم ایران بسیارضروری و مهم است.

1. جذب معلم: معلم در شکل گیری شخصیت و تربیت دانش آموزان اثرگذارترین فرد است، بعضاً نقش معلم در تربیت نسل های آینده یک کشور از پدران و مادران نیز پررنگ تر است. این معلمین هستند که دانش آموزان را برای اولین بار با علم و دانش آشنا می‌کنند و در ادامه مسیر تعلیم و تربیت و فرهنگ سازی همراه اصلی نسل آینده کشور می‎باشند. لذا، راهبرد انتخاب، تعلیم، جذب و بکارگیری آن ها بر سرنوشت کشور اثرگذار خواهد بود. اینکه سیستم آموزش کشور مختار باشد به هر نحوی و از هر طریقی نسبت به جذب معلم اقدام نماید، یک خطای استراتژیک است که نتیجه آن بسیار خسارت بار و خطرآفرین خواهد بود. ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها، نوع نگرش، فهم و درک، اخلاق و اعتقاد و سایر مسائل تاثیر گذار بر روح و جسم افراد جامعه از درون مدارس شکل می گیرد و نهادینه می شود.

معلم فردی است که مسئول شکل دهی همه این موارد در قلب و روح همه دانش آموزان است و از همین روست که معلم در تعالیم اسلام جایگاه بسیار والایی دارد و توسط امام راحل (ره) معلمی شغل انبیاء دانسته شده است. لذا، ضروری است مجلس محترم به نحوه جذب، تربیت و بکارگیری معلمین اهتمام جدی داشته باشند. برای پاسخ به نیاز راهبردی جذب هدفمند معلم، پیشنهاد می شود مجلس محترم قانونی تصویب نماید که طی آن زنجیره جذب، تربیت و بکارگیری معلمین به دقت و با توجه به اهداف والای انقلاب اسلامی تعریف گردد و در این خصوص نقش محوری دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی که به صورت تخصصی به مسئله تربیت معلم می پردازند به نحوی لحاظ گردد که جذب معلم فقط از طریق این دانشگاه ها صورت پذیرد.

2.گزینش معلمین: گزینش صحیح، نقش بسیار مهمی در انتخاب افراد ذیصلاح برای شغل خطیر معلمی دارد. معلم باید فردی متدین و دلبسته به آرمان‌های انقلاب و در عین حال فردی وارسته از نظر اخلاقی و علمی باشد. در گزینش معلمین توجه به صلاحیت های دینی، اخلاقی و سیاسی باید مورد توجه قرار بگیرد و این در حالی است که می بایست از زیاده روی‌هایی مانند پرسیدن سوالات فقهی پیچیده درگزینش‌ها پرهیز شود. گزینش، امری به شدت تخصصی است که فرآیند و نحوه انجام آن می‌بایست به دقت و با توجه به اهداف راهبردی، تعریف و اجرایی شود. در حال حاضر نیاز جدی و ضروری به بازنگری اساسی و عمیق در سازوکار فعلی گزینش احساس می‌شود که پیشنهاد می گردد با بهره گیری از متخصصین حوزه منابع انسانی، قانون فرآیند گزینش معلمین جهت اجراء در آموزش و پرورش مصوب گردد.

3. طراحی و تدوین راهبرد (استراتژی) برای آموزش و پرورش: مشخص کردن اهداف کلان، اهداف خرد، راهبردهای کلی، سیاست ها و برنامه های اجرایی برای دستیابی به اهداف درآموزش وپرورش اصلی ترین گام به سوی تحول بنیادین در آموزش و پرورش است. این مهم از طریق تهیه وتدوین برنامه های راهبردی میان مدت و بلند مدت امکان پذیراست. در صورت فقدان چنین برنامه هایی، هیچ گاه نمی توان امید به اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش داشت، چرا که این سند بالا دستی می بایست در قالب چند ده برنامه زمان بندی شده، ابلاغ و اجرای برنامه ها به صورت جدی پیگیری شود. لذا، ایجاد معاونت راهبردی و توسعه برنامه ریزی در وزارت آموزش و پرورش با وظیفه اصلی مشخص کردن اهداف کلان، راهبردهای کلی، سیاست ها و برنامه های اجرایی درآموزش وپرورش در راستای اجرای سند تحول بنیادین پیشنهاد می شود.

4.بازنگری درسند تحول بنیادین آموزش و پرورش: بروزرسانی اهداف، راهبردها و برنامه های اجرایی با توجه به شرایط و امکانات، امری بسیار مهم و ضروی برای موفقیت و یکی از رُموز آن است. لذا، با توجه به نیازهای روز، تحرکات دشمنان و تغییر نسل، سند تحول باید مورد بازنگری و دراسرع وقت پیوست اجرائی برای آن تنظیم شود. این موضوع بسیار مهم می تواند با ورود جدی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تحقق یابد و جلوی نفوذ دشمن در این حوزه به صورت اساسی سد شود.

5. تبیین، یکی از اساسی ترین مولفه های تغییر: ایجاد نهضت تبیین و روشنگری درآموزش و پرورش در خصوص سند تحول، ضروری است. بر اساس راهکار های تخصصی علم استراتژی، اگر قرار است سازمانی به هدف دست پیدا کند، همه اعضای آن سازمان باید نسبت به هدف و نقش کلیدی خود در راستای دستیابی به هدف دقیقا توجیه باشند. لذا، تبیین سند تحول تا پایین ترین رده های اجرا، برای همه دست اندرکاران بسیار حیاتی است، تا همه پرسنل در مسیر اجرای آن همراه و همگام باشند. ایجاد پویش روشنگری در فضای مجازی یکی از راهکارهایی است که می تواند در این خصوص مورد توجه قرار بگیرد.

6. حمایت از معلمین و حفظ شأن آنها: معلم به عنوان فردی که قرار است بر روح و جسم فرزندان این مرز و بوم تاثیرگذار باشد، خود نیز باید از نظر روحی، جسمی و فکری آرامش داشته باشد. پاسخ گویی به نیازهای برحق معلمین و حفظ شان و جایگاه اجتماعی آن ها در راستای ایجاد آرامش روحی و فکری برای معلمین بسیار مهم است. یکی از مهم ترین نهادهای حمایتی از معلمین، صندوق ذخیره فرهنگیان است که می تواند بهترین خدمات را در حوزه‌های حمایت اقتصادی، اجتماعی وخانوادگی به معلمین ارائه نماید. مجلس محترم نیز این موضوع را به درستی درک نموده و درتاریخ 3 / 4 / 99 بافوریت این موضوع را در دست بررسی قرار داده است.

7. رعایت عدالت آموزشی: بر قراری عدالت آموزشی و دسترسی یکسان همه دانش آموزان به امکانات آموزشی از جمله اهداف انقلاب اسلامی است. جلوگیری از هدر رفت استعدادهای علمی دانش آموزانی که در نقاط دور دست زندگی می کنند با برقراری عدالت آموزشی امکان پذیر خواهد شد. اینکه بعضی از دانش آموزان به دلیل فقر مالی یا بعد مسافت نتوانند به خدمات آموزشی کامل دسترسی داشته باشند در شان انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران نیست. ایجاد سازوکار صحیح توزیع عدالت محور خدمات آموزشی از جمله راهکارهای این موضوع است که مجلس محترم می تواند با تصویب قانون عدالت آموزشی و نظارت بر اجرای دقیق آن در مدت زمانی مشخص این معظل را برطرف نماید.

8. استفاده از ظرفیت های آموزشی مجازی: فضای مجازی پتانسیل بسیار بالایی برای جذب مخاطب دارد. این فضا می تواند بسیار مفید و در عین حال بسیار خطرآفرین و مضر باشد. با توجه به شرایط فعلی و بیماری کرونا، اکثر آموزش ها به سمت فضای مجازی سوق پیدا کرده است. به دلیل نبود هدف گذاری و نداشتن راهبرد مشخص، دانش آموزان در این فضا سرگردان شده و در معرض آسیب های جدی قرار دارند. لذا، پیشنهاد می گردد مجلس محترم با ورود به این حوزه، ضمن قانونمند نمودن آموزش در فضای مجازی بر کیفیت و نحوه این آموزش ها نظارت نموده و از آسیب دیدن دانش آموزان در این فضا جلو گیری نمایند.

9. توجه ویژه به استعدادهای درخشان: یکی از اصلی ترین عوامل پیشرفت و توسعه کشورها سرمایه گذاری بر روی استعدادهای درخشان و هدایت آن ها در مسیر حل معظلات کشور است. استعدادهای درخشان، موتور محرکه جهش پیشرفت کشورهستند که نباید فقط آن ها را برای مدال آوری و المپیادها تربیت‌کنیم، بلکه باید این استعدادها را به سمت و سوی حل مشکلات سوق داد. داشتن مدارس استعدادهای درخشان بسیار مهم است ولی اینکه این مدارس تبدیل به محلی برای رقابت های بی مورد و غیر اثرگذار شده اند نمی تواند سیستم آموزشی را در دستیابی به هدف شناسائی و پرورش استعدادها برای حل مشکلات برساند. لذا، پیشنهاد می گردد مجلس محترم در راستای شناسایی و تربیت استعدادهای حوزه‌های مختلف برای حل مشکلات کشور در این حوزه ورود نموده و با تصویب قانون شناسائی، تربیت و حمایت از دانش آموزان مستعد، اقدامات این حوزه را به صورت هدفمند و اثر گذار هدایت نمایند.

10. انسان سازی و پرورش روح انسان: از اصلی ‌ترین اهداف آموزش بعد از انقلاب اسلامی، انسان سازی و پرورش روح انسان ها است و تشکیل معاونت پرورشی در آموزش و پرورش نیز به همین منظور بوده است. به نظر می رسد این معاونت فاقد برنامه راهبردی کلان و نتیجه محور است و همین امر باعث شده معاونت پرورشی علی رغم اینکه می تواند نقش بسیار پررنگی در تربیت روح دانش آموزان داشته باشد، عملاً به حاشیه رانده شود و اهتمام جدی به نقش آن نشود. پیشنهاد می شود مجلس محترم با ورود به این حوزه، هدف گذاری کلان و راهبردی را برای این موضوع در آموزش و پرورش مد نظر قرارداده و بر حسن اجرای آن نیز نظارت مستمر نماید.

11. داشتن زمان بندی و وجود شاخص پیشرفت در برنامه‌ها: فقدان این مهم در همه دستگاه‌های اجرایی کشور از جمله آموزش و پرورش به شدت احساس می شود و اثر منفی آن به وضوح قابل درک است. عدم وجود زمان بندی اجرا در برنامه ها و کنترل دقیق آن ها بر اساس زمان بندی باعث می شود برنامه ها اثرگذاری خود را از دست می دهند و هیچگاه اجرایی نمی شوند. لذا، به نظر می رسد پیگیری، نظارت مستمر و گزارش گیری می تواند این معظل را تا حدودی اصلاح نماید.

12. توجه به معلمین به عنوان افسران سپاه پیشرفت کشور: در همه کشورها، پیشرفت و توسعه از مدارس آغاز می شود و معلم فردی است که این حرکت را هدایت می کند. لذا، لازم است که معلمین به عنوان افران سپاه پیشرفت مورد توجه ویژه قرار بگیرند و مرتباً تحت آموزش، بروزرسانی و ارزیابی باشند. اینکه معلم بداند چگونه، با چه راهبردی و در چه مسیری دانش آموزان را هدایت کند که بتوانند در پیشرفت و توسعه کشور اثر گذار باشند بسیار مهم است. به همین منظور بروزرسانی معلمین از لحاظ تکنیک و تاکتیک برای حضور در این میدان بسیار حائز اهمیت است. دستیابی به این هدف نیاز به برنامه اجرایی خروجی محور دارد که مجلس محترم می تواند نقش مهمی در این راستا ایفا نماید.

13. ایستادگی در برابر طواغیت: به علت نسل پروری و نقش محوری آموزش وپرورش درتربیت نسل آینده کشور، طواغیت فعالیت جدی در خصوص نفوذ به این حوزه رادر دستورکار قرار داده‌اند که سند ۲۰۳۰ نمود عینی آن است. لذا، باید با تمام توان با آن مقابله نمود. برای پیروزی در این مبارزه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ضروری است. مجلس محترم با پیگیری مستمر و نظارت بر میزان پیشرفت و نحوه اجرای سند تحول بنیادین می تواند نقش مهمی در جهت اجرای موفقیت آمیز و هرچه سریعتر این سند داشته باشد.

در پایان به عرض می رسد؛ در صورت صلاحدید طرح اجرائی هریک از موارد مطروحه تقدیم خواهد شد.

امضا کنندگان این نامه به شرح زیر است:

مهدی اقراریان

سید ابوالفضل سید محمدی

حجت الاسلام والمسلمین میثم آسوپا

علیرضا داودی

محمد نبی آقاتقی

امیر خوشخو

مازیار عظیم زاده ایرانی

سید محمد جواد صدری مهر

محمدعلی ناصری

حامد زمانی

علیرضا رحمانی

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار

اخبار کسب و کار

موتور جستجوی avalkhabar

Share
Published by
موتور جستجوی avalkhabar