شبکه های اجتماعی ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام | کانال تلگرام |
توئیتر |
گروه: ورزشی ساعت: 16:45 منتشر شده در مورخ: 1399/07/16 شناسه خبر: 1655151 با حضور مسئولین و اهالی فوتبال نشست بررسی حقوقی خصوصی سازی باشگاه های فوتبال برگزار شد
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست تخصصی حقوقی با موضوع «بررسی حقوقی خصوصی سازی باشگاه های فوتبال با نگاهی به پرسپولیس و استقلال» در محل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی دادگستری و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد.
در این نشست هورمزد یعقوبینژاد بهعنوان دبیر جلسه، مدیران عامل پیشین دو باشگاه و وکلا و متخصصان حوزه حقوق ورزشی کشور از جمله حمیدرضا گرشاسبی، سیدمحمدکاظم اولیایی، داریوش مصطفوی، حسن میرزاآقابیک، حمیدرضا حق شناس، ابراهیم شکوری، سیداکبر حسینی امامی، مهدی ذاکر و اصحاب رسانه حضور داشتند و این نشست به همت معاونت پژوهش و توسعه حقوقی مرکز وکلای قوه قضاییه علاوه بر بررسی علمی مبانی خصوصی سازی و انواع روش های آن در علم حقوق ورزشی نسبت به خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال و جنبه های گوناگون این مسئله پرداختند.
در ابتدای جلسه یعقوبی نژاد به عنوان دبیر جلسه سوالاتی را از میهمانان به شرح ذیل مطرح نمودند:
1-آیا خصوصی سازی برای باشگاه های مذکور مفید است یا خیر؟
2-آیا اتفاقی که در مورد 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس در حال رخ دادن است، می توانیم عنوان خصوصی سازی در نظر بگیریم؟
3-اگر خصوصی سازی اتفاق افتاد، با چه اقتضائاتی مواجه خواهیم شد که پیش از این نبوده ایم؟
4-نحوه اداره باشگاه ها بعد از خصوصی سازی چطور خواهد بود؟
5-ملاحظات حقوقی، اقتصادی، سیاسی و… این 2 باشگاه چطور خواهد بود؟
6-در مورد اموال باشگاه، محل انجام مسابقات آنها و… چه تصمیمی گرفته خواهد شد؟
مصطفوی ریاست سابق فدراسیون فوتبال:
سخن ابتدایی ایشان در خصوص نتیجه این نشست بود. ایشان اظهار داشتند که آیا مفاد این جلسه به گوش مسئولان امر خواهد رسید و جنبه استفاده متولیان را دارد یا مثل جلسات دیگر بدون اثر خواهد بود؟
ایشان در ادامه به استفاده از تجربیات کشورهای صاحب نام در این زمینه اشاره کردند و گفتند که خصوصی سازی در ایران با رعایت ملاحظات داخلی بایستی به نحوی اجرا گردد که در دنیا اتفاق افتاده است. ایشان همچنین پیشنهاد کردند برای اینکه افراد قوی و متخصص سکاندار این 2 باشگاه باشند، مجلس شورای ملی در اختیار آنان قرار دهند تا اعضای مجمع عمومی باشگاه توسط مردم انتخاب گردند. مصطفوی همچنین اظهار نمودند که تا هنگامی که این سیستم و ساختار در ورزش کشور وجود دارد، امکان خصوصی سازی وجود ندارد.
گرشاسبی مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس:
متاسفانه هر دولتی که سرکار می آید مصوبات و عملکرد دوره قبل از خود را زیر سوال می برد! ایشان در مورد آگهی خصوصی سازی باشگاه پرسپولیس که در گذشته صورت گرفت صحبت کردن و گفتند که چند نفر برای خریداری باشگاه اعلام آمادگی کردند که متاسفانه دولت اهلیت این افراد را مورد تایید قرار نداد!
جایگاه وزارت ورزش تبدیل به شده است به پدر مخصوص 2 باشگاه، در حالیکه ما در کشور حدود 20000 باشگاه داریم که وزارت بایستی پدر آنها نیز باشد! این سیاست گذاری غلط و اینکه وزیر ورزش ریاست مجامع هر دو باشگاه را به عهده دارد، باعث شده است که با موفقیت هر یک از تیم ها، طرفداران تیم دیگر وزارت ورزش را به جانبداری از تیم موفق متهم نمایند!
ایشان در ادامه به راهکار مرکز پژوهش های مجلس در زمینه خصوصی سازی 2 باشگاه اشاره کردند که شامل:1-مدیریت پیمانی2-اجاره به شرط تملیک 3-مزایده بصورت عمومی
4-روش واگذاری ترکیبی، ترتیبی 5- عرضه سهام در فرابورس
ایشان همچنین شرایط عرضه در فرابورس را شامل:1-شفافیت در همه موارد مالی، حقوقی، مالیاتی و…2-شرکت در 3 سال پایانی بایستی سودده باشد
گرشاسبی با بیان اینکه این 2 باشگاه شرایط عرضه در فرابورس را به دلیل 1- داشتن 120 میلیارد تومان بدهی مالیاتی 2-داشتن 135 میلیارد تومان زیان انباشته 3-از سال 88 تا الان حسابرسان مالی بندهایی وجود دارد که تا الان مشکل این بندها حل نگردیده است و لاینحل می باشد که علتهایی دارد که گفتنی نیست! تنها سالی که مجامع باشگاه سر وقت برگزار شده است، سال 96-95 می باشد.
اولیایی مدیرعامل سابق استقلال:
اولین و مهمترین مشکل، ساختار غلط ورزش کشور است. ایشان مشکل بعدی را مجلس شورای اسلامی دانست و اظهار نمود که این نهاد به وظیفه قانونی خود عمل نمی کند و مجلسی که به دنبال آسفالت خیابان ها یا انجام وعده های اجرایی است، نمی تواند به اهداف مورد نظرش دست یابد.
اولیایی شیوه اول پیشنهادی مرکز پژوهش های مجلس که مدیریت پیمانی بود را بهترین راهکار حل این مشکل دانستند.
ایشان در ادامه با نشان دادن اساسنامه سابق باشگاه تاج(استقلال کنونی) اعلام کردند که طبق این سند اصلا این باشگاه دولتی محسوب نمی شود و در این اساسنامه باشگاه غیر انتفاعی و عام المنفعه معرفی شده است. همچنین اداره دولتی این 2 باشگاه نیز طبق اساسنامه غیر قانونی است.
ایشان از حقوقدانانی که شجاعت لازم را دارند درخواست کرد تا از ظرفیت قانونی برای حل مشکل این 2 باشگاه استفاده کنند و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که تصویب نموده است اداره این باشگاه بایستی به مردم واگذار شود، بهره بگیرند.
حمیدرضا حق شناس کارشناس حقوق رسانه:
همانطور که همگان اطلاع دارید حدودا 10 الی 15 سالی است که دولتها تصمیم به خصوصی سازی دو باشگاه سرخابیها گرفتند و تا به امروز هیچ اتفاقی نیفتاده و فقط در حد حرف شعار باقی مانده است عده ای خصوصی سازی را خوب و عده ای می گویند این به نفع فوتبال کشور نیست البته اگر واگذاری طبق قانون و شرایط خاص خودش انجام شود بخش خصوصی خیلی می تواند به فوتبال و ورزش ما کمک کنند. البته عده سومی هم وجود دارد و آنها مدعی هستند که دو باشگاه برشکسته و قابل واگذاری نیستند و استناد آنها به مواد 141 قانون تجارت است اما شرکت ورشکسته با ماده 141 خیلی فرق دارد شرکت ورشکسته تعهد و دیونش بیش از درآمدش است و قابلیت باز پرداخت ندارد اما ماده 141 قانون تجارت می گوید اگر زیان وارده نصف و یا بیشتر از سرمایه باشد باید مجمع عمومی تشکیل دهند یا شرکت منحل کنند و یا سرمایه را کاهش دهند.
در مورد استقلال پرسپولیس هم همین موضوعات مطرح است البته من نمی دانم زیان انباشته هر دو باشگاه به چه میزان است اما این دو باشگاه اموال غیر منقول خوبی از جمله ورزشگاه درفشی فر کمپ محروم حجازی و… در اختیار دارند و می توان دارایی خود را افزایش و بر اساس ماده141 مشکل هر دو باشگاه را حل کرد.
در هیچ کجای دنیا سراغ نداریم که یک وزارتخانه وظیفه سیاستگذاری و نظارت هدایت یک باشگاه ورزشی را داشته باشد در حالی که در کشور ما اینگونه نیست و وزارت ورزش خود را متولی و صاحب دو باشگاه سرخابیها می داند که این موضوع یک اتفاق منحصر به فرد در ورزش ایران است.
براساس آخرین تصمیم دولت قرار است که 50 درصد از سهام دو باشگاه سرخابیها را به شرکتهای سهامی عام با 10 هزار سهام واگذار و 10 درصد را برای قیمت گزاری در بورس و 40 درصد را به شرکتهای تعاونی واگذاری کنند. این تصمیم هم شدنی نیست. در کشور ما اکثرا شرکتهای بزرگ بورسی شبه دولتی هستند و در اساسنامه این شرکتها چیزی برای فعالیت ورزشی و یا خرید سهام ورزشی پیش بینی نشده است در صورت واگذاری این شرکتها ابتدا باید در مجمع عمومی این موضوع را مورد بحث بررس قرار دهند و در پایان به تصویب برسانند.
در مورد 40 درصد واگزار ی به شرکتهای تعاونی ما در کشور شرکت تعاونی فعال در ورزش نداریم و یا اینکه کدام تعاونی حاظرند با این وضعیت سهام این دوباشگاه را بخرند. هزینه های این دو باشگاه بیش از درآمدشان است حدود 80 درصد از دارآمد یک باشگاه از حق پخش تلوزیونی و یا قانون کپی رایت و یا…. است. اما متاسفانه در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد موضوع مهم دیگری که وجود دارد کدام تعاونی در کشور است که این همه سرمایه داشته باشد آنها باید سالیانه 150 تا 200 میلیارد تو مان هزینه کنند بدون آنکه در آمدی را بتوانند پیش بینی کنند وی در پایان جلسه گفت: مجلس و نهادهای اجرایی زمانی می توانند این دو باشگاه را خصوصی کنند که اولا قانونی در مجلس به تصویب برسانند که تمام موانع واگزاری موجود بر سر راه این دوباشگاه برداشته شود و نهادهای نظارتی و اجرایی هم به کمک این دو باشگاه و سازمان خصوصی سازی بیاند. البته صحبتهای و مسائل زیادی وجود دارد که در این جلسه به دلیل ضیق وقت نمی توان مطرح کرد.
انتهای پیام/
تور کیش دانلود آهنگ جدید مای ممبر بلیط هواپیما روغن آرگان دانلود آهنگ ایرانی بازار آهنگ های جدید '; document.body.innerHTML += t; } }, 100);
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، تیم فوتبال ملوان بندر انزلی که برای آمادهسازی هرچه…