اجتماعی

مدعیان دروغین حقوق بشر دنبال عادی‌سازی قتل و جنایت در جامعه‌اند/ نباید اجازه دهیم هیچ کارخانه‌ای تعطیل یا نیمه تعطیل شود

دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۹ – ۱۶:۳۶ مدعیان دروغین حقوق بشر دنبال عادی‌سازی قتل و جنایت در جامعه‌اند/ نباید اجازه دهیم هیچ کارخانه‌ای تعطیل یا نیمه تعطیل شود

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه درس دفاع مقدس برای امروز این است که کاری کنیم تا مردم احساس آرامش کنند، گفت: دشمن با تمسک به حقوق بشر تلاش می‌کند قتل و جنایت را عادی‌سازی کند.

مدعیان دروغین حقوق بشر دنبال عادی‌سازی قتل و جنایت در جامعه‌اند/ نباید اجازه دهیم هیچ کارخانه‌ای تعطیل یا نیمه تعطیل شود

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، «آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضائیه در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضائیه، با اشاره به سفر اخیر خود به استان اردبیل که پنج‌شنبه گذشته در ادامه سفرهای استانی وی صورت گرفت، پیگیری رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان را از مهم ترین دستاوردهای این سفر عنوان کرد.

* نمی گذاریم هیچ کارخانه‌ای تعطیل شود و تولیدکنندگان زمین بخورند

رئیس قوه قضائیه گفت: رونق تولید و خدمات و حمایت از تولیدکننده، همانند مبارزه با فساد از مأموریت های اصلی و مستمر دستگاه قضایی است و همکاران ما در بخش های مختلف قضایی تلاش می کنند هیچ کارخانه ای تعطیل یا نیمه تعطیل نشود و هیچ تولیدکننده ای زمین نخورد.

آیت الله رئیسی افزود: دستگاه قضایی در راستای مأموریت خود در دفاع از حقوق عامه، از کارگران غیور و متخصص و متعهد و کارفرمایان و کارآفرینان و سرمایه گذاران که غیرتمندانه برای رونق تولید تلاش می کنند همه جانبه حمایت می‌کند و رفع مشکلات آنها در نظام اداری و قضایی را وظیفه خود می داند.

* دشمن به دنبال توقف چرخه تولید و افزایش بیکاری در کشور ماست

رئیس قوه قضائیه با بیان این که تولید مسأله محوری امروز ماست، اظهار داشت: دشمن به دنبال توقف چرخه تولید و افزایش بیکاری و ایجاد یاس و ناامیدی در کشور ماست و وظیفه ما در حوزه نظارت و قضاوت این است که با جلوگیری از توقف در چرخه تولید و حمایت از نیروی کار، دشمن را در رسیدن به هدف پلید خود ناکام بگذاریم.

آیت الله رئیسی با تأکید بر لزوم پیگیری جدی مصوبات سفرهای استانی رئیس و مسؤولان عالی قضایی متذکر شد که سفرهای استانی مسؤولان هنگامی ارزشمند و ماندگار می شود که مردم با اقدام و عمل به تصمیمات اتخاذ شده، احساس امید و آرامش کنند.

* بازگویی تاریخ دفاع مقدس بهترین روش الگوسازی برای نسل امروز است

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شکست حصر آبادان در هفتم مهر ماه 1360 که به فرمان حضرت امام (ره) صورت گرفت، اظهار داشت: بازخوانی و بازگویی سیره عملی شخصی و حماسه آفرینی سرداران اسلام و تاریخ دفاع مقدس بهترین روش الگوساز برای نسل امروز است.

* حفظ ارزش پول ملی از مهم ترین مطالبات اقتصادی رهبری است

آیت الله رئیسی افزود: نیروهای غیور سپاه و ارتش و رزمندگان عزیز ما در دوران دفاع مقدس در لبیک به فرمان امام، عزت و افتخار آفریدند و با تدبیر، استقامت و مجاهدت در برابر دشمن ایستادند و امروز هم مسؤولان و فعالان عرصه اقتصادی باید به فرامین مقام معظم رهبری عمل کنند.

* کاهش ارزش پول ملی برای کشور خسارت بار است

رئیس قوه قضائیه، حفظ ارزش پول ملی را یکی از مهم ترین فرامین اقتصادی مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری بارها فرمودند کاهش ارزش پول ملی برای کشور خسارت بار است و میدان‌داران حوزه اقتصاد باید شبانه روز برای مقابله با این معضل تلاش کنند.

آیت الله رئیسی تأکید کرد: درس دفاع مقدس برای مسؤولان اقتصادی این است که با الگوگیری از دفاع جانانه و ایثار و شجاعت رزمندگان عزیز، برای دفاع از ارزش پول ملی و مدیریت بازار و کاهش تورم و گرانی و تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم تلاش کنند و به مردم آرامش خاطر بدهند.

* با استفاده از همه ظرفیت های موجود جنگ اقتصادی دشمن را خنثی کنیم

رئیس قوه قضائیه با بیان این که کار دشمن، دشمنی است، اظهار داشت: دشمن به دنبال تهدید و تحریم و فتنه و توطئه است ولی مسؤولان ما باید با تدبیر در همه عرصه‌ها و با استفاده از ظرفیت های عظیمی که در کشور وجود دارد که مهم ترین آنها نیروی کار پویا و متعهد و متخصص است، می تواند جنگ اقتصادی و روانی و رسانه ای دشمن را خنثی کنند.

* ارجاع همه ناکارآمدی ها به دشمن درست نیست؛ نباید دشمن را تشجیع کرد

آیت الله رئیسی با تأکید بر این که دشمن در هیچ عرصه ای نتوانسته ملت ایران را متوقف کند و امروز هم با تدبیر می‌توان از شرایط موجود پیروزمندانه عبور کرد، خطاب به مسؤولان اجرایی متذکر شد: ارجاع همه ناکارآمدی‌ها به اقدامات دشمن درست نیست و ضعیف نمایی ما دشمن را در تصور اثرگذاری اقداماتش و تداوم خباثت ها و توطئه‌هایش تشجیع می‌کند.

* دشمن می‌خواهد قتل و جنایت را در جامعه عادی سازی کند

رئیس قوه قضائیه مردم را رمز پیروزی نظام اسلامی و شکست دشمن دانست و در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تشدید توطئه‌های دشمن با مستمسک قراردادن حقوق بشر گفت: دشمن می خواهد قتل و جنایت را در جامعه عادی جلوه دهد و بر همین اساس تلاش می کند مردان و زنان شجاع ما در عرصه های امنیتی و قضایی را تضعیف کند.

* پایه‌گذاران خشونت در غرب مدعی حقوق بشر شده‌اند

آیت الله رئیسی افزود: دشمن تلاش می‌کند با انگ زدن به چهره‌های مصمم حافظان امنیت و اقتدار و حامیان تولید، آنها را از کارآمدی بیندازد و برای این کار از «حقوق بشر» استفاده ابزاری می‌کند؛ در حالی که خودشان پایه گذار مکتب قتل و غارت و شکنجه در عالم هستند.

رئیس دستگاه قضا از «آمریکا و برخی کشورهای اروپایی» به عنوان «کانون جنایت» و از «خفه کردن صدای عدالتخواهان با قراردادن زانو بر گلوی آنها» به عنوان «روش جدید شکنجه» یاد کرد و گفت که قوه قضائیه تحت تأثیر فضاسازی‌های نظام سلطه و پیاده نظام آمریکا و اروپا قرار نمی‌گیرد و تنها بر مدار عدل و انصاف و قانون حرکت می‌کند.

* حقوق بشر واقعی محترم است و کوچک‌ترین تضییع حق را برنمی‌تابیم

آیت الله رئیسی ادامه داد: حقوق بشر واقعی و برخاسته از دین را محترم می شماریم و بر اساس آموزه‌های اسلام و مبانی فکری امامین نظام اسلامی به وظایف قانونی خود عمل می‌کنیم و کوچک ترین تضعیف و تضییع حق را برای خود جایز نمی‌دانیم.

* ملامت و تهدید در قضات شجاع و غیرتمند ما اثر ندارد

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر این که اجرای حق و عدالت ضامن سعادت جامعه است، تصریح کرد: مردم از دستگاه قضایی انتظار اجرای عدالت دارند و قضات شجاع و باغیرت ما فقط به اقتضای حق و قانون حکم می کنند و ملامت ها و تهدیدها دل آنها را خالی نمی کند.

* 18 اقدام سازمان زندان ها برای تأمین سلامت زندانیان در برابر کرونا

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور به تبیین محورهای گزارش ارائه شده در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره وضعیت سلامت زندان‌های سراسر کشور در ایام شیوع این بیماری پرداخت و گفت که 18 اقدام پیشگیرانه در سه ماه اخیر در زندان‌های سراسر کشور انجام شده است.

وی از «کاهش جمعیت کیفری زندانیان از طریق اعطای مرخصی بر اساس بخشنامه رئیس دستگاه قضا، تجهیز گسترده واحد دادرسی الکترونیکی در زندان ها، لغو مرخصی کارکنان وظیفه، تجهیز قرنطینه زندان ها به مواد ضد عفونی کننده، تست مستمر وضعیت سلامت کادر زندان و زندانیان و توزیع اقلام بهداشتی بین آنها، ایجاد اتاق ایزوله در زندان‌ها، تعطیلی فعالیت‌های اجتماعی محور، رعایت تناسب جمعیتی در بندها و رعایت فاصله اجتماعی در ملاقات زندانیان با خانواده ها» به عنوان مهم ترین این اقدامات یاد کرد.

دادستان کل کشور با اشاره به اعتبارات هزینه شده در این زمینه توضیح داد که سازمان زندان ها مبلغ 6 میلیارد از محل منابع خود برای اجرای اقدامات فوق الذکر هزینه کرده و به صورت رسمی نیز از ستاد کرونا و معاونت اقتصادی ریاست جمهوری درخواست شده اعتبارات مورد نیاز برای تداوم اجرای این طرح ها را تأمین کنند.

* بازدید 12 ساعته دبیر ستاد حقوق بشر از زندان فشافویه تهران

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از بازدید 12 ساعته خود از زندان بزرگ تهران پرداخت و گفت که از صبح روز جمعه چهارم مهر ماه تا پایان همان روز، بازدید مفصلی از این زندان و بخش‌های مختلف آن با هدف بررسی مسائل و مشکلات زندانیان از منظر رعایت حقوق بشر داشته است.

علی باقری افزود: در ایام شیوع بیماری کرونا، صدور و اجرای بخشنامه رئیس قوه قضاییه برای اعطای مرخصی به زندانیان ابتکار مهمی از سوی جمهوری اسلامی ایران در حفظ سلامت زندانیان بود که موجب شد مطالبه جدی در کشورهای غربی خصوصاً انگلیس و ایتالیا برای اجرای این ابتکار عمل به وجود آید.

وی در عین حال تصریح کرد: در جریان بازدید از این زندان مشکلات و مسائل قابل توجهی هم وجود داشت که نیازمند همت برای رفع آنها هستیم؛ از جمله این که تعداد زنانیان به نسبت فضای موجود زندان 30 درصد بیشتر از استانداردهای موجود است که به نظر می رسد با اجرای قانون کاهش مجازات حبس و تعیین تکلیف پرونده های بلاتکلیف، بخش مهمی از آنها حل شود.

* آزادی و تخفیف مجازات 80 هزار زندانی بر اساس قانون کاهش حبس

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصدق معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به اجرایی شدن قانون «کاهش مجازات حبس» اعلام کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته توسط این معاونت، 80 هزار نفر از محکومین مشمول این قانون شناخته شده و تعدادی از آنها آزاد و تعدادی نیز مشمول تخفیف مجازات شدند.

* برگزاری اولین جلسه ارتباط تصویری بین زندان و دادسرا در تهران در هفته گذشته

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز در واکنش به گزارش دکتر باقری از وضعیت زندان بزرگ تهران گفت که هفته گذشته با هدف کاهش و اعزام بدرقه زندانیان به محاکم قضایی که مخاطرات امنیتی و بهداشتی زیادی را به دنبال دارد، اولین جلسه ارتباط تصویری از دادسرای سرقت با زندان بزرگ تهران برگزار شد و اعلام کرد: امکان ایجاد 100 نقطه تماس تصویری در استان تهران برای محاکم و زندان های استان ایجاد شده و در هفته آینده عملیاتی خواهد شد.

* راه اندازی باجه خدمات قضایی در تمام زندان ها در هفته آینده

زارع پور همچنین خاطر نشان کرد که «با امضای تفاهم نامه ای مقرر شد در هفته آینده باجه خدمات قضایی در تمام زندان های کشور راه اندازی شود تا زندانیان دسترسی راحت تری به عدالت داشته باشند».

رئیس قوه قضائیه در واکنش به سخنان اعضای شورای عالی قوه قضائیه، «تحول» را «در نظر گرفتن وضع مطلوب و رفع نواقص وضع موجود» تعریف کرد و با تأکید بر تداوم اصلاح وضعیت زندان ها گفت: باید نظام اعزام به زندان و نگهداری و برخورد با زندانی اصلاح شود.

آیت الله رئیسی ادامه داد: اصلاح نظام زندان از تحولاتی است که ممکن است دوستان ما را هم ناراحت کند اما واقعاً باید نزدیک‌ترین روش به قانون و عدالت را مدنظر قرار دهیم و اگر کسی هم نمی پسندند، اشکالی ندارد اما ما به خاطر آنها از وظیفه خود عدول نمی کنیم.

رئیس دستگاه قضا با بیان این که نمی توان نسبت به مسائل و دغدغه مردم بی تفاوت بود، خاطر نشان کرد: وقتی من به یک استان سرکشی می کنم از قبل دغدغه های مردم را بررسی و احصا می کنیم تا به همان ها بپردازیم و نمی شود دغدغه مردم یک چیز باشد و ما حرف خودمان را بزنیم.

* رفع مشکل ارزی کالاهای دپوشده در گمرک با تلاش سازمان بازرسی

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم در این جلسه با اشاره به بررسی های این سازمان مبنی بر وجود 8 میلیون تُن کالای گمرکی در آستانه فساد در بنادر کشور، اعلام کرد: بررسی ها نشان داد که 3.5 میلیون تُن از این اقلام، کالای اساسی و ذرت دامی است که با پیگیری های صورت گرفته از طریق معاون اول رئیس جمهور، هیأت دولت مصوب کرد مشکل تأمین ارز این کالاها برای ترخیص حل شود و روز گذشته نیز رئیس بانک مرکزی از تأمین این ارز خبر داد.

معاون راهبردی قوه قضائیه نیز با ارائه گزارشی درباره راه اندازی پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی و برنامه ها و فعالیت های 40 تیم استارتاپ فعال در این مرکز که هفته گذشته با حضور آیت الله رئیسی مورد بهره برداری قرار گرفت، مهم ترین عوامل ایجاد این پردیس را «استفاده دستگاه قضایی از خدمات شرکت های دانش بنیان» و «حمایت قضایی برای رفع نیازها و مسائل این شرکت ها» عنوان کرد.

محمدباقر ذوالقدر، پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی را بستری مناسب برای تأمین نیازهای دانش بنیان قوه قضاییه دانست و از تشکیل دو کارگروه ویژه برای ساماندهی تعاملات و بهره مندی از خدمات متقابل این پردیس و دستگاه قضایی خبر داد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار globe لاستیک بارز ایران فان بیمه البرز هتل تارا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا