سیاسی

نامزدهایی که سابقه فرصت‌سوزی در کارنامه دارند جایی در دولت آینده نخواهند داشت

يکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ – ۱۷:۲۳ نامزدهایی که سابقه فرصت‌سوزی در کارنامه دارند جایی در دولت آینده نخواهند داشت

ناظمی اردکانی با بیان اینکه دولت سیزدهم اولین دولتی است که بعد از بیانیه گام دوم انقلاب به روی کار می آید، گفت: نامزدهایی که سوابق فرصت سوزی در دوره مدیریتشان وجود دارد طبق بیانیه جایگاهی در دولت آینده نخواهند داشت.

نامزدهایی که سابقه فرصت‌سوزی در کارنامه دارند جایی در دولت آینده نخواهند داشت

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، پانزدهمین نشست کارگروه های تخصصی تدوین برنامه دولت مردمی و تحول گرا با موضوع «بیانیه گام دوم محور برنامه دولت آینده» با حضور محمد ناظمی اردکانی دبیرکل جامعه اسلامی مدیران، محمد باقر خرمشاد دبیر شورای راهبردی روابط خارجی و رئیس اسبق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون گام دوم انقلاب و خانم فیروزه رادفر استاد دانشگاه برگزار شد.

ناظمی اردکانی وزیر اسبق تعاون گفت: بیانیه گام دوم در واقع نقشه راه چهار دهه آینده است که ان‌شالله به تمدن نوین اسلامی منتهی خواهد شد. در این بیانیه تصویری از چهار دهه گذشته تصویر شده است. لزوم احیای اسلام در متن زندگی سیاسی اجتماعی مردم در آن اشاره شده است. اکنون که بیش از دو سال از صدور بیانیه گذشته است باید میزان پیشرفت در تحقق آن را ارزیابی کنیم. متاسفانه نهاد ناظر بر اجرای بیانیه گام دوم مشخص نیست.

وی ادامه داد: رهبری در این بیانیه می فرمایند در چهاردهه گذشته همواره امنیت و تمامیت ارضی کشور حفظ شد، عدالت در گستره جمهوری اسلامی ایران توسعه پیدا کرد و شاهد این هستیم در اقصی نقاط محروم کشور امکانات اولیه وجود دارد. در حوزه علم و فناوری قله های متعددی فتح شده و شاهد مردم سالاری دینی هستیم. رویارویی پیروزمندانه در مواجه با قدرت های استعماری صورت گرفته است. در شرایطی که اجاز ورود سیم خاردار به کشور داده نمی شد امروز در شرایطی هستیم که برای جلوگیری از صدور موشک های دوربرد ایران برنامه ریزی می کنند. بیان آسیب ها و موفقیت ها در این بیانیه باید در عمل نیز تغییراتی ایجاد کند در واقع آسیب ها باید کاهش یابد و شاهد تقویت پیشرفت ها باشیم.

فعال سیاسی اصولگرا افزود: ایران کشوری است که 7 درصد ذخایر معدنی جهان در آن وجود دارد از لحاظ نفت و انرژی مقام دوم و چهارم را در اختیار دارد. از لحاظ طول ساحل و موقعیت سوق الجیشی ظرفیت های بسیاری برای کشور وجود دارد. با این ظرفیت ها می توان گام های پیشرفت را یکی پس از دیگری برداشت. از نگاه مقام معظم رهبری در عدم استفاده از این ظرفیت های مقام اول را دنیا داریم. رهبری می فرمایند جایی که مسئولان ظرفیت های مردمی را شناختند، استفاده کردند و بهره مند شدند بسیاری از مشکلات مرتفع شد.

ناظمی اردکانی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم اولین دولتی است که بعد از بیانیه گام دوم انقلاب به روی کار می آید، لذا یکی از معیارهای درست برای انتخابات آینده می تواند ارائه برنامه عملیاتی برای تحقق سهم چهارساله از چهل سال دوم انقلاب باشد. نامزدهایی که سوابق فرصت سوزی در دوره مدیریتشان وجود دارد طبق بیانیه جایگاهی در دولت آینده نخواهند داشت.

در ادامه محمدباقر خرمشاد با تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: از مناظر مختلفی می توان به بحث بیانیه گام دوم به بحث نشست. از منظر سیاست خارجی می توان نسبت به نیمه ای از بیانیه که ناظر به آینده هست الزاماتی را برداشت کرد. محورهای هفت گانه رهبری به عنوان توصیه ها می تواند برای آینده بسیار راهگشا باشد. آرمان بزرگ انقلاب اسلامی ایجاد تمدن نوین اسلامی است. باید به این سوال جواب دهیم که الزامات ایجاد این تمدن چیست. مجموعه کشورهای اسلامی در قلمروی تمدن نوین اسلامی قرار می گیرند فلذا جهان اسلام در سیاست خارجی جمهوری اسلامی اولویت پیدا می کند. لذا در سیاست خارجی دولت آینده برای تحقق تمدن نوین اسلامی گروه های اسلامی، اسلام سیاسی و بیداری اسلامی باید در اولویت قرار بگیرد.

وی گفت: از طرفی همراه کردن گروه های غیر مسلمان آزاده در غرب نیز از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. پیرو اولویت گیری کشورهای اسلامی، سیاست های منطقه ای نیز جایگاه ویژه پیدا می کند. جبهه مقاومت و سیاست همسایگی نیز بر همین منوال در اولویت قرار می گیرد. با توجه به انتقال قدرت جهانی به آسیا، سیاست آسیاگرایی نیز جایگاه پیدا خواهد کرد. دیپلماسی عمومی که ارتباط گیری با توده های مسلمان و غیر مسلمان در سرتاسر جهان نیز با توجه به گفتمان جدید اسلامی اولویت پیدا می کند.

در ادامه محسن زنگنه با اشاره به اینکه بیانیه گام دوم از معدود اسنادی است که توسط شخص رهبری نگاشته شده است افزود: آنطور که از فحوای این متن برداشت می شود می توان گفت که ما از مرحله نزاع و بحث و گفتگو در خصوص کلیات باید خارج شویم و به راهکارهای عملیاتی برسیم. ایشان موضوعات را هم بیان می کنند چه در حوزه پژوهش که به طور خاص ورود می کنند بحث معنویت، اقتصاد، فساد، عدالت و سبک زندگی را اشاره می کنند. بعد از دو سال از ابلاغ بیانیه گام دوم باید بگوییم نسخه عملیاتی برای تحقق اهداف بیانیه چه هست و در این زمینه چه کرده ایم. متاسفانه ما در این دو سال آسیب هایی هم داشته ایم یعنی در متودولوژی، ساختار و افراد هیچ تغییری حاصل نشده است و صرفا با همان روال سابق ضمن تمجید از گام دوم فعالیت ها انجام می شود. ساختارهای حاکمیتی و حکومتی باید تغییر کند تا امکان تحقق اهداف گام دوم فراهم شود.

وی افزود: ساختار مجلس فعلی هم طوری است که نمی توان از آن انتظار تحول داشت. در هشت ماه گذشته انتقاد می کنند که چرا مجلس کاری نمی کند. باید گفت ساختارهای مجلس آنقدر پیچیده و طویل هست که امکان کار را سخت می شود. با این ساختارها امکان نظارت مجلس بر امور هم شدنی نیست.

وی با اشاره به ساختارهای ناکارآمدی کشور افزود: به طور مثال هیچ نهادی برای صیانت از روستا در کشور وجود ندارد با وجود اینکه نهادهای مختلف حوزه اثر روستایی دارند اما سالانه صدها روستا تخلیه می شود. این اهمیت نهادسازی را نشان می دهد. مشکل دیگر در حوزه قوانین است. تقریبا 12 هزار قانون در کشور وجود دارد. که بعضا تناسبی هم با هم ندارند. این موضوعی است که باید اصلاح شود. با وجود تاکید رهبری برموضوعات اولویت دار در بیانیه باید پرسید با توجه به تاکید بر پژوهش، وزارت علوم ما چه فعالیتی در این دو سال صورت داده است. در حوزه معنویت و اخلاق جامعه چطور؟ کارها در حوزه اقتصاد و اصلاح ساختار بودجه و … به کجا رسیده است.

در ادامه فیروزه رادفر با اشاره به ساختار و اصول کلیه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: این بیانیه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صادر شده و تحقیقات بسیاری بر روی آن انجام شده است . این بیانیه روایتی از اصل انقلاب اسلامی است. این بیانیه شامل چالش ها، دستاوردها، آسیب شناسی و ظرفیت های استفاده نشده کشور است. به عبارتی بازخوانی واقع بینانه نسبت به 40 سال گذشته است. در بحث انقلاب مستمر منظور این است که این نظام به حدی به شکوفایی برسد تا توسط سایر کشورها الگو برداری شده و از این طریق رشد پیدا کند.

این استاد دانشگاه در پایان افزود: با وجود آن که مخاطب بیانیه گام دوم همه مردم هستند، اما دارای دو مخاطب ویژه است. مسئولین و مدیران و همچنین جوانان مورد خطاب ویژه قرار گرفتند. البته در مفهوم جوان باید به کارایی، کارآمدی و انرژی افراد اشاره کنیم که خود رهبر معظم انقلاب نیز به آن تاکید داشتند یعنی صرفا سن افراد ملاک نیست. در نگاه رهبر انقلاب حلال مشکلات کشور جوانان هستند که 40 مرتبه در این بیانیه به آن اشاره شده است. این خطاب فارغ از جنسیت صورت گرفته و هیچ اشاره ای به زن یا مرد بودن صورت نمی گیرد و صرفا به شایستگی جوانان توجه شده است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

هفت گردون

پر بازدید ها

پر بحث ترین ها

بیشترین اشتراک

بازار globe

اخبار کسب و کار تریبون هفت گردون بیمه رازی زمزم لاستیک بارز رسپینا هفت گردون بیمه رازی زمزم لاستیک بارز رسپینا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا