پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۹ – ۱۳:۴۵ مناسبسازیهای نامناسب در تهران/ هدایت نابینایان در پیادهراه به سمت چاله و گلدان
عضو شورای شهر تهران از مناسبسازیهای نامناسب معابر برای نابینایان و کمبینایان انتقاد کرد و گفت: پیاده راههای مناسبسازی شده یا به گلدان ختم میشود یا به چاله میرسد.
حجت نظری عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، درباره روزجهانی عصای سفید و مناسب سازیهای پایتخت برای معلولان اظهار داشت: فلسفه نامگذاری روزها ضرورت توجه بیشتر به آن موضوع و آگاهی بخشی در مورد آن است، اما متأسفانه باید بگویم که شرایط طوری شده که حتی در همان روز نیز توجه جدی و عملی به موضوع نمیشود.
وی با اشاره به ضرورت مناسبسازی معابر برای معلولان و تمام افراد و اقشار جامعه گفت: یکی از اقشار جامعه که جمعیتشان کم هم نیست، نابینایان و کم بینایان هستند اما متاسفانه طی سالیان طولانی اقدام مناسبی برای مناسبسازی معابر و فضاهای عمومی برای آنان انجام نشده است و در این دوره پنجم نیز گرچه اقداماتی انجام شده اما سرعت آن بسیار کند بوده است.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به کف سازی معابر و پیادهراهها گفت: در اکثر پیادهراههای اصلی شهر تهران کف پوش مناسب نابینایان قرار داده شده است، اما درخواست من از مسؤولان در این حوزه این است که یکبار با چشم باز به این مسیری که طراحی شده نگاه کنند، یا به گلدان ختم میشود، یا به چاله میرسد یا در میانه راه تمام میشود و چنین کاری حتی ممکن است سلامت فرد نابینا را نیز به خطر بیندازد.
نظری ادامه داد: بنده در چند تذکر در مورد مناسبسازی ناوگان حمل و نقل عمومی برای نابیانیان نیز نکاتی را مطرح کرده و خواستار استفاده از سیستم سخنگو و صوتی در اتوبوسها شدم اما در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که این موضوع هنوز اجرایی نشده است.
عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه البته نباید مسأله توجه به نابینایان را صرفا محدود به شهرداری کرد، گفت: دیگر دستگاهها نیز وظایفی را برعهده دارند که لازم در راستای وظایف قانونی خود به آن عمل کنند. از سوی دیگر مسؤوولیت اجتماعی شهروندان و بنگاههای اقتصادی نیز توجه به این موضوع است. مثلا چه ایرادی دارد فروشگاههای زنجیرهای و بزرگ در شهر سامانههایی برای خرید افراد نابینا و کم بینا داشته باشند؟
وی ادامه داد: یا به عنوان مثال برخی از شهروندان هنوز نمیدانند کف پوش طراحی شده در کف خیابان برای تردد نابینایان است و به همین دلیل نیز بعضا روی آن با موتور سیکلت توقف کرده و دیگر موانع موقتی را ایجاد میکنند. این موارد را میتوان با آگاهی بخشی و ترویج مسؤولیت پذیری اجتماعی بیشتر مورد توجه قرار داد.
رئیس کمیته مشارکتهای اجتماعی شورای شهر تهران اضافه کرد: البته مناسبسازیهای نامناسب صرفا مربوط به نابینایان نیست و در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که مثلا رمپی ساخته شده اما امکان عبور ویلچر از روی آن وجود ندارد که به این موضوعات نیز باید پرداخته شود.
نظری گفت: امیدوارم که بتوان با مشارکت تمام شهروندان و نیز سازمانهای مردم نهاد و مطالبه گری از دستگاهها و نهاد از جمله شهرداری، وزارت کشور، استانداری، بهزیستی تهران را در عمل به شهری برای همه بدل کرد.
انتهای پیام/
بازار
اخبار کسب و کار
Error loading HTML
Error loading HTML
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی گروه سینمایی «هنر و…