مشکلات اصناف برای اینترنتی کردن فعالیتها در شرایط کرونا/ استفاده از فضای مجازی باید قاعدهمند شود
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹ – ۰۱:۰۵ مشکلات اصناف برای اینترنتی کردن فعالیتها در شرایط کرونا/ استفاده از فضای مجازی باید قاعدهمند شود
اگرچه کسب و کارهای اینترنتی در کشور روز به روز در حال گسترش است اما بخش زیادی از اصناف که سال ها به شیوه سنتی امرار معاش کرده اند، هنوز نتوانسته اند خود را به شیوه های نوین تطبیق دهند و از عوامل این عدم تطبیق را فراهم نبودن زیرساخت های لازم عنوان می کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فروش اینترنتی کالا و به عبارتی کسب و کار در فضای مجازی در سال های اخیر تقریبا جایگاه خود را در جامعه و اقتصاد یافته است، بطوری که کسب و کارهای زیادی در فضای مجازی با فعالیت اقتصادی خود به رقیب جدی اصناف تبدیل شده اند.
گفتنی است با شیوع ویروس کرونا، جایگاه کسب و کارهای اینترنتی بیش از هر زمان دیگری در جامعه به تثبیت رسید و در ماه های اخیر مزایای قابل توجه این نوع عرضه و فروش کالا برای مردم بیشتر آشکار شد.
لذا صرف نظر از موضوع کرونا با توجه به مزایا و محاسن عرضه کالا به روش های نوین در فضای مجازی ضروری است تا اصناف برای خارج نشدن از گردونه کسب و کار هر چه سریعتر به فکر تطبیق شیوه های کسب و کار خود با شیوه های نوین در فضای مجازی باشند. اما نکته مهم در این خصوص آن است که اصناف در گروه های مختلف شغلی که سال ها با شیوه سنتی امرار معاش کرده اند تا چه حد آمادگی پیوستن به روش های نوین کسب و کار در فضای مجازی را دارند؟ و در این راستا وظایف مسئولان یا وزارتخانه های مرتبط از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت در تامین زیرساخت های لازم چیست؟
* برای ورود به فضای کسب و کار مجازی نیازمند همکاری اتاق اصناف هستیم
اکبر مشهدی زاده رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین تهران درباره شیوه سنتی این کسب و کار بیان داشت: شیوه فعالیت این صنف تولیدی به این روش است که تولید کنندگان این بخش محصولات خود را به فروشندگان بزرگ عرضه می کنند و آنها نیز کالا را به خرده فروشان عرضه می کنند.
وی افزود: این در حالی است که عده ای با بهره گیری از نظام کسب و کار های نوین و ایجاد سایت هایی در فضای مجازی بدون هیچگونه آموزشی وارد این کسب و کار شده اند و متاسفانه تخلفات بسیار زیادی نیز از آنها در حوزه کسب و کار مجازی سر می زند.
مشهدی زاده با بیان اینکه برای به روز شدن و ورود به فضای کسب و کار مجازی و رفع مشکلات در این باره نیازمند همکاری و راهنمایی اتاق اصناف هستیم، گفت: اتاق اصناف به عنوان متولی اتحادیه های صنوف مختلف می تواند با ساخت اپلیکیشنی واحد که تمامی اتحادیه ها در آن عضو باشند، گامی موثر در جهت گسترش کسب و کار ها به شیوه های نوین و اینترنتی بردارد، لذا اگر نظام قوی و توانمندی از سوی اتاق اصناف تهران که زیر نظر وزارت صمت فعالیت می کند ایجاد شود قطعا بدون هیچ گونه مشکلی در سال های آینده اصناف می توانند در فضای مجازی و به عبارتی عرضه و فروش اینترنتی کالا فعالیت کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای فعالیت اصناف در فضای مجازی باید آموزش های لازم ارائه شود، گفت: البته باید به این نکته توجه داشت که عدم وجود قانونی جامع در ارتباط با فعالیت در فضای مجازی، باعث بروز تخلفات زیادی شده بنابراین لازم است تا هر گونه فعالیت اقتصادی در فضای مجازی قانونمند و ضابطه مند شود.
* نظارت بر فعالیت کسب و کارهای اینترنتی به اتحادیه ها واگذار شود
اکبر شاهرخی رئیس اتحادیه گل و گیاه و گیاهان تزئینی تهران نیز با تاکید بر لزوم پیوستن اصناف به شیوه های نوین کسب و کار در فضای مجازی، گفت: اتحادیه در راستای حمایت از اعضای خود با یکی از شرکت های فعال در زمینه کسب و کار نوین قراردادی را امضا کرده که اعضای اتحادیه را در آن شرکت عضو و تمام مشخصات آنها را در سایت بارگذاری می کند.
وی افزود: سایت مزبور اقدامات خود را برای فعالیت اینترنتی اعضا معرفی شده از سوی اتحادیه انجام می دهد و بدین ترتیب اعضای ما نیز در آینده ای نزدیک به شکل گسترده به شبکه کسب و کار اینترنتی وصل می شوند.
شاهرخی اظهار داشت: تخلفات بسیار زیادی در حوزه کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد بنابراین خوب است که متولیان امر به اتحادیه ها اجازه دهند که قدرت اجرایی خود را بالا ببرند.
وی افزود: کنترل سایت ها به دلیل گستردگی تنها توسط یک نهاد یا ارگان امکان پذیر نیست و لذا اگر به اتحادیه ها اجازه داده شود تا کسب و کارهای اینترنتی را تحت پوشش خود در آورند، می توان از تخلفات بسیار زیادی جلوگیری کرد.
وی همچنین با انتقاد از اینکه فعالان کسب و کار در فضای مجازی بدون پرداخت عوارض، مالیات و اجاره بها تنها با یک تلفن و سایت به سودهای کلانی دست می یابند، گفت: این در حالی است که صنوف مختلف با پرداخت اجاره بها و مالیات های سنگین شرایط سختی را سپری می کنند.
* ساختار راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی در کشور ابتدایی است
اکبر پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم خانگی تهران با اشاره به گسترش داد و ستد وکسب و کارهای نوین در فضای مجازی و لزوم آماده سازی بسترهای مورد نیاز در این فضا گفت: اتحادیه لوازم خانگی با پوشش طیف عظیمی از فعالان صنفی و مشتاقان عرضه کسب و کار آمادگی این را دارد تا در حوزه کسب و کار نوین در کنار فروشگاه های سطح شهر فعالیت کند.
وی با اشاره به اینکه خلاءهای قانونی بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد افزود: ساختار و مجوزهای قانونی برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی و نوین در کشور در حال حاضر کاملا ابتدایی است در حالی که اگر قرار بر این است که در این حوزه ها فعالیت داشته باشیم باید زیرساخت های خوبی را فراهم سازیم، زیرساختی هایی که به اتحادیه ها مجوزهای قانونی برای فعالیت در این عرصه بدهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان و تولید کنندگان لوازم خانگی تهران تاکید کرد: لازمه ورود به تجارت و کسب و کارهای نوین، نیازمند هزینه های مرتبط آن است از جمله برنامه ریزی برای سایت و هزینه های جانبی که لازم است تا اتاق اصناف با حمایت از ما شرایطی را ایجاد کنند تا دولت کمک های مالی خود را در این جهت با پرداخت وام بلندمدت و کم سود به اتحادیه ها و صنوف مختلف انجام دهد.
* فضای مجازی گریبان داد و ستد سنتی را گرفته است
محمد هادی کمالیان رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران با اشاره به رونق و گستردگی روز به روز کسب و کار های نوین در فضای مجازی، گفت: در دنیای امروز، فعالیت در فضای مجازی به دلایل بسیاری از جمله انتشار ویروس کرونا شدت گرفته است، هر چند این فضا برای تبدیل شدن به شرایط امن برای معاملات نیازمند بسترهای لازم است اما در حال حاضر گریبان داد و ستد را گرفته است.
وی افزود: عدم وجود قانون و قائده بزرگترین اشکالی است که به کسب و کارهای نوین امروزی می توان وارد کرد زیرا هنوز دولتمردان قانون بی نقصی برای اینکه تمامی جوانب این قبیل دادوستدها از لحاظ خریدار و فروشنده در آن پیش بینی شده باشد را تدوین نکرده اند.
کمالیان اظهار داشت: بنابراین زمانی که این پدیده گسترده شود و بسیاری از افراد از آن زیان دیدند، تازه می خواهیم قانون آن را تعبیه و مورد بررسی و افراد ر ا ملزم به رعایت آن کنیم. اینجاست که بسیاری از حق و حقوقشان باید بگذرند و کسی هم پاسخگو نیست، پس لزوم و ضرورت ایجاد قوانین و دستورالعمل های اجرایی محکم و اصولی برای این نوع فعالیت ها از مهمترین بسترهای لازم است.
کمالیان در ارتباط با میزان گسترش فعالیت مجازی در حوزه فعالیت صنف متبوع خود بیان داشت: این نوع کسب و کار فعلا در صنف فرش ماشینی به صورت گسترده نتوانسته جایگاه ویژه ای پیدا کند؛ چرا که فرش را نمی توان تنها در عکس و سایت انتخاب کرد و باید از نزدیک جنس و مواد آن توسط خریداری مورد بررسی قرار گیرد، هرچند با روندی که هر روز با سرعت در حال گسترش است می توان پیش بینی کرد که تمامی کالاها در آینده در فضای مجازی جایگاه بهتری برای فروش پیدا کنند.
وی با ابراز تاسف از همه گیر شدن غیرمنطقی و غیراصولی کسب و کارها در فضای مجازی بیان داشت: روزانه سایت های مختلفی ایجاد می شود و هیچ گونه نظارتی بر آنها نیست. در چنین شرایطی اینکه فرد متضرر به کجا باید مراجعه کند و چگونه می تواند حق از دست رفته اش را بگیرد معلوم نیست.
کمالیان افزود: روزانه شاهدیم که بسیاری از خریداران این سایت ها زیان می بینند و نمی دانند به کجا شکایت کنند و در برخی از موارد هم به اتحادیه ها مراجعه می کنند، اما اتحادیه نمی تواند به آنها رسیدگی کند، در حالیکه اگر نظارت کافی و متولی متعهدی وجود داشته باشد این اتفاقات بسیار کمتر می شود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار