نباید مجلس را به منزله دولت ببینیم/ نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ – ۱۸:۲۷ نباید مجلس را به منزله دولت ببینیم/ نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم
فعال سیاسی گفت: وقتى بدانیم مجلس دولت نیست، انتظار ما از مجلس آنطور که باید خواهد بود. هرچند برخى شعارها توسط برخى نمایندگان مطرح شده و همچنین برخى شیطنتها در رسانهها موجب شده مردم چنین نگاهى به مجلس داشته باشند و مجلس را به منزله دولت ببینند.
به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، تازهترین جلسه کارگروه بانوان جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در دو بخش بررسی عملکرد شورای شهر تهران و نیز برسی عملکرد مجلس یازدهم اختصاص یافت.
در این جلسه که به صورت مجازی برگزار شد، بحث انتخابات ۱۴۰۰ پس از پیروزی نیروهای انقلاب در مجلس یازدهم پرسش های کارشناسانه درباره انتخابات شورای شهر از طرف خانمها جباری و نریمانی مطرح شد. ابعادی از رعایت نشدن حقوق شهروندی، رعایت نشدن فرهنگ ایثار و شهادت در برخی مراکز تحت مدیریت شهرداری تهران، فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری و مترو، استفاده نشدن از ظرفیت های فرهنگسراها، سرای محلات، بوستانها و اماکن ورزشی برای دسترسی جانبازان و معلولین بیان شد.
در این جلسه مجتبی شاکری دبیر کل جمعیت جانبازان با ارائه توضیحاتی دقت نظرهای کارشناسانه کارگروه بانوان را قابل تقدیر خواند.
همچنین در این جلسه علی شمسیپور، استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همزمانی عروج ملکوتی حضرت آیت الله مصباح یزدی، با تاکید بر اینکه «مجلس»، «دولت» نیست، افزود: وقتى بدانیم مجلس دولت نیست، انتظار ما از مجلس آنطور که باید خواهد بود. بنابراین برای نقد عملکرد مجلس باید حتما به این نکته توجه کنیم؛ هرچند برخى شعارها توسط برخى نمایندگان مطرح شده و همچنین برخى شیطنتها در رسانهها موجب شده مردم چنین نگاهى به مجلس داشته باشند و مجلس را به منزله دولت ببینند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه جنس کار مجلس، زمانبر است، گفت: از ارائه طرح یا لایحه در صحن تا تصویب و اجراى آن در دولت یک پروسه زمانی قابل توجه است.
وی همچنین تاکید کرد برای تحلیل عملکرد مجلس باید به این نکته هم توجه شود که اکنون چه دولتی با چه خصوصیاتی در برابر مجلس قرار دارد و مجلس چگونه با این دولت روبرو شده است؛ به این معنا که آیا بر جنبه نظارتى خود تأکید داشته یا بر جنبه قانونگذارى خود و یا بر هر دو.
وى در ادامه به سه شعار محورى جریان انقلابى اشاره کرد و افزود: محور اول نجات اقتصاد کشور، محور دوم شفافسازى و شروع آن از داخل مجلس، با این رویکرد که اصطلاحا ساختمان هرمی بهارستان شیشهای شود و محور سوم مبارزه با فساد بوده است.
استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه چند نقطه قوت مجلس فعلی را اینطور برشمرد: نخستین ویژگی جوانی مجلس است که میتوان از نیروی جوان این نهاد به منزله موتور پیشران یاد کرد.
وی ویژگی دوم مجلس فعلی را غلبه روحیه عملیاتى و حضور میدانى نمایندگان به ویژه منتخبان شهر تهران که در شهرستانها نیز حضور مییابند، عنوان کرد و گفت: ویژگی سوم، تقویت ارتباط وکلای مجلس با مردم در فضاى مجازى و افزایش توجه نمایندگان به پیامهای منتشرشده در این فضاست. در واقع بستر فضای مجازی موجب شده صداى مردم راحتتر به گوش نمایندگان برسد.
شمسی پور ویژگی دیگر مجلس انقلابی را واداشتن دولت به کار و تلاش عنوان کرد و افزود: جلساتى که رییس مجلس با وزرا داشته، در همین راستا برگزار شده است.
استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر ویژگی پنجم مجلس را تمرکز بر ارائه طرحهای اقتصادی با هدف بهبود وضعیت معیشت مردم عنوان و اظهار کرد: طرحهای اصلاح ساختار بودجه و اصلاح سهمیهبندى بنزین از نمونه طرحهای اقتصادی شاخص ارائه شده در این دوره است.
تغییر در ترتیب رسیدگی به طرحهای مجلس از دیگر ویژگیهای مثبت مجل فعلی از نگاه شمسی پور است که درباره آن توضیح داد: در گذشته طرحها به ترتیب زمانی ارائه، روى میز رئیس مجلس قرار مىگرفت و برای بررسی به صحن میآمد اما در این مجلس طرحها مدیریت شده و بر مبناى اولویتهاى کشور مورد توجه قرار مىگیرند.
وی نقطه قوت دیگر مجلس فعلی را آغاز تحقق شعار مبارزه با فساد از درون مجلس دانست و گفت: مجلس توانست ثابت کند که اهل تسامح با کسى نیست و در برخورد با تخلفات جدى، جدى عمل خواهد کرد؛ کما اینکه در ماجرای رد اعتبارنامه تاجگردون چنین عملکردی را منعکس کرد.
هشتمین ویژگی مثبت مجلس فعلی از نگاه مجلس نیز گام برداشتن در راستای تحقق شفافیت بود که با ارائه طرحهایی در این راستا دنبال میشود.
این فعال سیاسی با اشاره به تحولى که در پژوهشهای مجلس رخ داده است، خاطرنشان کرد: این تحول شامل ١٤ رویکرد است که یکى از مهمترین آنها این است که قوانین کشور با نگاه حداقلى با احکام اسلامى تطابق داشته باشند؛ یعنى از قوانین شریعت اسلام نشات گرفته باشند؛ موضوعی که مورد تأیید امام خمینى (ره) و مقام معظم رهبرى نیز بوده است.
وی در ادامه سخنان خود به چهار نقطه ضعف مجلس نیز اشاره کرد و گفت: یک نقطه ضعف مجلس فعلی مربوط به عملکرد نمایندگان در بستر فضای مجازی است؛ کما اینکه تقریباً هر هفته با انتشار یک توئیت جنجال آفرین توسط برخى نمایندگان جوان مواجه مىشویم.
وی افزود: مجلس فعلی در حوزه ایفای وظایف نظارتی نیز ضعفهایی دارد و این موضوع بهخصوص در نظارت بر عملکرد کمیسیون اصل۹۰ خود را نشان داده است.
وی با انتقاد از اینکه در مدیریت کلان مجلس، نگاه خوبى به فراکسیون اکثریت نیروهاى انقلاب نشده است، این موضوع را نقطه ضعف سوم مجلس دانست و افزود: اگر به فراکسیونها اهمیت داده مىشد، برخی اتفاقات که برای مجلس خوب نیست، رخ نمیداد و مسائل درون فراکسیون حل میشد.
وی ادامه داد: نقطه ضعف چهارم مجلس نیز این است که گاهى یک فضاى ناامیدى در برخى از نمایندگان جوان مجلس دیده مىشود، گویی احساس مى کنند کار خاصى از آنها بر نمىآید و این یک نقطه ضعف است.
شمسی پور سپس به جمعبندى مباحث مطرح شده پرداخت و گفت: در مجموع با توجه به نقاط قوت و ضعف مجلس مىتوان نتیجه گرفت هر چند نقاط ضعف مشکلاتی را ایجاد کرده است، اما مسیر حرکت مجلس نشان مىدهد راه مجلس دچار انحراف نشده و مدیریت کلان مجلس، اصطلاحا به سمت ترکستان نیست.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پر بازدید ها
پر بحث ترین ها
بیشترین اشتراک
بازار
اخبار کسب و کار